Ηνωμένο Βασίλειο: Η ποινή του Αναρχικού συντρόφου Toby Shone

Ο αναρχικός αιχμάλωτος Toby Shone καταδικάστηκε σε ποινή τριών χρόνων και εννέα μηνών για οκτώ αδικήματα σχετικά με ναρκωτικά στο δικαστήριο Bristol Crown στις 13 Οκτώβρη 2021 αφότου οι κατηγορίες περί τρομοκρατίας έπεσαν.Εχει ήδη εκτίσει τους 8 μήνες της ποινής όντας προφυλακισμένος.

Τα ”ναρκωτικά” ήταν ψυχεδελικά και φαρμακευτικά φυτά ( LSD, DMT, Κάνναβη, λάδι THC, MDMA και ψυχεδελικά μανιτάρια) ευρισκόμενα σε δύο εκ των τεσσάρων σπιτιών στα οποία εισέβαλε η αντιτρομοκρατική στο νοτιοδυτικό Ηνωμένο Βασίλειο στις 18 Νοεμβρίου του 2020 ενώ προσπαθούσαν να εντοπίσουν τον διαχειριστή της αναρχικής σελίδας 325.nostate.net.

Ο Toby αρχικά κατηγορήθηκε για παροχή υπηρεσίας βοηθητικής προς όσους επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε εκδόσεις σχετικές με τρομοκρατία παραβιάζοντας το άρθρο 2 του ισχύοντα από το 2006 αντιτρομοκρατικού νόμου, για συλλογή χρημάτων επενδυμένων για τρομοκρατικούς σκοπούς παραβιάζοντας το άρθρο 15 της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ψηφισμένου από το 2000 και 2 κατηγορίες για κατοχή πληροφοριών δυνητικά χρήσιμων για τέλεση τρομοκρατικών πράξεων παραβιάζοντας το αντιτρομοκρατικό άρθρο 58 το ιδίου κώδικα. Νωρίτερα αυτόν τον χρόνο είχε δηλώσει αθώος για τις άνωθεν κατηγορίες και δικάστηκε κατόπιν αναβολής στις 6 Οκτωβρίου του 2021 στο Δικαστήριο Bristol Crown. Ωστόσο, δίχως επαρκείς αποδείξεις, η εισαγγελική υπηρεσία του στέμματος ( CPS ) αναγκάστηκε να αποσύρει τις κατηγορίες την πρώτη Οκτώβρη. Αυτή η απόπειρα αποτελεί ορόσημο του Βρετανικού κράτους και της παράφρονης Υπουργού Εσωτερικών Priti Patel να ασκήσει δίωξη σε αναρχικό υπό την σύγχρονη αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Οι έρευνες σχετικά με το 325 μαίνονται με τους μπάτσους να παρενοχλούν και να προσπαθούν να εκφοβίσουν μία εκ των συντροφισσών του Toby στο ίδιο της στο σπίτι.

Ο Toby διατηρεί ακμαίο πνεύμα παραμένοντας δυνατός. Ελπίζει να καθυστερήσει την μεταφορά του σε άλλη φυλακή μέχρι την ετήσια εξέταση μαγνητικής τομογραφίας για καρκίνο η οποία είναι προγραμματισμένη γι’ αυτόν τον μήνα με την ιατρική του ομάδα στο Bristol, γι’ αυτό παρακαλούμε συνεχίστε να στέλνετε γράμματα υποστήριξης και ευχετήριες κάρτες ( ήταν τα γενέθλια του στις 20 Οκτωβρίου ) στο:

Toby Shone A7645EP
HMP Bristol
19 Cambridge Road
Bishopston
Bristol
BS7 8PS
UK

Ή σε email στο emailaprisoner.com

Αλληλεγγύη στον Toby
Κάποιοι Αναρχικοί

Πηγή:darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok