Θεσσαλονίκη: Ανάληψη ευθύνης για πυρπόληση οχήματος της Cosmote

Η τεχνολογία ανέκαθεν αποτελούσε ισχυρό σύμμαχο για την κυριαρχία. Στο σήμερα όμως θα έλεγε κανείς πως είναι απο τα πιο σημαντικα όπλα της. Η τεχνολογία λοιπόν εχει κατακλίσει κάθε γωνιά της καθημερινότητας μας. “Έξυπνα κινητά”, “Έξυπνα ρολόγια”, “Έξυπνα σπίτια”, ακόμη και “έξυπνες πόλεις”. Όλα έτοιμα και ρυθμισμένα για τη δική μας ευκολία. Πίσω από αυτή τη φαινομενική ευκολία που μας δίνεται, υπάρχει μια τεράστια μπίζνα. Μια μαζική συλλογή πληροφοριών για κάθε άτομο ξεχωριστά.

Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σαφώς και έχουν την τιμητική τους μέσα στην κατάσταση αυτή. Διαθέσιμες πάντα να δώσουν συνομιλίες, μηνύματα και κάθε άλλη πληροφορία,που διαθέτουν, έχουν αποδείξει πάμπολλες φορές την αγαστή συνεργασία τους με τους θεσμούς της εξουσίας.

Μια από αυτές τις φορές υπήρξε και η δυστοπική περίοδος 2020-2021. Με το πρώτοάκουσμα της “μαζικής φυλάκισης”, οι εταιρίες αυτές έσπευσαν να παρηγορήσουντο λαό με πακέτα προσφορών, να χρυσώσουν το χάπι του κάθε ατόμου, που έπρεπε πάση θυσία να μείνει σπίτι.

Ακόμα, αποτέλεσαν και αποτελούν ένα από τα βασικότερα μέσα κοινωνικού ελέγχου, καθώς οι μετακινήσεις επιτρέπονται κατά κύριο λόγο με sms, ενώ ανά πάσα στιγμή η πολιτικήπροστασία έχει τη δυνατότητα να στέλνει μηνύματα, με γελοίες σειρήνες να ηχούν.

Πέρα από αυτό το κοινωνικό πλαίσιο και τη συνθήκη της πανδημίας, γνωρίζουμε καλά το πως αυτές οι εταιρίες παρέχουν τις “επιθυμητές” πληροφορίες στους μπάτσους όταν θέλουν να χτίσουν νέες δικογραφίες και να ανοίξουν νέους κύκλους διώξεων. Υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών, παρακολουθήσεις ατόμων μέσα από στίγματα κινητών τηλεφώνων, έχουν αποτελέσει πολλάκις στοιχεία για κατηγορητήρια αγωνιστών/στριών, κομμένα και ραμμένα στις προτιμήσεις της κρατικής ασφάλειας. Σε κάθε γωνιά τουκόσμου, η συνεργασία αυτή έχει βοηθήσει την εκάστοτε εξουσία να εντοπίσειςτους εχθρούς της, να τους φυλακίσει και να προσπαθήσει να τους εξοντώσει με κάθε τρόπο.

Το μίσος μας για τον σάπιο τούτο κόσμο, σχίζει τα σύνορα σας, ξηλώνει τις κεραίες σας και αφήνει μόνο καπνό, στέλνοντας τα σινιάλα αλληλεγγύης μας.

Έτσι, την Κυριακή στις 25 Απριλίου πυρπολήσαμε ένα αυτοκινήτο της COSMOTE, στην οδό 25ης Μαρτίου στην Τριανδρία.

Αφιερώνουμε τη δράση στα συντρόφια Μonica, Marcelo, Joaquin, Juan,Pablo, Jose, Tomas, Gonzalo που ξεκίνησαν απεργία πείνας στις 22 Μάρτη στα κολαστήριατων φυλακών της Χιλής με αιτήματα:

– Την κατάργηση του άρθρου 9 και την αποκατάσταση του άρθρου 1 του διατάγματοςνόμου 321, που ρυθμίζει την “υπό όρους ελευθερία (υπό όρους αποφυλάκιση κρατουμένου)”μετατρέποντας έτσι το δικαίωμα σε προνόμιο

-Την απελευθέρωση του συντρόφου Marcelo που βρίσκεται φυλακισμένος πάνω από 25 χρόνια, για ενέργειες ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο

-Το τέλος της προληπτικής φυλάκισης των κατηγορουμένων για ενέργειες στο πλαίσιο της εξέγερσης που διαρκεί μέχρι την καταδίκη.

-Την απόρριψη των καταδικαστικών αποφάσεων για τον Μarcelo και τον Juan, πουβασίστηκαν σε βασανισμούς, χωρίς να έχουν το δικαίωμα υπεράσπισης.

Βλέπουμε τον εχθρό παγκοσμίως να αναβαθμίζει συνεχώς το τα μέσα του, για τη στοχοποίηση ατόμων και για την καταστολή. Ας μη γυρνάμε λοιπόν την πλάτη νομίζοντας πως είναι μακριά από την δική μας πραγματικότητα. Να οργανωθούμε λοιπόν, να οπλίσουμε τα σκεπτικά μας και τις επιθυμίες μας, ώστε να γίνουμε αυτή η επικίνδυνη φλόγα που θα φοβούνται πως κάποια στιγμή θα κάψει και αυτούς που προσπαθούν με κάθε τρόπο να τη σβήσουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΕΓΚΛΕΙΣΤΟΥΣ/ΕΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΣΤΗ ΧΙΛΗ

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΛΙΑ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ EMILIA ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

Ομάδα Ταραχοποιών Εμπρηστών

Πηγή: Athens Indymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.