Αθήνα: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση στη Hertz

Τον τελευταίο χρόνο, όσα πράγματα κι αν βλέπουμε να άλλαξαν, ένα παραμένει σίγουρα σταθερό: οι ευλογίες χρυσοχοΐδη και κούλη στα αίσχη των μπάτσων. Εξάλλου, η νδ μας είχε προϊδεάσει εξαρχής ότι μπροστάρηδες της εφαρμογής των πολιτικών της κυβέρνησης αυτής θα είναι οι μπάτσοι. Φαίνεται μάλιστα πλέον η κυβέρνηση να τους έχει παραδώσει πλήρως την διαχείριση των πόλεων. Η νέα συνήθης εικόνα είναι μπλε τάγματα, έλεγχοι, πρόστιμα, τραμπουκισμοί και ξυλοδαρμοί. Αυτήν την καθημερινότητα βιώνουμε. Το παράδοξο είναι ότι σχεδόν όλοι την αντιμετωπίζουν ως φυσιολογική. Εμάς πάλι, ειδικά αυτές τις μέρες, η εντεινόμενη καταστολή που αντιμετωπίζουμε μας εξοργίζει διπλά. Βλέποντας τους μπάτσους να ασυδοτούν κατά παντός θυμόμαστε πιο έντονα από ποτέ πως αυτά τα ίδια σκουπίδια με τις ίδιες κρατικές ευθύνες πριν 12 χρόνια δολοφόνησαν έναν ανήλικο σύντροφό μας.

Ωστόσο, όσο κι αν είναι αυθόρμητη αντίδρασή μας να εξοργιζόμαστε με την εικόνα του μπάτσου, δεν βαραίνουν μόνο αυτούς οι ευθύνες. Βαραίνουν και όσους κάθε φορά στηρίζουν και διευκολύνουν αυτήν την ντροπή που τολμούν να αποκαλούν δουλειά. Η εταιρεία Hertz εδώ και αρκετούς μήνες συνεργάζεται με την ελας προμηθεύοντάς της οχήματα. Οχήματα με τα οποία οι μπάτσοι μπορούν να αράζουν και να ελέγχουν σε περισσότερα σημεία, να σουλατσάρουν πιο άνετα μες στις πόλεις, να τραμπουκίζουν και να συλλαμβάνουν πιο γρήγορα όποιον τυχαίνει να μην τους αρέσει.

Στο πλαίσιο των σκέψεων αυτών, τα ξημερώματα της 6ης Δεκέμβρη, ημέρα της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο κορκονέα και το συνεργό του σαραλιώτη, παραδώσαμε στις φλόγες όχημα του υποκαταστήματος της Hertz στην Λεωφόρο Συγγρού. Ως ελάχιστη απότιση τιμής στην μνήμη του Αλέξανδρου και όλων των νεκρών μας συντρόφων. Ως ελάχιστη αντίδραση στην ίδια την ύπαρξη των μπάτσων και του κράτους. Ως μία σύντομη ανάσα ελευθερίας στον ασφυκτικό κλοιό του κέντρου της μητρόπολης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Νύχτες του Δεκέμβρη

Πηγή: Athens Indymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.