Dark Nights: Νέο διεθνές εγχείρημα αντιπληροφόρησης

“Στις Σκοτεινές Νύχτες ελλοχεύει πάντα η θαλπωρή της φωτιάς!”

“Dark Nights / Σκοτεινές Νύχτες”, διότι τότε ανταμώσαμε η μία τον άλλον εν μέσω καιρών ζοφερών · δεν τις φοβόμαστε, μα αντιθέτως, ως αναρχικές και αναρχικοί, θεωρούμε τις στιγμές μεταξύ δύσης και ανατολής ενδεδειγμένες για να επιτεθούμε, να χτυπήσουμε τους ισχυρούς στις καρδιές τους, να κάνουμε τον φόβο ν’ αλλάξει στρατόπεδο.

Είμαστε ένα αναρχικό εγχείρημα αντιπληροφόρησης, εμπρηστικής κριτικής και άμεσης δράσης. Ενάντια στο κράτος, τον καπιταλισμό και το τεχνο-βιομηχανικό σύστημα που ισχυροποιείται περισσότερο από πριν. Το δίκτυό μας παραμένει πιστό στις αρχές της αυτο-οργάνωσης (DIY), δίχως να καρτερούμε από κανέναν άλλον να επωμιστεί τον κοινωνικό πόλεμο για εμάς. Μήτε σχηματίζουμε κάποια μορφή παραδοσιακής ιεραρχικής ή παντός τύπου οργάνωσης, στην οποία να δεσμευόμαστε ή να εγκρίνεται η συμμετοχή μας. Συναντιόμαστε και δρούμε από κοινού, ξεκινώντας ένα άτυπο δίκτυο κατά πολύ εκτενέστερο ενός στενού κύκλου φίλων κι επαφών.

Έργο μας η επινόηση μιας καταστρεπτικής εναλλακτικής απέναντι στη θεαματικότητα και την παραπληροφόρηση των καθεστωτικών μέσων ενημέρωσης, σταθερά όπλα του κράτους και του καπιταλιστικού συστήματος που μαχόμαστε. Δημοσιεύουμε ενημερώσεις άμεσης δράσης από επαναστατικούς/εξεγερτικούς/αναρχικούς πυρήνες, δίχως ν’ αποσκοπούμε στην αναπαραγωγή ατέρμονων ροών κούφιων λέξεων και θεωρίας, αλλά στην υποστήριξη των προαναφερθέντων πυρήνων και στη διάχυση της “προπαγάνδας δια της πράξης”, προκειμένου να ματαιώσουμε τις χυδαίες προσπάθειες του συστήματος να εξαλείψει όλα αυτά, καθώς και κάθε ανάμνηση αναρχικής κι επαναστατικής πάλης.

Η αλληλεγγύη, κατ’ εμάς, δε θεμελιώνεται σε κάποιο ιδεολογικό δόγμα · το σημαντικότερο για εμάς είναι η άμεση επίθεση σε ό,τι αντιλαμβανόμαστε ως εχθρικό. ΔΕΝ υποστηρίζουμε τους μπάτσους, δεν είναι φίλοι μας ούτε προστάτες μας, είναι εχθροί μας εξίσου με όποιον ρουφιανεύει, δίνει πληροφορίες για συντρόφια, συμμάχους ή συγκατηγορούμενες.

Υποστηρίζουμε, αλλά ΔΕ συνδεόμαστε με καμία ομάδα άμεσης δράσης από την οποία θα δείτε αναρτήσεις σε τούτο το εγχείρημα. Λοιδορούμε τον όρο “τρομοκράτες”, μια λέξη συχνά επιστρατευμένη για την καταδίκη ατόμων και ομαδοποιήσεων που επιτίθονται στον καπιταλισμό, στο κράτος, για τη γη, για τη ζωική και την ανθρώπινη απελευθέρωση. Αν κάτι αξίζει να ονομαστεί τρομοκρατία, είναι οι θάνατοι, η καταστροφή, τα μαρτύρια και οι μαζικές σφαγές που επιφέρουν τα κράτη, ο καπιταλισμός, το βιομηχανικό και τεχνολογικό σύστημα -συνεπικουρούμενα και από λοιπά φασιστικά μορφώματα- σε ολάκερη τη γη και τους κατοίκους της για αιώνες. Το Dark Nights στηρίζει την πολύμορφη επαναστατική πάλη ενάντια σ’ όλες τις μορφές εκμετάλλευσης και εξουσίας.

