Βολιβία: Τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο Χιλιανό προξενείο

Βολιβία: Ανάληψη ευθύνης για τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο Χιλιανό προξενείο εντός της Λα Παζ

Η γειτονιά Calacoto στα νότια της πόλης Λα Παζ, εκεί όπου οι πλούσιοι βρίσκουν καταφύγιο πίσω από τα τείχη τους και την ιδιωτική φρουρά τους, είδε την γαλήνη της να διακόπτεται από την τοποθέτηση ενός εμπρηστικού μηχανισμού που αποτελούνταν από 10 λίτρα βενζίνης, μπαρούτι και ένα ρολόι με χρονοδιακόπτη, ο οποίος δυστυχώς δεν εκπλήρωσε τον στόχο του.

Ο εμπρηστικός μηχανισμός τροφοδοτούνταν από μια 9βολτι μπαταρία  η οποία, όταν άνοιγε ο διακόπτης, υποτίθεται ότι θέρμαινε μια αντίσταση η οποία, συνδεδεμένη με την πυρίτιδα, θα προκαλούσε την ανάφλεξη της κάυσιμης ύλης. Δεν γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο δεν έγινε η έκρηξη, αφού οι πληροφορίες που δίνονται στον Τύπο για τα χαρακτηριστικά της συσκευής είναι παραποιημένες. Το σύστημα είχε ήδη δοκιμαστεί, αλλά πιστεύουμε ότι πιθανότατα να ήταν η μπαταρία που απέτυχε ή η συσκευή απενεργοποιήθηκε πριν από την έκρηξη.

Η Εξουσία και ο κατασταλτικός μηχανισμός της έχουν επιτεθεί σε αντιεξουσιαστικούς χώρους και δομές που αντιστέκονται στον εγκλεισμό σε διάφορες περιοχές.Αυτή η ενέργεια είναι ένα κλείσιμο ματιού συνενοχής, αλληλεγγύης και εκδίκησης με όλα εκείνα τα συντρόφια  που απήχθησαν στα μπουντρούμια του Κράτους.

Ας γίνει σαφές ότι η μανία με την οποία το κράτος της Χιλής χρησιμοποίησε τη φυλακή για να τιμωρήσει όσους παίρνουν θέση στον κοινωνικό πόλεμο δεν θα μείνει αναπάντητη.

Μπροστά στην κατασταλτικές επιθέσεις, ούτε ένα βήμα πίσω!

Με συνέχιση της επίθεσης είναι που οι έκλειστοι σύντροφοι είναι ξανά παρόντες στους δρόμους. Όσες είμαστε έξω αναλαμβάνουμε με χαρά το καθήκον να υπενθυμίσουμε στους προνομιούχους ότι κανένα από τα κτίρια και τους εκπροσώπους τους δεν είναι προφυλαγμένοι από την επίθεση της οργής μας.

Να ξέρουν εδώ κι εκεί και σε όλη την επικράτεια ότι καμία εκλογική ή μεταρρυθμιστική διαδικασία του καπιταλιστικού κράτους δεν πρόκειται να σταματήσει την αναρχική δράση. Θα συνεχίσει να αναδύεται και στα φαινομενικά πιο στείρα εδάφη.

Στη συγκεκριμένη δράση η αλληλεγγύη γίνεται κάτι περισσότερο από σύνθημα.

Χαιρετίζουμε τον σύντροφο Boris

Διεθνιστική αλληλεγγύη στους αιχμαλώτους πολέμου

Μέχρι το γκρέμισμα και της τελευταίας φυλακής

1. νοσηλεύεται στο Grand Est του Μετς (Γαλλία) από τις 7 Αυγούστου μετά από φωτιά στο κελί του.

Πηγή:https://darknights.noblogs.org/post/2021/10/29/bolivia-incendiary-device-placed-at-the-chilean-consulate-in-la-paz/#more-1104

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok