Χιλή: Ενάντια στα προσκόμματα των δεσμοφυλάκων, σχετικά με την κατάσταση του συντρόφου Francisco Solar.

Χιλή: Ενάντια στα προσκόμματα των δεσμοφυλάκων – Αλληλεγγύη, αγκιτάτσια και δράση για την ζωή και την υγεία του συντρόφου Francisco Solar.

Στις 22 Σεπτέμβρη 2021, ο αναρχικός σύντροφος Francisco Solar, νοσηλεύθηκε εντός της φυλακής La Gonzalina prison στην Rancagua αφότου διαγνώστηκε με διαβήτη και βρέθηκε στα πρόθυρα βύθισης σε κώμα. Στο παρόν ο σύντροφος έχει επιστρέψει στην πτέρυγα 2 υψίστης ασφαλείας και έκτοτε το ιατρικό προσωπικό μαζί με τους φύλακες καταβάλουν την μέγιστη δυνατή προσπάθεια να τον σταθεροποιήσουν διαμέσου αμφισβητήσιμης και ανεπαρκούς μεταχείρισης.

Άμεσα, τμήμα των αλληλέγγυων εκτός των τειχών σε συντονισμό με τον Francisco, ξεκινήσαμε τις ετοιμασίες για την εισαγωγή ενός ιδιωτικού γιατρού ώστε να διεξάγει μία σειρά εξετάσεων, να τροποποιήσει το διατροφικό πρόγραμμα και να αποφανθεί περί μιας θεραπείας όσο το δυνατόν αυτόνομης για τον Francisco δίχως να εξαρτάται από τις εναλλαγές διάθεσης των δεσμοφυλάκων οι οποίοι υποχρεώνονται να τον προμηθεύουν με ινσουλίνη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι φύλακες δεν προχώρησαν στην παραμικρή απόκριση ή παραχώρηση ειδικού χώρου για την εισαγωγή ιδιωτικού γιατρού, ούτε στην παράδοση του ιατρικού ιστορικού του συντρόφου.

Το κάλεσμα αυτό αποσκοπεί στην άσκηση πίεσης για την εισαγωγή ενός ιδιωτικού γιατρού και την άρση όλων των εμποδίων για μια κατάλληλη θεραπεία. Συνεπώς, απευθυνόμαστε σε όσους και όσες αισθάνονται την κρισιμότητα της υγείας και της ζωής του συντρόφου ώστε να κινητοποιηθούν και να δράσουν ούτως ώστε να αποσυρθεί αυτή η κατάσταση απαγορεύσεων και παρεμπόδισης της ενδεδειγμένης περίθαλψης του συντρόφου.

Γράμματα, εχθροπραξίες, αγκιτάτσια, επισκέψεις σε πρεσβείες και όλες τις διαθέσιμες πρωτοβουλίες που κάθε συντρόφισσα, ομάδα ή συλλογικότητα κρίνει προσήκουσες στα πλαίσια της αμοιβαιότητας. Τα πάντα διαθέτουν χρησιμότητα στην προσπάθεια μας να κάμψουμε τις ατελείωτες απαγορεύσεις της κοινωνίας φυλακής.

Αλληλεγγύη, αγκιτάτσια και δράση για την ζωή και την υγεία του φυλακισμένου συντρόφου Francisco Solar!

Οι ανατρεπτικοί φυλακισμένοι και οι αιχμάλωτοι αναρχικοί πίσω στους δρόμους!

Πηγή: darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok