Ιταλία: Όταν θα έρθουν να σου χτυπίσουν την πόρτα…

«Όταν θα σου χτυπήσουν την εξώπορτα
Πώς θα έρθεις;
Με τα χέρια στο κεφάλι
ή στη σκανδάλη του όπλου σου…»

Στις αρχές Δεκεμβρίου ένας από τους πιο αγαπημένους τηλε-ιολόγους είπε ότι η ελεύθερη επιλογή είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσουν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία. Ότι αυτοί που επιμένουν να μην υπακούνε οικειοθελώς θα πρέπει να αναγκαστούν να το κάνουν με τη βία. Ότι η ελευθερία μη εμβολιασμού, για παράδειγμα, μπορεί να υπάρχει μόνο για έναν ερημίτη που ζει μόνος στη μέση της ερήμου. Όσο για τους άλλους, πολίτες της κοινωνίας, «προφανώς δεν υπάρχει εναλλακτική για αυτούς τους ανθρώπους από την υποχρέωση, αλλά από την υποχρέωση, τη σοβαρή, δηλαδή την υποχρέωση που στέλνει τους καραμπινιέρους στο σπίτι σας για να σας πάρουν». Η αυταρχική δήλωση έκανε τον ρεπόρτερ που τον φιλοξενούσε να χαμογελά (και σίγουρα όχι λόγω των σπαστών ιταλικών του).

Μια εβδομάδα αργότερα, ο στρατηγός του στρατού στον οποίο η κυβέρνηση ανέθεσε το καθήκον να ηγηθεί του πολέμου ενάντια στον επίφοβο ιό δήλωσε ότι αυτός και τα στρατεύματά του είναι έτοιμοι: μαζί με τον Άγιο Βασίλη, θα «φέρουν εμβόλια σπίτι το σπίτι». Εκτός από τους ηλικιωμένους που βρίσκονται χαμένοι  στα πιο απομακρυσμένα χωριά, οι στρατιωτικοί είναι «έτοιμοι να εμβολιάσουν όλο το πληθυσμό» – την πληθυσμιακή ομάδα των παιδιών…

Στο άκουσμα τέτοιων  δηλώσεων, και του κόσμου που ανακοινώνουν, αναρωτιόμαστε αν το να νιώθεις ένα ρίγος στη σπονδυλική  στήλη είναι σημάδι αδυναμίας από συνωμοσιολόγους, σύμπτωμα παραληρήματος από flat earthers  ή αν, αντίθετα, είναι η σεραφική ηρεμία μπροστά στον παραλογισμό  για να εκφράσει ένα είδος χαλκευμένης δημοκρατίας  Μια ερώτηση της οποίας η απάντηση δεν θα προέλθει από καμία εφαρμογή.

*σεραφικός=ουράνιος, αγγελικός

Πηγή: darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok