Επίθεση στο νέο εξουσιαστικό αφήγημα

Λάβαμε 3/6/2021

Εδώ και ενάμιση χρόνο ζούμε μια απίστευτη επίθεση της εξουσίας σ΄ολόκληρο τον πλανήτη με πρόσχημα την πανδημία του COVID-19. Μια επίθεση με επιβαλλόμενα μέτρα που στόχο έχουν όχι μόνο να περιορίσουν την ελευθερία μας αλλά και να μας εισάγουν σ΄ένα νέο τρόπο ζωής πλήρους ελέγχου. Η δυστοπία λοιπόν δεν είναι μια μελλοντική αφήγηση ενός μυθιστορήματος αλλά μια πραγματικότητα που τη ζούμε όλο και πιο πολύ τον τελευταίο καιρό όλο και σε μεγαλύτερες δόσεις. Το πιο σημαντικό όμως ζήτημα είναι το πως σταθήκαμε όλες-οι μπροστά σ΄αυτή την νέα λαίλαπα του συστήματος. Δυστυχώς η κοινωνία στο μεγαλύτερο μέρος της αποδέχτηκε αυτή την νέα συνθήκη σαν μια αναγκαιότητα. Το κακό όμως είναι ότι το ριζοσπαστικό κίνημα ακόμη και ο αναρχικός χώρος δεν αμφισβήτησε τον πυρήνα αυτής της μεθόδευσης του κράτους συμπράττοντας σε μια μονομερή εκεχειρία και αφήνοντας ελεύθερο το κράτος και την ιατρική επιστήμη να ορίζει ασφυκτικά την καθημερινότητα μας. Και όσες τολμήσαμε να αρθρώσουμε μια άλλη άποψη, έναν διαφορετικό λόγο, λοιδορηθήκαμε με τον πιο άθλιο τρόπο ακόμη και από «συντρόφους». Μας είπαν ψεκασμένους, συνομωσιολόγους, μας ταύτισαν με τους ακροδεξιούς, ξεχνώντας ότι αυτοί είναι που υιοθέτησαν την κρατική προπαγάνδα. Οπότε πως συνεχίζουμε πλέον σε όλο αυτό?

Στο διάολο με την κοινωνία που σέρνετε γλείφοντας την εξουσία για λίγα ψίχουλα όταν αυτή κρατάει ολόκληρη την πίτα για πάρτη της. Μια κοινωνία που το μόνο που την ενδιαφέρει είναι η επιβίωση με κάθε τρόπο ακόμη και αν χρειαστεί να πατήσει επί πτωμάτων. Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, ατομικό συμφέρον, κοινωνική καταξίωση. Μια κοινωνία που στην τελική νοιάζεται πότε θα της επιτρέψουν οι εξουσιαστές να γυρίσει στην κανονικότητα της κατανάλωσης με όποιους όρους ( εμβόλια, self-test ). Μόνο που το κοινωνικό σώμα έχει σαπίσει και ό,τι σαπίζει είναι καταδικασμένο να πεθάνει. Όσο για τους «αγωνιστές» που εθελοτυφλούν για την κατάσταση που ζούμε αγκαλιάζοντας όλο και πιο πολύ ρεφορμιστικές πρακτικές, μ΄αυτούς έχουμε διαχωρίσει την θέση μας εδώ και πολύ καιρό.

Καλούμε λοιπόν όλες τις αντικοινωνικές δυνάμεις για να εντείνουμε την εξεγερσιακή μάχη ενάντια στο σύστημα, με τα μέσα και τα όπλα που χρησιμοποιούμε όλα αυτά τα χρόνια. Από τις αφίσες και τα κείμενα μέχρι τις πέτρες, τους εμπρησμούς και τα εκρηκτικά. Να επιτεθούμε στην εξουσία και τις δομές της, στα αστυνομικά τμήματα, τα σχολεία, τα δικαστήρια, τα υπουργεία, τις φυλακές, τις πολυεθνικές. Να δημιουργήσουμε μια χαοτική κατάσταση όπου το κράτος θα στριμωχτεί και θα φοβηθεί όταν μπροστά του θα απλώνεται όλο και περισσότερο το μένος και η οργή μας. Για να μην μείνουν η εξέγερση και η αναρχία απλώς συνθήματα στις πορείες. Για να αντισταθούμε στην καθημερινότητα και να βιώσουμε τις μικρές και μεγάλες στιγμές ελευθερίας στα κατειλημμένα κτίρια, στους δρόμους, στα οδοφράγματα. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο. Ή εμείς ή αυτοί!!!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.