Γαλλία – Ανάληψη Ευθύνης για εμπρησμό βαν

Γαλλία, Παρίσι: Tο βαν της οδού Valmy

 

Αυτή είναι η ιστορία ενός βαν της eiffage. Ενός ολοκαίνουριου βαν. Επειδή, καθώς διαβάσαμε και ενημερωθήκαμε, προφανώς αντικατέστησε ένα άλλο που πυρπολήθηκε και καταστράφηκε νωρίτερα αυτόν τον χρόνο στην ίδια περιοχή. Ένα ολοκαίνουριο βαν ως εκ τούτου κατέληξε για άλλη μια φορά αποκαϊδια.

Ένα βαν της eiffage χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή κελιών.

Μελαγχωλικών κελιών χρωματισμένων με οτιδήποτε ακούγεται λάθος. Κελιά χρήσιμα για να μας εξοικειώνουν με τον συμβιβασμό, να μας προετοιμάζουν για την εργασία και την εκτέλεση του εκάστοτε κοινωνικού ρόλου που μας ανατίθεται εκ περιτροπής.

Κελιά καταθληπτικά ή οχληρά και φωταγογημένα τα οποία ζαλίζουν το κεφάλι μας, υποτίθεται για να μας κινητροδοτήσουν να διασπαθίσουμε τον χρόνο μας σε επαγγέλματα συχνά άχρηστα ή επιβλαβή.

Λανθασμένα καλοσορίζοντας τα και πνίγοντας τα σε μπιχλιμπίδια και μαραφέτια να μας ψυχαγωγούν όταν δεν παράγουμε ή καταναλώνουμε. Να αποσιωπήσουν την διαδραματιζόμενη κενότητα της καθημερινότητας μας.

Βλοσυρά κελιά έμφορτα με συρματοπλέγματα και κάγκελα για όταν δεν θέλουμε ή αδυνατούμε να επιτελέσουμε τον ανηλημένο κοινωνικό ρόλο.

Αποστειρωμένα κλουβιά επιστρατευμένα να παρατείνουν την βιολογική συνέχεια ενώ η ίδια η ζωή απουσιάζει.

Τα θεμελιωδέστερο χαρακτηριστικό αυτής της ύπαρξης είναι η απουσία ζωής, εξαργυρωμένη από σωρούς αντικειμένων και λιγότερες ή περισσότερες υπαγορευόμενες δραστηριότητες. Θα υπάρχει όμως, πάντα κάποιος να εκδικηθεί για όση ζωή μας στερείται βάναυσα. Γιατί η μοναδική αξιοπρεπής ζωή εντός μιας κοινωνίας που μας εμποδίζει να ζήσουμε απαντάται στην καταστροφή αυτής της κοινωνίας.

Αυτή λοιπόν, είναι η σύντομη ιστορία του βαν της eiffage που παραδώθηκε στην πυρά τη νύχτα της κυριακής στην οδό 27 του  Montreuil.

Η ιστορία ενός βαν, σίγουρα όχι του τελευταίου που θα χαθεί στους καπνούς.

Αλληλέγγυοι με τον Boris, τον Toby Shone φυλακισμένο στην Αγγλία και με τους 3 Ιταλούς αναρχικούς συντρόφους αντιμέτωπους με πολλά χρόνια φυλακής.

Ζήτω η Αναρχία.

Πηγή: darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok