Ινδία: Ταραχές σε εργοστάσιο παραγωγής iPhone

Ταραχές ξέσπασαν λόγω των απλήρωτων μισθών στο εργοστάσιο παραγωγής iPhone, Wistron, στη Narasapura της Ινδίας, προξενώντας ζημιές εκτιμώμενου κόστους 60 εκατομμυρίων δολλαρίων.

Στις ταραχές ενεπλάκησαν σχεδόν 2.000 εργάτες, οι οποίοι εξεγέρθηκαν ενάντια στη συνθήκη της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης στο εργοστάσιο παραγωγής iPhone.

Βίντεο μέσα απ’ το εργοστάσιο δείχνουν τον μαχόμενο κόσμο να βάζει φωτιές, να καταστρέφει μηχανήματα, να σπάει παράθυρα, αλλά και να αναποδογυρίζει αμάξια στον χώρο στάθμευσης.

Οι μαχόμενοι εργάτες κατέστρεψαν έπιπλα της εταιρείας, χώρους συναθροίσεων, ενώ πυρπόλησαν και οχήματα. Οι ταραχές ξέσπασαν λόγω της οργής έναντι στην εταιρία που δεν πλήρωσε όσα τους είχε υποσχεθεί κατά την πρόσληψή τους.

Χιλιάδες iPhone απαλλοτριώθηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών. Ο ξεσηκωμός ώθησε το εργοστάσιο Wistron να αναστείλει την παραγωγή iPhone για δύο εβδομάδες. Δεδομένου πως το σκηνικό συνέβη πριν την περίοδο καταναλωτικής κορύφωσης των Χριστουγέννων, οι οικονομικές απώλειες του Wistron ίσως να είναι ακόμα πιο εκτενείς απ’ τους πρωταρχικούς υπολογισμούς.

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.