Αργεντινή: 4 χρόνια μετά τον θάνατο του αναρχικού συντρόφου Santiago Maldonado

2017 – 1η Αυγούστου – 2021

Για τη μαύρη μνήμη του αναρχικού συντρόφου Santiago Maldonado

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Santiago Maldonado, συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τη μνήμη του συντρόφου μας.

Καθώς η αναρχική μνήμη σημαίνει δράση, απευθύνουμε κάλεσμα μνήμης για τον Lechu, αναδεικνύοντας τις ιδέες και τις αντιλήψεις του συντρόφου μας.

Δεν ξεχνάμε πως ο Santiago δολοφονήθηκε από τους κατασταλτικούς εκπροσώπους του Κράτους σε οδόφραγμα στο Puelmapu, ούτε επίσης λησμονούμε πώς σφετερίστικαν τον θάνατό του οι ρεφορμιστές κι οι υποστηρικτές αυτής της κοινωνίας, εκμεταλλευόμενοι το πρόσωπο και το σώμα του για τα πολιτικά τους παιχνίδια. Γι’ αυτό λοιπόν:

  • Τούτη τη χρονιά προτείνουμε να ΜΗ χρησιμοποιηθεί η εικόνα του Santiago για προπαγάνδα, αλλά κατά προτίμηση τα τραγούδια του, οι ιδέες και οι πρακτικές του, αντιπαλεύοντας έτσι το γεγονός ότι οι κυρίαρχοι κατέστησαν την εικόνα του κενή και ξεθωριασμένη.
  • Γνωρίζοντας πως ο Lechu αγωνιζόταν για τη γη και ενάντια στο κεφάλαιο, προτείνουμε να αναδυθεί μια μνήμη πολύμορφη, η οποία αναπόφευκτα οδηγεί στο να ενθυμηθούμε και τα υπόλοιπα συντρόφια μας που έπεσαν στους αντίστοιχους αγώνες. Έτσι, έξι μήνες μετά τη δολοφονία της Emilia Baucis από φονιάδες κατά τη διάρκεια ανάκτησης εδαφών των Μαπούτσε, καλούμε να βρίσκεται παρούσα η Bau στις δράσεις μας.
  • Προτείνουμε μια μνήμη δια της πράξης, η οποία αντιλαμβάνεται πως ο εχθρός βρίσκεται παντού, οξύνοντας έτσι τις δυνατότητές μας για επίθεση. Μπορούμε να εκφράσουμε τη δημιουργικότητά μας μέσω της επίθεσης, ας μην το ξεχνάμε.

Για μια μαύρη μνήμη

Για τη διάχυση της προπαγάνδας και των δράσεων

Να μη λησμονήσουμε κανένα συντρόφι μας.

Προς τα συντρόφια μας που βρίσκονται στα μπουντρούμια της εξουσίας στη Χιλή, να γνωρίζετε πως βρίσκεστε δίπλα μας σε κάθε μας δράση.

Ιούλης 2021,

MalosAires, Περιοχή (ακόμα) κυριαρχούμενη απ’ το αργεντίνικο Κράτος.

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.