Χιλή, Maipo: Οδοφράγματα στη μνήμη των πεσόντων της εξέγερσης

Έτος 2020, η εξέγερση συνεχίζεται

Το βράδυ της 28ης Ιανουαρίου, ο γενναίος Jorge Mora “Neco” πατιέται από αμάξι των μπάτσων στα πέριξ του σταδίου Monumental, εν μέσω ταραχών έπειτα από ποδοσφαιρικό αγώνα. Μετά τον θάνατό του, δεν άργησαν καθόλου οι συκοφαντίες των δικαστών και του Τύπου, σε μια απόπειρα να ξεβρωμίσουν την εικόνα του μπάσταρδου που του αφαίρεσε τη ζωή. Οι δρόμοι όμως βροντοφώναξαν κάτι διαφορετικό. Την επομένη, το βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, χιλιάδες άνθρωποι ξεχύθηκαν στους δρόμους για να τιμήσουν τον Neco · Οδοφράγματα, φωτιές, λεηλασίες και πεσίματα σε τμήματα σημάδεψαν τη μέρα, και στα πλαίσια αυτά ήταν που ο Ariel Moreno δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι μπροστά απ’ το τοπικό αστυνομικό τμήμα της κοινότητας του Padre Hurtado, καθώς όλοι και όλες όσες διαδήλωναν εκείνο το βράδυ στο σημείο αυτό ήθελαν να καταδείξουν τη δράση της αστυνομίας. Ο Ariel πέθανε δύο μέρες αργότερα, λόγω της σοβαρότητας του τραυματισμού του.

Επιπλέον, το ίδιο βράδυ της 29ης Ιανουαρίου, θα πέθαινε και ο Sergio Bustos, τον οποίον τον πάτησε ένα λεωφορείο της Transantiago, το οποίο είχε προηγουμένως αρπαχθεί προκειμένου να πυρποληθεί από το εξεγερμένο ανωνυμάτο, εν μέσω χάους και ταραχών στην κοινότητα του San Ramón. Στην ίδια κοινότητα, έπειτα από λεηλασία και φωτιά σε ένα σούπερ-μάρκετ Alvi, βρέθηκε στο εσωτερικό του το άψυχο κορμί του Johnny Pardo. Την επόμενη μέρα, κοντά στην Plaza Dignidad, ο Nicolas Romero πέθανε αφότου δέχτηκε μαχαιριές από φύλακα σε φαρμακείο Cruz Verde, τη στιγμή όπου θα δεχόταν λεηλασία.

Έτος 2021, 1 χρόνο μετά τον θάνατο των συντρόφων

Το βράδυ της 20ής Ιανουαρίου, οπλισμένοι, δημιουργώντας ένα απρόβλεπτο γεγονός, κόψαμε τον δρόμο του Maipo στο σημείο του Los Guindos, επαναφέροντας στη μνήμη -μέσω της άμεσης δράσης- τους πεσόντες της εξέγερσης. Συμμετέχουμε σε αυτόν τον μήνα ταραχών και ξεσηκωμού, συνεισφέροντας με φωτιά και μνήμη στις ακόλουθες εκδηλώσεις.

Πηγή: Contra Info

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.