Χιλή: Λήγουν την απεργία πείνας κάποιοι κρατούμενοι της Φυλακής Υψίστης Ασφαλείας

Ανακοίνωση από τη Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας στο Σαντιάγο της Χιλής

Σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκέμβρη, στις 12:00 το μεσημέρι, λήγουμε την κινητοποίηση της κυλιόμενης και επ’ αόριστον απεργίας πείνας για την αποκατάσταση του δικαιώματος σε επισκεπτήρια με αξιοπρεπείς όρους, την οποία και ξεκινήσαμε τη Δευτέρα 30 Νοέμβρη.

Λήγουμε την απεργία έχοντας συνεισφέρει στην αναγνώριση των δίκαιων και αξιοπρεπών διεκδικήσεών μας, δηλαδή τον τερματισμό της παρατεταμένης απομόνωσης υπό τη δικαιολογία πως είμαστε ευπαθής ομάδα, όπως επίσης και την αποκατάσταση των επισκεπτηρίων με αξιοπρεπείς όρους.

Γνωρίζουμε πως το να βρισκόμαστε έγκλειστοι, χαραμίζοντας χρόνια απ’ τη ζωή μας για μια δικαιοσύνη που καταδικάζει μονάχα τους φτωχούς, είναι το κόστος τού να διαβιούμε σε μια κοινωνία νωθρή, η οποία βλέπει στην τιμωρία και την όξυνση της καταστολής τον μόνο τρόπο για την επίτευξη μιας επίπλαστης κοινωνικής ειρήνης που βολεύει μόνο τις πιο εύπορες τάξεις.

Απευθύνουμε επίσης ένα ξεκάθαρο κάλεσμα να αντιμετωπίσουμε με πυγμή και σαφήνεια το Νομικό Διάταγμα 321, το οποίο ψηφίστηκε στο σάπιο χιλιάνικο κοινοβούλιο, όπως πάντα, πίσω απ’ την πλάτη του κόσμου, μεταξύ 2016 και 2019, όταν και δημοσιοποιήθηκε με την πλέρια συνενοχή πολιτικής και δικαστικής εξουσίας.

Χαιρετίζουμε τους κρατουμένους σε όλες τις φυλακές, οι οποίοι -μέσω παύσης εργασιών, απεργιών πείνας, αποχής από το φαγητό της φυλακής, ανακοινώσεων και χειρονομιών ενημέρωσης και δράσης- μάχονται για τα δικαιώματά τους, δίχως να επιτρέπουν να τους ποδοπατήσουν.

Παραμένουμε σε εγρήγορση και επιφυλακή.

Επισκεπτήρια με αξιοπρεπείς όρους!

Η απομόνωση είναι βασανιστήριο!

Απόσυρση του Νομικού Διατάγματος 321!

Κρατούμενοι της Φυλακής Υψίστης Ασφαλείας
Σαντιάγο, Χιλή.
Παρασκευή 11 Δεκέμβρη 2020.

Σημείωση: Υπενθυμίζουμε πως ο ανατρεπτικός σύντροφος Marcelo Villarroel Sepúlveda συμμετείχε κι αυτός στην απεργία πείνας, και πως σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκέμβρη, έληξε και αυτός την απεργία παρέα με τους πάνω από 40 κρατουμένους που έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση.

Πηγή: Contra Info

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.