Χιλή: Νέα απεργία πείνας και κινητοποιήσεις από αιχμάλωτα αναρχικά και ανατρεπτικά συντρόφια

Νέα απεργία πείνας και κινητοποιήσεις από αιχμάλωτα αναρχικά και ανατρεπτικά συντρόφια στη φυλακή της Ρανκάγουα, στη Χιλή

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΣ ΡΑΝΚΑΓΟΥΑ

Υπερασπιζόμαστε τη σύγκρουση με το κράτος, τη φυλακή και το κεφάλαιο, από τη στιγμή που παραμερίζουμε τα κενά λόγια και αναλαμβάνουμε δράση. Έτσι, αποδεχόμαστε τη συνθήκη των επιθετικών και εχθρικών συνεπειών που μας επιφυλάσσει το δύσβατο μονοπάτι της σύγκρουσης.

Δε χρειαζόμαστε την άδεια ή την αναγνώριση κανενός προκειμένου να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας και, βρισκόμενοι εδώ, να οικοδομήσουμε δεσμούς συγγένειας, συντροφικότητας και αδερφικότητας.

Σαφέστατα, αυτή η δυναμική και η διαρκής εξέλιξη μας διδάσκει και μας καλεί να ατενίζουμε πάντα προς το μέλλον του αγώνα για την ολική απελευθέρωση.

Ναι! Αποσκοπούμε στην ολική απελευθέρωση των ανθρώπων, ατόμων και κοινοτήτων, σε μια ζωή μακριά απ’ την καπιταλιστική χωματερή, μακριά απ’ την επιβολή εξουσιαστικών νόμων που επικυρώνονται -μεταξύ άλλων- από τις σάπιες πολιτικές τους συμφωνίες, λύσεις και επίπλαστες συμμαχίες. Ακόμα και μέσα απ’ τους τέσσερις τοίχους. Διατρανώνοντας πως η Εξουσία έχει συνέχεια, και πως τη μισούμε σε όλες της τις μορφές και χρώματα! Σήμερα, βρισκόμαστε σ’ ένα νέο κεφάλαιο αληθινού και έμπρακτου αγώνα στις φυλακές της Χιλής. Ανατρεπτικά και αναρχικά συντρόφια με μακροχρόνιες ποινές έρχονται αντιμέτωπα κατά πρόσωπο με την κρατική εκδικητικότητα, παρέα με τις οικογένειες, τα συντρόφια τους, τους φίλους τους και τα κοντινά τους άτομα. Η πραγματικότητα αυτή είναι ο αγώνας για την ολική συντριβή της κοινωνίας-φυλακής, όχι ως ένα απλό σύνθημα που πλανάται στον αέρα, αλλά στην καθημερινή μοριακή σύγκρουση με τη ρουτίνα του εγκλεισμού. Εδώ και δεκαετίες βιώνουμε την πολιτική φυλάκιση, η οποία ποτέ δεν εξαφανίστηκε, ούτε και έκανε την εμφάνισή της απ’ τις 18 Οκτώβρη του 2019. Αντιστοίχως και οι δικαστικές-πολιτικές-δημοσιογραφικές-αστυνομικές εχθροπραξίες, οι οποίες σήμερα αποδοκιμάζονται και δε γίνονται αποδεκτές. Τις βιώνουμε αδιάκοπα εδώ και τόσα χρόνια.

Και συνεχίζουμε με τις γροθιές μας υψωμένες, αγκαλιάζοντας την ομορφιά της αδελφικότητας και της ανατρεπτικής, αυτόνομης και αναρχικής συντροφικότητας ανά τον κόσμο, αντιμέτωποι με τα ποικίλα πρόσωπα με τα οποία μας παρουσιάζεται ο εχθρός, αποσκοπώντας διαρκώς να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι στα βάθη της ύπαρξής μας.

Στο σήμερα, αντιστεκόμαστε με μια νέα απεργία πείνας, στις πτέρυγες 1 και 2 της εταιρικής φυλακής της Ρανκάγουα, μαζί με περίπου 40 ακόμη κρατουμένους με τους οποίους από κοινού μαχόμαστε για τη διατήρηση των δικαιωμάτων μας, τα οποία κατακτήθηκαν με χρόνια αγώνων και κινητοποιήσεων.

Καλούμε όλους τους χώρους που αντιτίθενται στις φυλακές, όλες τις οργανώσεις, τις ομάδες, τις συλλογικότητες και τα άτομα από εδώ και από παντού να προβούν πολύμορφη δράση, δείχνοντας έμπρακτη αλληλεγγύη και ειλικρινή θέληση να ρηγματώσουν τη συνεχή τιμωρία και απομόνωση που μας επιβάλλονται.

Ο εγκλεισμός μας είναι πολιτικός στα αδιαμφισβήτητα πλαίσια του κοινωνικού πολέμου!!

Δεν παραιτούμαστε απ’ τις διεκδικήσεις της προηγούμενης απεργίας πείνας, και θεωρούμε την παρούσα ως συνέχεια του αγώνα και ως άρνηση της πλήρους απομόνωσης της “καραντίνας” (24ωρος εγκλεισμός και απαγόρευση επισκεπτηρίων από δικηγόρους), ως άρνηση της διατροφής που θέλουν να μας επιβάλουν (αμέτρητοι περιορισμοί στα έξωθεν δέματα με τρόφιμα, απαγόρευση συγκεκριμένων διατροφικών σκευασμάτων στη Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας στο Σαντιάγο), αλλά και ως διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς διατροφής.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ!!!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΜΜΕΝΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ 321!

Ο MARCELO VILLARROEL ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΧΙΛΗΣ!!

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ!!

ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗ!!

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΦΥΛΑΚΗΣ!!

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΑΠΟΥΤΣΕ!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ!!

Francisco Solar Domínguez, Marcelo Villarroel Sepulveda, Juan Aliste Vega, Juan Flores Riquelme, Joaquin Garcia Chanks

Πτέρυγες 1 και 2, Υψηλής και Υψίστης Ασφαλείας

Εταιρική φυλακή La Gonzalina, Ρανκάγουα.

Παρασκευή 11 Ιούνη 2021.

Περιοχή κατακυριευμένη απ’ το χιλιάνικο κράτος

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.