Χιλή: Κάλεσμα για ένα μαύρο Νοέμβρη στη μνήμη του συντρόφου Kevin Garrido Fernández

3 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΞΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!

«Επιδίωξαν να με εξοντώσουν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας και στα κλουβιά της τιμωρίας αλλά δεν κατάφεραν να αποδυναμώσουν ούτε μια σκέψη ούτε μια ιδέα μου. Μένω σταθερός σε όσα που πιστεύω και επιθυμώ για αυτόν τον αηδιαστικό πολιτισμένο κόσμο και τους βρώμικους υπηρέτες του. Η καταστροφή και η ελευθερία είναι σαν ένα ηφαίστειο μέσα μου »

(Kevin Garrido Fernández, Νοέμβριος 2016)

Ο Κέβιν συνελήφθη στις 19 Νοεμβρίου του 2015. Κατηγορήθηκε για 3 εμπρηστικές επιθέσεις , στη σχολή χωροφυλακής του Σαν Μπερνάρντο, στο 12ο αστυνομικό τμήμα στο Σαν Μιγκέλ και σε έναν  υποσταθμό ηλεκτρικού ρεύματος.

Εχοντας περάσει σχεδόν 3 χρόνια στην αιχμαλωσία και μη λησμονώντας ούτε στιγμή τη σύγκρουση,καταδικάζεται σε 17 χρόνια φυλάκισης. Στις 2 Νοεμβρίου 2018, δολοφονείται στην ιδιωτική φυλακή της εταιρείας Stgo 1 από ένα κάθαρμα κρατούμενο.

Εξαιτίας των ξεφτιλισμένων δεσμοφυλάκων, δεν έλαβε ιατρική βοήθεια και μεταφέρθηκε μετά θάνατον στο νοσοκομείο.

Δεν πρόκειται να  παρατήσουμε τους νεκρούς μας σε κάποιο μακρινό παρελθόν θα τους κουβαλάμε στο παρόν και στο αναπότρεπτο μέλλον της εκδίκησης ενάντια σε αυτόν τον αποκρουστικό πολιτισμένο κόσμο, τις φυλακές, τους δικαστές, τους εισαγγελείς και κάθε μορφή εξουσία.

«Πιστεύουμε ότι η αλληλεγγύη πρέπει να ξεπεράσει τα όρια των λέξεων,να σφυρηλατηθεί εντός της σύγκρουσης και έτσι να μετατραπεί σε συνεχή δράση ενάντια στην τάξη. Διότι, η αναγνώριση της συγγένειας συνοδεύεται από συνενοχές και εμπειρίες, που δημιουργούν έναν άρρηκτο δεσμό μεταξύ αγνώστων »

(Γεράσιμος Τσάκαλος, επίθεση στο 12ο αστυνομικό τμήμα)

ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΛΟΥΒΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Kevin Garrido Fernández  παρών!

Joaquín García Chancks στο δρόμο!

Πηγή: contrainfo

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok