Θεσσαλονίκη-Εμπρησμός της κατασκευαστικής Πράξις που κατεδάφισε την κατάληψη του Βιολογικού

Το πρωί της παραμονής πρωτοχρονιάς, υπεράριθμες κατασταλτικές δυνάμεις περικυκλώνουν τις εγκαταστάσεις του ΑΠΘ και ξεκινούν την επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης του Βιολογικού. Εισβάλλουν στο στέκι και μετά από τη λήξη της έρευνας, ξεκινούν τις εργασίες κατεδάφισης του χώρου. Το σχέδιο ανάπλασης που αφορά την «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» και ανέρχεται σε κόστος 1.320.600 ευρώ, αφορά τη δημιουργία ενός στείρου χώρου αναμονής. Αυτές είναι οι πραγματικές ανάγκες της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης: στείροι χώροι μέσα σε ένα τοπίο σκόπιμα υποβαθμισμένο, για να δημιουργήσουν τον κενό άνθρωπο του αύριο, πρόθυμο υπηρέτη και ταγό στις εγκλήσεις και τα συμφέροντα της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης.

Ο κατασταλτικός συμμοριτοπόλεμος της δράκας του πρύτανη Παπαϊωάνου ενάντια στις καταλήψεις που ανήκουν ιδιοκτησιακά στο ΑΠΘ συνεχίζεται. Μετά την εκκένωση της κατάληψης Terra Incognita, το καλοκαίρι του 2020, την εκκένωση της κατάληψης στέγης στην οδό Νίκης παλαιότερα (κτίρια που παραμένουν σφραγισμένα ακόμα και σήμερα), ο ένστολος ακαδημαϊσμός προχωράει στην εκκένωση και κατεδάφιση ενός χώρου μέσα στο πανεπιστημιακό campus που για πάνω από 3 δεκαετίες αποτύπωσε τι σημαίνει ελευθερία στη γνώση, αυτομόρφωση, πρόσβαση χωρίς κέρδη και αντίτιμα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα ανοίγει την αγκαλιά της και επίσημα στον μιλιταρισμό και την καταστολή, με το σκουπίδι της πρυτανείας να στέλνει συγκινημένος τις ευχαριστίες του προσωπικά στον ίδιο το Μητσοτάκη. Αυτό είναι το ΑΠΘ: μια μήτρα συνεργατών της καταστολής στην οποία εκκολάπτονται τα υπηρεσιακά στελέχη της ένστολης Δημοκρατίας. Κατακάθια σαν το Παπαϊωάνου που δεν προσέχει που βάζει την υπογραφή του και τον Μαργαρίτη που θεσπίζει νόμους για να στείλουν στο τσιμέντο όποιον αμφισβητεί έμπρακτα την κρατική μοναρχία.

Στις εχθροπραξίες τον τελευταίο λόγο θα τον έχουμε εμείς…

Η κυβέρνηση αποφασίζει να προχωρήσει στον αιφνιδιασμό της παραμονής και να στρώσει το πέπλο της καταστολής διεκδικώντας την πολεμική φιέστα. Λίγες ώρες αργότερα, περνάμε στην αντεπίθεση. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση στο κτίριο της κατασκευαστικής εταιρίας Πράξις, στην οδό Κρώμνης 49 στην Καλαμαριά λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου. Η Πράξις, είναι η εργολαβική εταιρία που ανέλαβε τις εργασίες κατεδάφισης της κατάληψης. Θα χτυπάμε κάθε έναν ξεχωριστά που συνοδοιπορεί με την καταστολή απέναντι στα απελευθερωμένα εδάφη και τον κόσμο του αγώνα.

Η επίθεση μας είναι μια πρώτη αντανακλαστική κίνηση έμπρακτης αλληλεγγύης στον κόσμο του αγώνα που υπερασπίζεται μέχρι τέλους τις καταλήψεις και τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους αγώνα, αλληλεγγύης και επίθεσης. Ένα μήνυμα δύναμης, στήριξης και συνενοχής με κάθε συντρόφισσα και σύντροφο ξεχωριστά που επιμένει στην άρνηση, στην αμφισβήτηση, στον πόλεμο. Θα μας βρείτε δίπλα σας σε κάθε στιγμή σύγκρουσης, σε κάθε οδόφραγμα γιατί δεν έχουμε τελειώσει. Προετοιμάζουμε έναν νέο κύκλο επιθέσεων στον πόλεμο φθοράς, οργανώνοντας νέους Πυρήνες Άμεσης Δράσης. Και σε αυτόν τον πόλεμο καλούμε κάθε μαχόμενη πρωτοβουλία να αναλάβει δράση, οξύνοντας ποσοτικά, ποιοτικά και επιχειρησιακά την αντιπαράθεση.

Στον πόλεμο απαντάμε με πόλεμο.

Terra Incognita|Στέκι στο Βιολογικό-καταλήψεις για πάντα

Πυρήνες Άμεσης Δράσης

Πυρήνας Casus belli

Πηγή: athensindymedia