Γερμανία, Βρέμη: Εμπρησμός αστυνομικού οχήματος

Ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας! Ενάντια σ’ έναν κόσμο ευταξίας! Εμπρησμός αστυνομικού οχήματος χωρίς διακριτικά στο κέντρο της πόλης!

Είμαστε κομμάτι της αυτόνομης ομάδας που έβαλε φωτιά στο Osterdeich, το πρώτο βράδυ της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Η απαγόρευση επιβάλλεται μέσω της έντονης αύξησης των μπάτσων και των υπηρεσιών ιδιωτικής ασφαλείας, γεγονός που μας κάνει ολοένα και περισσότερο να αντικρίζουμε μια συνθήκη αστυνομοκρατίας. Αν βρίσκεσαι ακόμα στον δρόμο μετά τις 10 το βράδυ, κινείς υποψίες. Ως τα μεσάνυχτα μπορεί να βρεθείς έρμαιο της αστυνομικής αυθαιρεσίας δίχως να υπάρχουν μάρτυρες. Οι μπάτσοι είναι αυτοί που αποφαίνονται για το αν αθλείσαι ή αν γυρνάς σπίτι. Μετά τα μεσάνυχτα, δεν μπορούμε να διαφύγουμε. Απαγόρευση κυκλοφορίας σημαίνει προληπτικό κλείσιμο στο σπίτι. Μια συνθήκη ονειρική για τους λάτρεις του Νόμου και της Τάξης, καθώς και για τους υποστηρικτές του νέου νόμου για την αστυνομία εδώ στη Βρέμη.

Ποιος νιώθει ασφαλής και υγιής τη στιγμή που εκεί έξω κυκλοφορούν μονάχα ένστολοι τύποι που ψάχνονται; Τι συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν έχουν σπίτι; Και αν πρέπει να φάω το βράδυ; Ποιες και ποιοι θα παλέψουν μαζί ενάντια στην αστυνομική βία και τη ρατσιστική σκιαγράφηση προφίλ; Τι γίνεται με τα υψηλά ποσοστά οικιακής και έμφυλης βίας, και ποιος σηκώνει την ευθύνη για όλους εκείνους τους ανθρώπους που αποκτούν ψυχικές ασθένειες ή επιδεινώνεται η ψυχική τους υγεία λόγω της απομόνωσης; Η απαγόρευση κυκλοφορίας αποτελεί ένα λογικό βήμα για την ανάπτυξη της ασφάλειας ενός εξουσιαστικού καθεστώτος. Τι λέει λοιπόν η άμεση και εκπληκτική απαντητική τους δεινότητα; Απέναντι στην πανδημία, το εργαλείο της απαγόρευσης κυκλοφορίας δε θα βοηθήσει κανέναν άνθρωπο μακροπρόθεσμα.

Η παρουσία των μπάτσων είναι αδιαμφισβήτητα εντυπωσιακή. Και είναι τρομακτικό ότι σχεδόν κανείς δεν μπορεί να γίνει μάρτυρας σε παρενοχλήσεις, εκφοβισμούς και συλλήψεις. Μέχρι σήμερα, αλλά και πριν την απαγόρευση κυκλοφορίας, αποφασίζουμε μόνες και μόνοι μας το πότε και το πού ταξιδεύουμε και συχνάζουμε. Έχουμε τη δυνατότητα να αναλάβουμε την ευθύνη των εαυτών μας και του περιβάλλοντός μας. Από πότε χρειαζόμαστε μπάτσους, δημοτική αστυνομία ή ένα κράτος να μας λέει πώς να φερόμαστε στα φιλαράκια μας, στις οικογένειές μας ή στους συναδέλφους μας; Ένα καμμένο αστυνομικό όχημα χωρίς διακριτικά στο κέντρο της πόλης αποτελεί για εμάς ένα σημάδι πως ζούμε και αντιστεκόμαστε. Δε δεχόμαστε τις κινήσεις της κυριαρχίας, ούτε τις απειλές από πλευράς των μπάτσων και των ανωτέρων τους, χαρίζοντάς τους όλο και περισσότερη εξουσία. Ένα όχημα λιγότερο λοιπόν, ένα όχημα στο οποίο οι σκατόμπατσοι θα βόλευαν τον κώλο τους για να ψάχνονται, να ρουφιανεύουν, να απειλούν, να παρακολουθούν…

Παλεύουμε τον μπάτσο μέσα στο κεφάλι μας την ίδια στιγμή που παλεύουμε και τον κοινωνικό έλεγχο, ο οποίος θέλει να μας κάνει να πιστεύουμε πως αρκεί να περιμένουμε λιγάκι και ν’ αντέξουμε ώσπου όλα να επιστρέψουν στην “κανονικότητα”.

Εμείς αυτήν την κανονικότητα τη μισούμε!

Θεωρήστε αυτήν την άμεση δράση ως σημάδι εκδίκησης. Για τα φιλαράκια στη Φρανκφούρτη, στο Αμβρούγο και στο Βερολίνο, τα οποία έχουν τραυματιστεί σοβαρά από μπάτσους! Είμαστε στο πλευρό σας!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟΧΟ

Επιχείρηση QoSay K.*

* Σημείωση του Attaque: Νεαρός που σκοτώθηκε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, στη γερμανική πόλη Delmenhorst, κοντά στη Βρέμη.

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.