Ιταλία: Απόσυρση των περιοριστικών μέτρων της επιχείρησης Sibilla και επικοινωνία με τον Alfredo Cospito

Ενημερωθήκαμε με μεγάλη ευχαρίστηση για την αναστολή των περιοριστικών μέτρων ενάντια σε αναρχικές και αναρχικούς ένεκα της επιχείρησης Sibilla. Ακολουθεί δήλωση των συντρόφων από το Spoleto και ένα κείμενο από τον Alfredo Cospito που διεύφυγε της λογοκρισίας της φυλακής.

Επιχείρηση Sibilla: Όλα τα περιοριστικά μέτρα αποσύρονται.

Σήμερα, ενημερώσεις κατέφτασαν πως όλα τα περιοριστικά μέτρα από την κατασταλτική επιχείρηση Sibilla της 11ης Νοεμβρίου, ενορχηστρωμένη ιδίως εναντίον της αναρχικής εφημερίδας ‘Bιτριόλι’ (vetriolo) αποσύρθηκαν από το δικαστήριο επανεξέτασης το οποίο έλαβε χώρα στις 14 Δεκέμβρη. Συνεπώς, οι επιβολές υπογραφών και διαμονής σε συγκεκριμένο μέρος για 3 συντρόφια, η κατ’οίκον κράτηση για τον Michele Fabiani και η προληπτική κράτηση εντός φυλακής για τον Alfredo Cospito, ο οποίος παραμένει φυλακισμένος με ποινή 20 χρόνων στα πλαίσια της επιχείρησης Scripta Manent, ανασχέθηκαν.

Τα κίνητρα θα γίνουν γνωστά εντός 45 ημερών. Χωρίς να υπεισέλθουμε στην ουσία της δικαστικής γραφιοκρατίας, φαίνεται πως η διατύπωση «ακύρωση» αντιπροσωπεύει τη μέγιστη δυνατή άρνηση σε τεχνικό επίπεδο των κατηγορητικών υποθέσεων. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε κι αν ήταν η απόκριση των δικαστών, διατηρείται ακλόνητη η προσήλωση μας στην επαναστατική αναρχική προπαγάνδα, στην αλληλεγγύη με τις έγκλειστες συντρόφισσες και στην υπεράσπιση των αναρχικών εκδοτικών εγχειρημάτων. Η καταστολή δεν μας εκπλήσσει: Γνωρίζαμε πως οι πρόσφατες καταδίκες στο εφετείο της επιχείρησης Scripta Manent εναντίον της τελευταίας έκδοσης του ‘Αναρχικού Μαύρου Σταυρού’ θα ήταν ένα αχρείο καταπίστευμα.

Εκφράζουμε ξανά την αλληλεγγύη μας με τον Alfredo, στην απομόνωση και φίμωση του οποίου αποσκοπούσε εξ αρχής η επιχείρηση αυτή. Μια αγκαλιά για την Anna, τον juan, τον Beppe, τον David και κάθε φυλακισμένο αρνούμενο να σκύψει το κεφάλι.

Τα λέμε την Δευτέρα, 20 Δεκέμβρη από τις 18.00 στο Circolaccio Anarchico εντός της Viale della repubblica 1 / A στο Spoleto να συζητήσουμε περί της κατασταλτικής επιχείρησης και τις αιτίες του αγώνα μας.

Αναρχικές από το Spoleto
16 Δεκεμβρίου 2021.

——————————————————————————————-

Συγγραμένο από τον Alfredo Cospito για την επιχείρηση Sibilla

Νοέμβρης 28, 2021

Με την ελπίδα να διαφύγουν την λογοκρισία, πετάω στο χαρτί αυτές τις ολίγες κουβέντες. Κατ’ αρχάς, συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε όλους τους εμπλεκόμενους στην τραγέλαφη αυτή πολλοστή κατασταλτική εκστρατεία. Ιδίως στον Micheal όντας υπό κατ’ οίκον περιορισμό και στους υπόλοιπους συντρόφους και συντρόφισσες του ‘Βιτριόλι’ και των αναρχικών ιστότοπων “Round Robin” και “Malacoda” που καταρίφθησαν. Έπειτα, επιστρέφω πίσω στους αποστολείς την εξοργιστική ”αλληλεγγύη” των φιλοδημοκρατικών και ρεφορμιστικών σχημάτων όπως της ”Δύναμης του Λαού”(Potere al Popolo), της ”Κομμουνιστικής Αποκατάστασης”(Rifondazione Comunista), και του ”Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος”(Italian Communist Party), που εμμέσως μου έδειξαν μέσω της εξέφρασης αλληλεγγύης με τους κατηγορούμενους της επιχείρησης Sibilla. Δεν χρειάζομαι την αλληλεγγύη σας καθώς φτύνω την δημοκρατία σας όπως και το σύνταγμα σας. Ποτέ δεν αρεσκόμουν να κλαψουρίζω υπέρ της ελευθερίας της γνώμης, συνεπώς δεν θα σταθώ καθόλου στην κατάφορη έλλειψη σεβασμού για την ελευθερία της σκέψης. Με αυτό δεδομένο, θέλω να επαναλάβω πως ούτε εγώ, ούτε τα συντρόφια μου βρισκόμαστε υπό έρευνα λόγω κάποιων ελεύθερων φλυαριών, ή κάποιου συνθήματος γραμμένου σε τοίχο, αλλά για το τι είμαστε: Συνεπείς αναρχικοί και αναρχικές.
Η πολλοστή αυτή κατασταλτική επιχείρηση έρχεται να πλήξει μεταξύ άλλων μία αναρχική και επαναστατική εφημερίδα όπως το ‘Βιτριόλι’, το οποίο εν μέσω μιας περιόδου έμφορτης εξεγέρσεων ( κατ’ επέκταση και ευκαιριών πρόσφορων προς αξιοποίηση ) και ιδεολογικής σύγχυσης έχει συνεχίσει αγέρωχο να εκτρέπει την ταξική πάλη προς μία αναρχική και εξεγερσιακή προοπτική. Τέλος, θέλω να γίνω απολύτως σαφής ως προς ένα σημείο: η θεωρία όταν δεν συνοδεύεται από πράξεις είναι κάτι περισσότερο από κουράδες, επιτρέψτε μου να πω, με την ελάχιστη περηφάνια, πως η ζωή μου ( ομοίως με τις ζωές κάθε αναρχικού και αναρχικιάς άξιων του τίτλου ) χαρακτηρίζεται από την ακατάπαυστη προσπάθεια να συγκερασθούν θεωρία και
πράξη. Στους υποτελείς της εξουσίας λέω μόνο ένα πράγμα: μπορείτε να με κλειδαμπαρώσετε στην φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής μου, παραιτηθείτε όμως από την ελπίδα να μου στερήσετε την συνοχή και τον αυτοσεβασμό μου, πολλώ δε μάλλον την τέρψη και την επιθυμία να σας πολεμήσω.

Πάντα για την Αναρχία
Alfredo Cospito
Φυλακισμένος Αναρχικός

Πηγή:darknight

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok