Αυστρία, Βιέννη: Πυρπόληση οχημάτων της εταιρείας security Schrack

Η Schrack είναι μία απ’ τις μεγαλύτερες εταιρείες security στην Αυστρία, με παραρτήματα από τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία… ως και την Ινδία. Η Schrack δεν αναπτύσσει μόνο τεχνολογίες πυρανίχνευσης και θυρασφάλειας, δραστηριοποιείται επίσης και στο πεδίο των τεχνολογιών χαρτογράφησης κίνησης (profiling) και επιτήρησης. Ειδικά η χαρτογράφηση κίνησης επιστρατεύεται για την ανάλυση και πρόληψη πιθανών εγκληματικών ενεργειών. Οι περισσότερες ή λιγότερες ορατές κάμερες αποτελούν απλώς την κορυφή του παγόβουνου. Σήμερα, πίσω από την αποτελεσματικές καταγραφή και ανάλυση, υπάρχουν εργαλεία που αναγνωρίζουν μοτίβα στη ροή της πληροφορίας, αντιλαμβάνονται τα επίπεδα κινδύνου, τα αναλύουν και τα υπολογίζουν, ώστε να παράξουν αποδοτικές τακτικές πρόληψης. Υπό αυτό το πρίσμα, όλοι οι άνθρωποι είναι εν δυνάμει εγκληματίες. Η Schrack αποτελεί θυγατρική που ανήκει εξ ολοκλήρου στην ελβετική πολυεθνική εταιρεία Securitas. Η Securitas συνεργάζεται με πληθώρα μεγαλοεταιρειών. δίχως τεχνολογίες από εταιρείες όπως η Schrack, δε θα επιβίωνε η παρούσα οικονομική και κοινωνική αδικία. Η Schrack περιγράφει τις τεχνολογίες της ενδελεχώς στον ιστότοπό της, και τις χαρακτηρίζει κυνικά ως “συναρπαστική προοπτική”.

  • αφημένα τμήματα αποσκευών που μένουν ακίνητα για κάποιο καθορισμένο χρονικό διάστημα ενεργοποιούν τον συναγερμό σε αεροδρόμια.
  • προγράμματα αναγνωρίζουν συγκεκριμένα μοτίβα ανθρώπινης κίνησης για “γκραφίτι” και “βανδαλισμούς”, ή εμπορεύονται καταγεγραμμένα συμπεριφορικά μοτίβα συγκεκριμένων καταναλωτικών ομάδων.
  • μικροεφαρμογές (apps) δίνουν τη δυνατότητα για τηλε-διαχείριση των συστημάτων επιτήρησης μέσω κινητών τηλεφώνων.

Η τεχνολογία της επιτήρησης επηρεάζει τους ανθρώπους στον δημόσιο χώρο, καθώς και κάθε επικοινωνία μεταξύ τους. Μας προβληματίζει ειλικρινά τούτη η εξέλιξη. Παρότι η εταιρεία αυτή κατασκευάζει συστήματα πυρανίχνευσης, γνωρίζουμε με μεγάλη ευχαρίστηση πως δύο οχήματά της παραδόθηκαν στις φλόγες, στο 12ο και 14ο τομέα της Βιέννης.

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.