Αργεντινή: Κάλεσμα σε Δράση.

ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ, ΜΑΥΡΗ ΑΝΟΙΞΗ
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ
20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ 2001

«ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ,ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ»
Σεπτέμβριος 2021.

Για άλλη μια φορά το εκλογικό τσίρκο περιοδεύει στην πόλη. Όλοι οι υποψήφιοι προβάλουν το καλύτερο προφίλ τους για τις διαφημιστικές εκστρατείες και φαίνεται να προσπαθούν πάρα πολύ να είναι χαμογελαστοί. Όσοι από εμάς δεν μπορούμε να δούμε σε αυτή την πλάνη κάτι περισσότερο από ένα παιχνίδι εξουσίας, όπου αυτή η κυρίαρχη τάξη, οι νόμοι της, η αστυνομία και η υπεράσπιση της ιδιωτικής ιδιοκτησίας νομιμοποιούνται ξανά, όλα στο όνομα της δημοκρατίας… αναρωτιόμαστε: τελικά τι απέμεινε από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2001 στο πέρασμα του χρόνου; Οταν σήμερα η φράση «άστους όλους να φύγουν» γράφεται στους τοίχους από γελοία αριστερά κόμματα.

Στο παρόν που βρισκόμαστε,σκεφτόμαστε: πώς θα κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της εξέγερσης;Μέσα σε ένα πλαίσιο κοινωνικών αναταραχών  επί του παρόντος στην Κολομβία και πριν λίγα χρόνια στη Χιλή,με την όξυνση της στρατιωτικοποίησης και την προχωρημένη καταστολή οποιουδήποτε αντιστασιακού πυρήνα καθώς και με όλους τους νεκρούς που κουβαλάμε…Σύντομα κλείνουν 20 χρόνια από  την απόλυτη αμφισβήτηση κάθε ηγέτη αν όχι τώρα πότε άλλοτε θα βγούμε ξανά στους δρόμους;

Πιστεύουμε ότι εδώ και τώρα είναι απαραίτητη η αδιάκοπη και πολύμορφη επίθεση σε κάθε μορφή εξουσίας. Απορρίπτουμε την πρόοδό σας που καταστρέφει τη γη, τα ζώα,το περιβάλλον και τις προγονικές κοινότητες.

Για όλα τα συντρόφια μας που είναι κλεισμένα πίσω από τα κάγκελα σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου.

Το κάλεσμα είναι να σκορπίσουμε το χάος, να εξαπλώσουμε την εξέγερση και να ξεκινήσει από τώρα ένας νέος κύκλος δράσεων για την επετείου της Εξέγερσης του 2001.

[Προπαγανδιστικά κείμενα, γκράφιτι, συνομιλίες, τηλεφωνικές επικοινωνίες, δράσεις, πορείες κ.λπ.]

Είκοσι χρόνια μετά, θέλουμε ακόμα να φύγουν όλοι.
Οταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι.

Πηγή:contrainfo

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok