Ανακοίνωση του 325 για την κατασταλτική επίθεση ενάντια στη διεθνή αντι-πληροφόρηση

Ανακοίνωση της Συλλογικότητας του 325 για την κατασταλτική επίθεση ενάντια στη Διεθνή Αντι-Πληροφόρηση (Ηνωμένο Βασίλειο)

Στις 29.03.21, η ολλανδική αστυνομία εισέβαλε στο κέντρο δεδομένων (data centre) όπου φιλοξενείται ο server του nostate.net, κατάσχοντας τον ίδιο τον server, ως μέρος έρευνας σχετικής με “τρομοκρατία”. Το nostate.net αποτελεί συλλογικότητα που παρείχε μια πλατφόρμα για διεθνείς κινηματικούς ιστοτόπους (websites) από ομάδες αλληλεγγύης σε κρατουμένους, από αρκετά συλλογικά καλέσματα για καμπάνιες, από σελίδες ενάντια σε συνόδους κορυφής και από εγχειρήματα διεθνούς αντι-πληροφόρησης. Σημαντικά sites που χρησιμοποιούσαν το nostate.net ως πλατφόρμα, και τα οποία δέχθηκαν πλήγμα από την κατασταλτική επίθεση της ολλανδικής αστυνομίας, είναι το Anarchist Black Cross Berlin (Αναρχικός Μαύρος Σταυρός Βερολίνου), το Montreal Counter-Info, το Northshore Counter-Info, το Act For Freedom Now! (το οποίο τώρα άνοιξε εκ νέου στο noblogs.org, στον σύνδεσμο: https://actforfree.noblogs.org/) και το 325.

Ως συλλογικότητα, γνωρίζουμε πολύ καλά πως αυτή δεν ήταν μια επίθεση μονάχα από την ολλανδική αστυνομία, αλλά πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του Ηνωμένου Βασιλείου, συνδεόμενη με τις πρόσφατες κατασταλτικές επιθέσεις της στους αναρχικούς κύκλους της χώρας αυτής. Όχι μόνον απειλούσαν εμάς, αλλά προσφάτως απειλούσαν και το nostate.net προκειμένου να κατεβάσει το site μας. Πέραν τούτου, απαίτησαν να τους δώσουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα οποιουδήποτε εμπλέκεται στο 325. Δε μας εκπλήσσει η έκταση που δίνουν οι αρχές για να επιτεθούν σ’ εμάς και σ’ οποιονδήποτε υποπτεύονται πως μας βοηθά, καθώς ανά την ιστορία είναι πολυάριθμα τα παραδείγματα όπου οι δυνάμεις του κράτους καταστέλλουν όποιον και όποια τολμά να ορθώσει ανάστημα και να τις πολεμήσει.

Αυτή η κατασταλτική επίθεση οφείλει να ειδωθεί ως επίθεση σε όλα τα εγχειρήματα αντι-πληροφόρησης, στους αναρχικούς κύκλους διεθνώς. Υπό το τρέχον πλαίσιο της νόσου Covid-19 και των κατασταλτικών κινήσεων των κρατών ανά τον κόσμο, δε μας εκπλήσσει το γεγονός ότι συνεργάζονται σε διεθνές επίπεδο. Το πρόσφατο παράδειγμα καταστολής απέναντι στον αναρχικό σύντροφο Gabriel Pomba da Silva, με τη συνεργασία μεταξύ ισπανικού, ιταλικού και πορτογαλικού κράτους, είναι κάτι παραπάνω από χαρακτηριστικό. Τα μυαλά μας γυρνούν πίσω στην καταστολή του Indymedia στη Γερμανία και στην Ελλάδα, όπως επίσης και στην όχι και τόσο μακρινή χρονικά φυλάκιση των συντρόφων και συντροφισσών που συμμετείχαν στα εγχειρήματα Culmine, Parole Armata και Croce Nera Anarchica (Αναρχικός Μαύρος Σταυρός) στην Ιταλία. Ανά τα έτη, το αναρχικό κίνημα διεθνώς δέχεται επιθέσεις στα μέσα με τα οποία επικοινωνεί με τον κόσμο, με τις υποδομές φιλοξενίας αμέτρητων αναρχικών δημοσιεύσεων να εκκενώνονται, με συντρόφια να συλλαμβάνονται, ακόμα και με εκδόσεις να λογοκρίνονται και να καταστρέφονται, όπως συνέβη στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν με την “Ένοπλη Χαρά” του Αλφρέντο Μ. Μποννάνο στην Ιταλία, ή με το “Ο Ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει” της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στην Ελλάδα.

