Κείμενο του αναρχικού κρατούμενου Γιάννη Μιχαηλίδη σχετικά με το δικαστήριο στις 31/5

16 μήνες μετά την σύλληψη μας στις 29/1/2020, την όλη μηντιακή προπαγάνδα που ακολούθησε και την απομόνωση μας σε διαφορετικές φυλακές, καλούμαστε να δικαστούμε στις 31/5 στα δικαστήρια της Λουκάρεως. Σε μια διαδικασία που ως αναρχικός τοποθετούμε απέναντι της καθώς αρνούμαι να κρίνει τις επιλογές μου η εκλεκτή κάστα της δικαστικής εξουσίας. Αντιμέτωποι όμως με ένα ξεχειλωμένο κατηγορητήριο το οποίο συνθέτει μια αφήγηση που διαστρεβλώνει τα γεγονότα και ως κύριο στόχο έχει την παράταση της φυλάκισης μας.

Συνοπτικά, κατηγορούμαστε από κοινού με τις δύο συντρόφισσες, με την κατηγορία της «εγκληματικής οργάνωσης» ενώ επιπλέον για την κατοχή και μεταφορά βαρέως οπλισμού (οι συντρόφισσες βαρύνονται με αυτή την κατηγορία ενώ από την πρώτη στιγμή έχω δηλώσει ενώπιων των ανακριτικών αρχών ότι τα όπλα που βρέθηκαν στις κλειστές τσάντες στο πίσω κάθισμα όπου καθόμουν ήταν αποκλειστικά δικά μου), πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για απείθεια. Επιπλέον, εγώ κατηγορούμαι για την ληστεία της τράπεζας Πειραιώς στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, την ληστεία – αρπαγή αστυνομικού στην Θεσσαλονίκη και την απόδραση μου από τις αγροτικές φυλακές Τίρυνθας.

Από την πλευρά μου παρά την δηλωμένη απέχθεια μου στην ανιαρή και ύπουλη γλώσσα του νόμου, έχω την υποχρέωση στο δικαστήριο αυτό να πολεμήσω το αφήγημα των μπάτσων, ενάντια στους κρατικούς σχεδιασμούς που επιδιώκουν την παράταση της αιχμαλωσίας των δύο συντροφισσών, αλλά και την συκοφάντηση των σχέσεων μας. Γιατί αποδίδοντας μας συγκεκριμένους ιεραρχικούς ρόλους μέσα στην «εγκληματική οργάνωση», οι κατηγορία αυτή όχι μόνο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά προσβάλει εξ’ ολοκλήρου τις επιλογές μας, την στάση μας και πάνω από όλα τις σχέσεις αλληλεγγύης και ισότητας που προσπαθούμε να προωθήσουμε. Μια κατηγορία που βασίζεται σε ανύπαρκτα στοιχεία μιας και το μόνο συμβάν που συνδέει και τα τρία άτομα είναι αυτό της σύλληψης μας. Μιας και ούτε η Κωνσταντίνα, ούτε η Δήμητρα συνδέονται με κάποιο τρόπο με τις ληστείες και τις κλοπές που αναγράφονται στην δικογραφία. Για τους λόγους αυτούς δεν θα μείνει χωρίς αντίλογο η κατασκευασμένη αφήγηση της αστυνομίας.

Κλείνοντας αυτό το ενημερωτικό κείμενο θέλω να εκφράσω το πόσο μου ζεσταίνουν την καρδιά όλες οι κινήσεις αλληλεγγύης γύρω από την υπόθεση μας.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

18/5/2021

Φυλακές Μαλανδρίνου

Γιάννης Μιχαηλίδης

Πηγή:athensindymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.