Χιλή: Ενημέρωση για τα αιχμάλωτα συντρόφια Mónica Caballero και Francisco Solar

Τα συντρόφια βρίσκονται έγκλειστα απ’ τις 24 Ιουλίου 2020, αφότου συνελήφθησαν με κατηγορίες που συνδέονται με εκρηκτικές επιθέσεις, οι οποίες έλαβαν χώρα τον Ιούλιο του 2019 και τον Φεβρουάριο του 2020. Η αρχική εξάμηνη ανακριτική διαδικασία έληξε πρόσφατα και, όπως ήταν αναμενόμενο, η εισαγγελία αιτήθηκε να παραταθεί η διαδικασία σε ακρόαση που προγραμματίστηκε για τις 11 Φεβρουαρίου 2021.

Και οι δύο παραμένουν υπό αυστηρό καθεστώς φυλάκισης, ο Francisco στη Μονάδα Υψίστης Ασφαλείας της Φυλακής Υψίστης Ασφαλείας, και η Mónica στην Πτέρυγα Connotación Pública της Φυλακής του Σαν Μιγκέλ. Έπειτα από μια σκληρή κινητοποίηση –εντός και εκτός τειχών– που διεκδικούσε την επαναφορά των επισκεπτηρίων όλων των κρατουμένων, από τα μέσα του Δεκέμβρη η Mónica και ο Francisco μπορούν να δέχονται επισκεπτήρια, αλλά ακόμη μακριά απ’ τις αξιοπρεπείς συνθήκες που παλεύουν ν’ αποκαταστήσουν: τα επισκεπτήρια έχουν διάρκεια δύο ωρών, πραγματοποιούνται κάθε τρεις εβδομάδες, και μπορεί να έχει πρόσβαση μόνο ένα άτομο.

Τα συντρόφια παραμένουν δυνατά, διατηρώντας ακλόνητη την πεποίθησή τους πως η φυλακή δεν αποτελεί το τέλος των πάντων, μα ένα νέο πεδίο αναρχικής σύγκρουσης. Απ’ το σημείο αυτό συνεχίζουν και οι δύο να συνεισφέρουν στον διάλογο και στον αγώνα, διατρανώνοντας πως τα τείχη με τα οποία πασχίζουν να τους απομονώσουν δε δύνανται να βαστάξουν τη δύναμη της αλληλεγγύης και της συνενοχής αναμεταξύ των αναρχικών.

Εξέγερση ενάντια στο αστυνομικό κράτος!
Ας ξεσπάσουν ταραχές στις φυλακές!
MÓNICA ΚΑΙ FRANCISCO ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Πηγή: malacoda

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.