Επιπλέον, δεν αποτελεί σύμπτωση το γεγονός πως η κατασταλτική επίθεση συμβαίνει τώρα, έπειτα απ’ την πρόσφατη έκδοση του “325 #12 – Ενάντια στην Τέταρτη και Πέμπτη Βιομηχανική Επανάσταση”. Θεωρούμε πως η έκδοση αυτή χτυπά στον πυρήνα αυτού που προωθούν το κράτος και ο καπιταλισμός, πριν, και ακόμα περισσότερο τώρα, υπό την κάλυψη της πανδημίας Covid-19 · αποτελεί άμεση απειλή για τα σχέδιά τους περί καθυπόταξης, ρομποτοποίησης και αυτοματοποίησης των πάντων. Η επίθεσή τους έπληξε προς το παρόν τη διάδοση της έκδοσής μας, ψηφιακά και υλικά, αλλά αναπόδραστα απέτυχε. Οι τεχνοκράτες που πασχίζουν να μετατρέψουν τον κόσμο μας σε μιαν εμετική τεχνολογική και στρατιωτικοποιημένη κοινωνία-φυλακή εκτίθενται, όχι μόνον από εμάς, αλλά απ’ τις ήδη ολοένα αυξανόμενες επιθέσεις διεθνώς απέναντι στις υποδομές τους. Αυτό είναι που φοβούνται, τρέμουν το τι διαστάσεις μπορεί να πάρει, γι’ αυτό και βρίσκονται στο κατόπι μας. Απ’ όσο γνωρίζουμε, η αστυνομία που προσπαθεί να μας κυνηγήσει και να μας πιάσει, ξεθάβει τακτικές απ’ τα παλιά τους κατασταλτικά τεφτέρια, αποπειρώμενη να αναγκάσει άλλους να ρουφιανέψουν, και κλείνοντας τα εγχειρήματα αντι-πληροφόρησης. Απ’ όταν εξαπέλυσαν την “Επιχείρηση Rhone”, η οποία στόχευε να επιτεθεί στους αναρχικούς κύκλους του Μπρίστολ, συνέλαβαν μονάχα ένα άτομο που συμμετείχε σε μία επίθεση, κανέναν όμως που να συμμετείχε στην Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI) ή στις αμέτρητες λοιπές αναρχικές επιθέσεις. Σαφέστατα, δεν κατόρθωσαν επ’ ουδενί να καταστείλουν τη φλόγα της εξέγερσης, όπως αποδεικνύουν οι ταραχές, η επίθεση σε αστυνομικό τμήμα και οι εμπρησμοί αστυνομικών οχημάτων τους τελευταίους μήνες.

Επικράτησε σιωπή για πολύ καιρό σε τούτο το νησί του κομφορμισμού, κι ενώ ο έξω κόσμος αρχινά να φλέγεται ξανά, η χόβολη αυτή συνεχίζει να φέγγει κι εμείς να νιώθουμε τη ζεστασιά της. Τώρα πιότερο από ποτέ, υπάρχει η επιτακτική ανάγκη για διεθνή συντονισμό μεταξύ συντροφισσών και συντρόφων, για άμεση επίθεση σε δαύτο το βρωμερό πτώμα που παλεύει ν’ αναστηθεί και να φυλακίσει κι άλλους από εμάς. Η αντι-πληροφόρηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του διεθνούς συντονισμού, προκειμένου να μπορούν όσες κι όσοι μάχονται για τη λευτεριά ανά τον κόσμο να βλέπουν τα σινιάλα συνενοχής σε κάθε πιθανή γλώσσα, μιλώντας την κοινή γλώσσα της εξέγερσης και της αναρχίας. Πρέπει να τεθεί ξανά σε λειτουργία το διεθνές δίκτυο αντι-πληροφόρησης, ώστε να γίνουμε ξανά απειλή διεθνώς, έπειτα απ’ τα κατασταλτικά αντανακλαστικά που επιδιώκουν να αποξενώσουν τις αναρχικές και τους αναρχικούς τον έναν απ’ την άλλη, όχι μόνο σε διεθνές επίπεδο, αλλά ακόμα και σε τοπικό. Η Συλλογικότητα του 325 συνεχίζει να βαδίζει στο μονοπάτι που ήδη χάραξε, ακόμη και τώρα συνεχίζουμε με τα εκδοτικά μας εγχειρήματα, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ανατύπωσης του “325 #12”, μιας νέας εκτενέστερης έκδοσης του “Dark Nights”, καθώς και με περαιτέρω μελλοντικά εγχειρήματα διεθνώς. Δε θα μας φιμώσουν ούτε θα μας σταματήσουν, και θα πάρουμε την εκδίκησή μας!

Σχετικά με τον ιστότοπο, δε γνωρίζουμε ακόμη αν θα επανέλθει, καθώς θεωρούμε αρκετά ξεκάθαρο πως αν επαναλειτουργήσει οπουδήποτε αλλού online υπό την ονομασία “325”, οι αρχές θα το στοχοποιήσουν άμεσα για μία ακόμη φορά. Αυτό, επιπλέον, σημαίνει πως θα μπορούσαμε να θέσουμε σε κίνδυνο οποιονδήποτε μελλονικό πάροχο, όπως επίσης και να διακινδυνεύσουμε να κλείσουν κι άλλα κινηματικά εγχειρήματα και εγχειρήματα αντι-πληροφόρησης, όπως συνέβη και στην πρόσφατη κατασταλτική επίθεση. Ποιος ξέρει πού θα μας οδηγήσει όλο αυτό; Αυτό που γνωρίζουμε, πάντως, είναι πως απέχουμε πολύ απ’ το να υποχωρήσουμε –έστω κι ένα βήμα– απέναντι στον εχθρό. Ίσως θα ήταν καλύτερα να επιστρέψουμε στα παραδοσιακά έντυπα μέσα, βλέποντας τα πρόσωπα των ανθρώπων, ανοίγοντας συζητήσεις, συνωμοτώντας. Δε λέμε όχι σε μια πιθανή επιστροφή του site, ούτε στο να δηλωθεί ως νέο εγχείρημα · ο χρόνος μονάχα θα δείξει.

Προς το παρόν, εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στα συντρόφια του nostate.net και του Act For Freedom Now!, μαζί και σε όλα τα βαλλόμενα εγχειρήματα αντι-πληροφόρησης.

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ, Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

Συλλογικότητα 325

Πηγή: Act For Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.