Δήμητρα Βαλαβάνη: Για το δικαστήριο (1/4/21) σχετικά με την βίαιη λήψη DNA μου

Τον τελευταίο χρόνο φτάνουν στο φως της δημοσιότητας μεμονωμένες στιγμές ενός διαρκούς φαινομένου τόσο παλιού όσο και η ύπαρξη κράτους και εξουσίας: αυτό της αστυνομικής βίας. Από τις δολοφονίες Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ, της δολοφονίες στην Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα, τα επεισόδια στο Παρίσι εξ αιτίας της ψήφισης ευνοϊκών προς ους μπάτσους νομοσχεδίων, τη δολοφονία ΄΄υπόπτου΄΄ στην Αλβανία , τις φασιστικές πρακτικές στην Τουρκία, μέχρι την Ελλάδα με τους αμέτρητους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών, πολιτών, τις εκδικητικές μεταγωγές φυλακισμένων, τα συνεχή βασανιστήρια ανθρώπων στην ΓΑΔΑ και στα Α.Τ και τους βιασμούς προσφύγων και όχι μόνο στην Πέτρου Ράλλη πολλά ακόμα γεγονότα από τα οποία δεν μπορώ να ξεχάσω τους βασανισμούς συντρόφων-ισσών μου στα Α.Τ , τους ξυλοδαρμούς τους σε πορείες, όσο φυσικά και την δική μου βίαιη μεταχείριση από τους μπάτσους της αντιτρομοκρατικής όταν επιχείρησαν να μου αποσπάσουν γενετικό υλικό.

Μετά την σύλληψη μας στις 29/1/20 κατά την διάρκεια της κράτησης μας στα κελιά του 12ου της ΓΑΔΑ, μου ζητήθηκε να υποβληθώ σε λήψη DNA κάτι το οποίο αρνήθηκα όπως και οποιαδήποτε άλλη συνεργασία.

Έπειτα από την τελευταία μεγάλη απεργία πείνας των κρατουμένων το 2015 η εισαγγελική διάταξη που επέβαλε την βίαιη λήψη DNA, μετατράπηκε σε υποχρεωτική λήψη γενετικού υλικού με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια . Κάτι τελείως ασαφές και προσχηματικό, όσο προσχηματική είναι και η σχέση των μπάτσων με την αξιοπρέπεια. Είτε υπηρετούν στην αντιτρομοκρατική είτε στην ΔΡΑΣΗ και στα ΜΑΤ, οι μπάτσοι δεν παύουν να είναι πιστοί εκφραστές της εξουσίας επιβάλλοντας με κάθε μέσο τον νόμο, την τάξη και την ασφάλεια, ικανοποιώντας ταυτόχρονα διαστροφές και προσωπικά τους συμφέροντα. Έτσι και στην δική μου περίπτωση στόχος ήταν η βίαιη λήψη DNA παρά την άρνηση μου και παρά την γνωστοποίηση για το σοβαρό πρόβλημα υγείας μου καθώς έχω υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση στο κεφάλι. Η διαδικασία λήψης DNA έγινε αποκλειστικά από άντρες παρότι η οποιαδήποτε σωματική έρευνα η επαφή βάση νόμου πρέπει αν πραγματοποιείται από γυναίκες. Αντιλαμβανόμενη το τι θα ακολουθήσει το μόνο που μπορούσα να κάνω από την στιγμή που μπήκαν στο κελί μέχρι και την λήψη DNA, ήταν να προστατεύσω το κεφάλι μου από τα χτυπήματα που δεχόμουν. Αφού μου χτύπησαν επανειλημμένα το κεφάλι στον τοίχο του κελιού, μεταφέρθηκα σηκωτή σε ένα δωμάτιο του πάνω ορόφου. Με πισθάγκωνα τα χέρια δεμένα με χειροπέδες σε μια καρέκλα, είχα επάνω μου πέντε άντρες να προσπαθούν να με ακινητοποιήσουν,κάτι που, αφού από την μέση και πάνω ήμουν ουσιαστικά δεμένη, δεν ήταν δύσκολο. Αντ΄αυτού οι δύο από αυτούς θέλησαν να ακινητοποιήσουν και τα πόδια μου πιάνοντας με ο καθένας από τους μηρούς και ανοίγοντας τα μέχρι το σημείο που νόμιζα πως θα σπάσουν. Παράλληλα ακόμα δυο άντρες βρίζοντας, πιέζοντας και χτυπώντας το κεφάλι μου έβαζαν τα χέρια τους στο στόμα μου προκειμένου να το ανοίξουν για να πάρουν γενετικό υλικό. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με επέστρεψαν πάλι πίσω στο κελί. Αμέσως ζήτησα την επικοινωνία με τον γιατρό μου μιας και είχα έντονους πόνους στο κεφάλι μου. Δεν μου επέτρεψαν καμία επικοινωνία ούτε με τον γιατρό μου ούτε με τον δικηγόρο μου, ενώ μετά από αρκετή ώρα και συνεχείς πιέσεις μεταφέρθηκα στο ΚΑΤ. Πέρα από τις ειδικές εξετάσεις, καθ’ όλη την διάρκεια των οποίων ήμουν δεμένη με χειροπέδες, δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία με τον γιατρό που με χειρούργησε και με συνοπτικές διαδικασίες μεταφέρθηκα πάλι πίσω στην ΓΑΔΑ.

Έπειτα από όλη αυτήν την βίαιη μεταχείριση σωματική και λεκτική, σε μια αντιστροφή της πραγματικότητας, καλούμαι ως κατηγορούμενη στα δικαστήρια της ευελπίδων την επόμενη πέμπτη 1/4/21 και ώρα 9.00 ΠΜ με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της αντίστασης κατά των μπάτσων της αντιτρομοκρατικής.

Το να βρίσκεσαι μόνη σου απέναντι σε πέντε άντρες που σου ανοίγουν και σου τραβάνε τα πόδια, χτυπάνε το κεφάλι σου για να σου ανοίξουν το στόμα ενώ παράλληλα σου φωνάζουν ΄΄θα σε γαμήσουμε πουτάνα΄΄, δεν παραπέμπει σε υποχρεωτική λήψη DNA με σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά σε ξεκάθαρη κατάχρηση εξουσίας, επιβολή δύναμης σε συνθήκες βιασμού.

Καλούμαι να δικαστώ εγώ, φορτωμένη με ένα ακόμα δικαστήριο, ενώ εκείνοι φρόντισαν να μην υπάρχει τίποτα καταγεγραμμένο ( μιας και δεν υπήρχαν πουθενά κάμερες) από τα αίσχη που έκαναν και που κάνουν. Όπως συμβαίνει με τόσους μπάτσους που ξυλοκοπούν, βασανίζουν και τίθενται σε διαθεσιμότητα, που βιάζουν ανενόχλητοι, που παρακολουθούν παράνομα τις ζωές μας έχοντας την κάλυψη κυβέρνησης και δικαστών, που παραβιάζουν τους ίδιους τους νόμους που υπηρετούν και που δολοφονούν όμως τρώνε στην χειρότερη ποινή φυλάκισης δεκατριών χρόνων και πλέον ζούνε ήρεμα την ζωή τους. Την ίδια στιγμή που άνθρωποι με μικρότερες κατηγορίες σαπίζουν στην φυλακή, βασανίζονται, βιάζονται και δολοφονούνται.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΦΑΚΕΛΩΜΑΤΟΣ ΟΣΩΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Δήμητρα Βαλαβάνη

Πηγή: Athens Indymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.