Χιλή: Σκέψεις του αιχμάλωτου συντρόφου Pablo Bahamondes Ortiz ( ”της αρκούδας” ) πριν την έναρξη της δίκης του.

Επιλέγουμε μια ζωή στο χείλος της αβύσσου αντί των έξεων των πειθήνιων ανθρώπων όσο αυτοί περιφέρονται τριγύρω αναζητώντας ψιχία εξουσίας.

(Απόσπασμα από τον πυρήνα Μηδενιστών του λυκόφωτος της φωτιάς. Αργεντινή.)

Τρία χρόνια έχουν παρέλθει από την σύλληψη μου. Μετά από διαδοχικές προσπάθειες να διατηρηθούν οι ακροαματικές διαδικασίες εκ του σύνεγγυς, το δικαστικό σώμα μου στερεί αυτήν την δυνατότητα εμποδίζοντας με να παρουσιάσω μία νόμιμη υπεράσπιση ώστε να με καθηλώσουν μπροστά από μια οθόνη, αμέτοχος να παρακολουθώ το παράλογο θέαμα δικαστικών, κρατικών εισαγγελέων και αστυνομικών πραιτοριανών να ασκούν την εξουσία τους αποσκοπώντας στην διόγκωση της ποινής φυλάκισης μου όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τίποτα μην εμπιστεύεσαι, τίποτα μην προσδοκάς από τα δικαστήρια.

Monica Caballero

Μένοντας αλύγιστος σε κάθε πιθανό σενάριο, αναγνωρίζοντας τον εαυτό μου ως αιχμάλωτο πολέμου, απομένει ένα μονοπάτι να ακολουθήσω.

Επισημαίνοντας πως δεν υπάρχει η παραμικρή εξήγηση ή αναγνώριση να δώσω στο κράτος γι’ αυτό το ταξίδι, αναλαμβάνοντας το τίμημα του αγώνα ενάντια σε έναν κόσμο αδιάκοπης μιζέριας.

Υπήρξαν στιγμές ατελείωτης μάθησης, στιγμές μοναχικές και στιγμές συντροφικότητας, στιγμές σχηματισμού και κατασκευής σχέσεων, περιληπτικά… στιγμές ακατόρθωτο να αποσιωπηθούν που σίγουρα σε καθιστούν ισχυρότερο απ’ ότι πριν.

Δεν είμαι μόνος, ούτε είμαστε μόνοι εδώ. Πολλοί αδερφοί και αδερφές βρέθηκαν εδώ για μεγάλα διαστήματα απηχώντας την συνέχεια του αΐδιου αγώνα για ολική απελευθέρωση. Έτσι, έχουμε συμπράξει ψυχή τε και σώματι εναντίον των πολλαπλών θεμάτων υποβάθμισης των κρατουμένων, στοχεύοντας τους πραγματικούς εχθρούς και καθιερώνοντας έναν δεσμό αντάρτικης αδελφότητας.

Μία θερμή αγκαλιά σε όλους και όλες που στάθηκαν αλληλέγγυοι με τους φυλακισμένους σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Έναν συντροφικό χαιρετισμό σε όλους του ανατρεπτικούς και αναρχικούς αδερφούς και αδερφές για την αμφίδρομη υποστήριξη τους.

Οι σύντροφοι Monica Caballero, Francisco Solar, Luis Avaca, Ignacio Avaca, Marcelo Villarroel, Juan Aliste, Juan Flores and Joaquín García… ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!!!

Η ανατρεπτική δράση ας ενδυναμώσει κι ας διαδώσει τις ιαχές ανυπακοής!!!

Ελευθερία στους ανατρεπτικούς, στους αναρχικούς κρατούμενους, στις αιχμάλωτες της εξέγερσης και στους Μαπούτσε.

Ακύρωση των αλλαγών του διατάγματος 321!!!

Για την καταστροφή της κοινωνίας φυλακής και των υποστηρικτών της!!!

Pablo Bahamondes Ortiz, „η αρκούδα“

Ανατρεπτικός κρατούμενος στην Villa Francia.

Συγκρότημα φυλακών

Santiago 1

Σεπτέμβρης 2021

Περιοχή κατεχόμενη από το Χιλιανό Κράτος

 

Πηγή: darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok