Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση ενάντια στην ανέγερση εργοστασίου της Tesla

Τη νύχτα μεταξύ 25ης και 26ης Μάη 2021, επιτεθήκαμε στην παροχή ενέργειας του γιγάντιου εργοστασίου της Tesla στην περιοχή Grünheide του Βερολίνου, πυρπολώντας έξι καλώδια υψηλής τάσης.

Η Tesla δεν είναι ούτε “πράσινη”, ούτε “οικολογική”, ούτε “κοινωνική”. Η Tesla αποτελεί μια εταιρεία που εκμεταλλεύεται τη γη και τις ανθρώπινες ζωές σε παγκόσμια κλίμακα · στηρίζεται σε (και αναπαράγει) αποικιοκρατικές συνθήκες. Η φλόγα μας ορθώνεται ενάντια στα ψεύδη περί “πράσινων αυτοκινήτων”. Στόχος μας ήταν το σαμποτάζ του εργοταξίου για το γιγάντιο εργοστάσιο της Tesla. Το τέλος της ιδεολογίας της αέναης τεχνολογικής προόδου και η παγκόσμια καταστροφή του πλανήτη δε θα παραμείνουν μονάχα στα μεγάλα λόγια.

Ενάντια στην επέλαση της καταστροφής – Θέτουμε το σαμποτάζ σε κίνηση.

Αγώνας για το κλίμα, για έναν κόσμο διαφορετικό!

Ομάδα Volcano: Ενάντια στην επέλαση της καταστροφής

Σημείωση του Attaque: Το γιγάντιο εργοστάσιο της Tesla, το οποίο βρίσκεται προς το παρόν υπό ανέγερση, πρόκειται -μετά την ολοκλήρωσή του- να παράγει 5500 αυτοκίνητα κάθε μέρα (κοστολογούμενα στα 63000 ευρώ έκαστο). Θα είναι το τέταρτο εργοστάσιο τέτοιου τύπου ανά τον κόσμο. Η εισαγωγή που παρατέθηκε πιο πάνω, ακολουθείται από ένα μεγάλο κείμενο ανάληψης ευθύνης, η αρχή του οποίου είναι η κάτωθι:

Τη νύχτα μεταξύ 25ης και 26ης Μάη 2021, με φωτιά διακόψαμε επιτυχώς τη λειτουργία της ενεργειακής παροχής του γιγάντιου εργοστασίου της Tesla στο Grünheide. Για να συμβεί αυτό, πυρπολήσαμε την ενεργειακή παροχή η οποία περνά από έξι καλώδια υψηλής τάσης (111.000 volts), σε έναν κλειστό διάδρομο σε απόσταση 250 μέτρων απ’ το εργοστάσιο της Tesla, στην κοντινή περιφέρεια της λεωφόρου Α10, στο ύψος της εξόδου προς το Freienbrink. Καθώς μια καταστροφή στα καλώδια -τα οποία είχαν προσωρινά τοποθετηθεί εκτεθειμένα στο έδαφος, αποκλειστικά για το εργοστάσιο- δε θα μπορούσε να συμβεί δίχως την παραμικρή επιρροή στο τοπικό δίκτυο ηλεκτρισμού, δεν μπορούσαμε να αποκλείσουμε πλήρως πιθανές διακοπές παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή. Η δική μας στόχευση πάντως ήταν να χτυπήσουμε το εργοτάξιο της Tesla, να δυσχεράνουμε τις εργασίες στο σημείο έστω για μια μέρα, να διακόψουμε την ανέγερση των παραγωγικών εγκαταστάσεων.

Καθώς ο τοπικός πληθυσμός δε θα μπορέσει τόσο εύκολα να διακόψει την ανέγερση του εργοστασίου, λόγω των δυσανάλογων ισορροπιών ισχύος (κεφάλαιο, πολιτικές και αρχές ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων, υπεράσπιση του κλίματος και οικολόγοι), προσφέρουμε τη συνεισφορά μας δείχνοντας αλληλοστήριξη μέσω του σαμποτάζ. Ακόμη κι αν η δράση μας πέτυχε, ο πλουσιότερος άντρας του κόσμου θα μπορέσει ν’ αντισταθμίσει τις όποιες οικονομικές ζημιές που θα προκληθούν από τη διακοπή των εργασιών – όμως το πολιτικό κόστος είναι σίγουρα όλο δικό του. […]

Ομάδα Volcano: Ενάντια στην επέλαση της καταστροφής

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.