Το Dark Nights ΔΕΝ ακολουθεί τις υπαγορεύσεις περί ενοχής ή αθωότητας, ούτε την έννοια του “εγκλήματος” αναφορικά με τη στήριξη των κρατουμένων. Μόνη εξαίρεση είναι η περίπτωση οποιουδήποτε κρατουμένου ή κρατούμενης που ευκρινώς αναλαμβάνει την ευθύνη για κάποια δράση ή επίθεση. Στηρίζουμε φυλακισμένους και φυλακισμένες με βασικό κριτήριο το αν κατηγορούνται και/ή καταδικάζονται για δράσεις αναρχικού, επαναστατικού, απελευθερωτικού για τα ζώα και τη γη περιεχομένου, παρά το αν στέκουν ή όχι οι κατηγορίες και αν αποτελούν κομμάτι ενός υπόγειου κινήματος ή δραστηριότητας.

Ενθαρρύνουμε οποιαδήποτε μέθεξη από προσφιλείς θεωρητικά ατομικότητες και ομάδες, οι οποίες -ομοίως με εμάς- αποζητούν την άμεση δράση, την εξέγερση, την επανάσταση και τη δόμηση ενός διεθνούς άτυπου δικτύου αντιπληροφόρησης. Πιότερο από ποτέ επείγει η διασπορά ενός διεθνούς συντονισμού ενάντια στη φρενήρη επέλαση του τεχνο-βιομηχανο-στρατωτικού συμπλέγματος, το οποίο καταπνίγει όχι μόνον όσες πολεμούν, αλλά ακόμα και τους υποστηρικτές ομόλογων κινήσεων. Στο παρελθόν, κράτος και καπιταλιστές στοχοποιούσαν έντυπα, περιοδικά και εκδόσεις προερχόμενες από αναρχικούς και επαναστάτριες. Όπως τότε, έτσι και τώρα, θα αποτύχουν · η ιστορία τό ‘χει αποδείξει.

Ένα κρίσιμο σταυροδρόμι απλώνεται μπρος μας, με την ανάδυση νοημοσύνης ευφυέστερης της ανθρώπινης, η οποία θα ελέγχει την κοινωνία και το κράτος. Από την Τεχνητή Νοημοσύνη ως την Αναγνώριση Προσώπου, από τις 3D Εκτυπώσεις ως την Κοινωνία Χωρίς Μετρητά, από τη Βιο-τεχνολογία ως τη Νανο-τεχνολογία, απ’ τα Drones ως τα Αυτοματοποιημένα Οχήματα, απ’ την 4η ως την 5η Βιομηχανική Επανάσταση, απ’ την Τεχνητή Αναπαραγωγή ως τον Μετα-ανθρωπισμό, απ’ το 5G ως το Διαδίκτυο των Πραγμάτων, απ’ τα Έξυπνα Κινητά ως τις Έξυπνες Πόλεις, απ’ την Επαυξημένη Πραγματικότητα ως την Τεχνητή Πραγματικότητα, μέχρι και την Τεχνολογική Ενοποίηση, εντός της οποίας κινδυνεύουμε ως ανθρώπινα όντα, παρέα και μ’ έναν πλανήτη που πεθαίνει. Μόλις γίνει ευρέως αποδεκτή η διείσδυση της τεχνολογίας σε κάθε κύτταρο και κάθε άτομο, θα είναι ήδη αρκετά αργά ν’ αντισταθούμε.

Εκτός αν δράσουμε στο ΤΩΡΑ, χαρτογραφώντας τους νέους και τους παλιούς κυρίαρχους, καθώς αρχινούν μετατοπίσεις ορατές κι εκτός πλανήτη. Η Μαύρη Παντιέρα της Αναρχίας οφείλει να επιστρέψει και να ενσταλάξει ξανά τον φόβο στους κυρίαρχους.

Μπορείτε να μας στείλετε ενημερώσεις για κρατούμενες και κρατουμένους, για αναλήψεις ευθύνης άμεσων δράσεων, για δρώμενα αλληλεγγύης, για νέες καταλήψεις, έντυπα, προτάσεις ανά τον κόσμο. Χρησιμοποιήστε Tor Browser (Προστασία IP) και GPG (Κρυπτογραφημένο E-mail). Επίσης, ρίχτε μια ματιά σε αυτόν τον οδηγό ψηφιακής ασφάλειας και σε αυτό το κείμενο. Το δημόσιο PGP Κλειδί μας είναι εδώ αν επιθυμείτε να επικοινωνήσετε κρυπτογραφημένα μαζί μας.

Για τον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφή κυριαρχίας, ενάντια στην Τεχνολογική Κοινωνική Φυλακή!

Για μια νέα Μαύρη Διεθνή!

Συλλογικότητα Dark Nights

E-mail Επικοινωνίας: darknights(at)riseup.net

Link για το Site: https://darknights.noblogs.org/

Πηγή: Dark Nights

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.