[Μπρίστολ, Ηνωμένο Βασίλειο] Ο Toby Shone μιλά από τα μπουντρούμια της φυλακής του Μπρίστολ, εξηγώντας την υπόθεση του

post image

 

Ονομάζομαι Toby Shone και είμαι ένας φυλακισμένος αναρχικός που κρατείται στις φυλακές του Μπρίστολ. Με απήγαγε υπό την απειλή όπλου η αντιτρομοκρατική ομάδα, ως μέρος της Επιχείρησης Adream στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η καταστολή είχε ως στόχο την αναρχική ομάδα της κριτικής και της πράξης, την συλλογικότητα 325 και την ιστοσελίδα 325.nostate.net. Η Επιχείρηση Adream είναι μια επίθεση του Βρετανικού κράτους, μαζί με τους Ευρωπαικούς συμμάχους του, ενάντια σε αναρχικές ομάδες άμεσης δράσης, εγχειρήματα αντιπληροφόρησης, πρωτοβουλιών αλληλεγγύης σε φυλακισμένους, και στην νέα αναρχική κριτική της τεχνολογικής μοναδικότητας και της τέταρτης και πέμπτης βιομηχανικής επανάστασης. Η Επιχείρηση Adream είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιείται αντιτρομοκρατική νομοθεσία εναντιόν του αναρχικού κινήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έγινα όμηρος του καθεστώτος στις 18 Νοεμβρίου του 2020, από μια ομάδα μπάτσων με πυροβόλα όπλα, έπειτα από καταδίωξη στο απομακρυσμένο Forest of Dean, που είναι κοντά στα σύνορα με τη Νότια Ουαλία, μια ώρα βόρεια του Μπρίστολ. Ταυτόχρονα πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες επιδρομές σε πέντε διευθύνσεις στο Forest of Dean, ενάντια σε εγχειρήματα συλλογικής ζωής, στέκια, και μίας μονάδας αποθήκευσης. Με οδήγησαν υπό ένοπλη φρουρά σε ένα κοντινό αστυνομικό τμήμα, οπού κρατήθηκα απομονωμένος και ανακρίθηκα πολλές, πολλές φορές. Αρνήθηκα να μιλήσω κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων, και δεν συνεργάστηκα με τους ένστολους δολοφόνους.

Κατηγορήθηκα με τέσσερις κατηγορίες τρομοκρατίας. Μια κατηγορία της Ενότητας 2, διάδοση τρομοκρατικών δημοσιεύσεων ως ύποπτος για την διαχείρηση του 325.nostate.net. Δύο κατηγορίες της Ενότητας 58, κατοχή πληροφοριών χρήσιμων για σκοπούς τρομοκρατίας. Αυτά είναι δύο βίντεο, ένα από τα οποία έδειχνε την κατασκευή αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού, και το άλλο το οποίο έδειχνε οδηγίες για τον εμπρησμό πομπού κινητής τηλεφωνίας. Κατηγορήθηκα επίσης με την Ενότητα 15, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, κάτι που σχετιζόταν με πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων που φιλοξενούνταν στο 325.nostate.net, που ήταν για την υποστήριξη αναρχικών κρατουμένων και εκδόσεων. Αρνήθηκα όλες τις κατηγορίες.

Κατηγορήθηκα επίσης κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων ως μέλος της FAI/IRF (Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικού Μέτωπο). Κατηγορήθηκα για την εγγραφή πέντε αναλήψεων και για την πραγματοποίηση διάφορων δράσεων στην περιοχή του Μπρίστολ, που αναλήφθηκαν από πυρήνες της FAI, όπως και των μετόπων Απελευθέρωσης Γης και Ζώων (ELF-ALF). Αυτά περιελάμβαναν μια εμπρηστική επίθεση κατά αστυνομικού τμήματος, τον εμπρησμό πομπού κινητής τηλεφωνίας, και την απελευθέρωση ζώων.

Το Μπρίστολ είναι μια περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου οπού υπήρξαν αμέτρητα αναρχικά σαμποτάζ και άμεσες δράσεις τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτές οι δράσεις παραμένουν άλυτες από την αστυνομία, παρά τις έρευνες πολλών εκατομμυρίων λιρών, και τα κοινά κυνήγια μαγισσών των ΜΜΕ κατά των αναρχικών της πόλης.

Από τους συλλογικούς χώρους και τα στέκια όπου έγιναν επιδρομές κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Adream, οι μπάτσοι κατέσχεσαν εκατοντάδες αντότυπα του τεύχους 12 του περιοδικού 325, δεκάδες αναρχικά κείμενα, βιβλία, αυτοκόλλητα, αφίσες και φυλλάδια, λάπτοπ, κινητά, εκτυπωτές, σκληρούς δίσκους, κάμερες, παρεμβολείς ραδιοφώνου, μονάδες GPS, χειροβομβίδες καπνού και κρότου-λάμψεις, απομιμήσεις όπλων και χρήματα. Στα στοιχεία που προσκομίστηκαν εναντίον μου υπήρχαν πολυάριθμες αναρχικές εκδόσεις, συμπεριλαμβανομένου του τεύχους 12 του 325, που αφορά την τέταρτη και πέμπτη βιομηχανική επανάσταση, την μπροσούρα “Εμπρηστικοί Διάλογοι” των Gustavo Rodriguez, Gabriel Pompo da Silva και Alfredo Cospito, που εκδίδεται από τις εκδόσεις Μαύρη Διεθνής. Επίσης το κείμενο “Τι Είναι ο Αναρχισμός” του Αλφρέντο Μπονάνο, το ενημερωτικό δελτίο του Dark Nights, το μικρό βιβλίο “Anarchy, civil or subversive?” από το 325 και τις εκδόσεις Dark Matter, ένα κείμενο αλληλεγγύης στους αναρχικούς κρατούμενους Alfredo Cospito και Nicola Gai, μια μπροσούρα ενάντια στα λοκντάουν για τον COVID-19 που λέγεται “Face the fear, fight the future”, όπως και πολλά άλλα κείμενα σε αλληλεγγύη με αναρχικούς κρατούμενους και επαναστατικές οργανώσεις όπως η ΣΠΦ, η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Προφυλακίστηκα στη φυλακή Wandsworth στο Λονδίνο, μετά την εμφάνιση μου στο δικαστήριο Westminster Magistrates Court, και κρατήθηκα υπό συνθήκες αντιτρομοκρατικής. Μου αρνήθηκαν να κάνω οποιοδήποτε τηλεφώνημα στη φυλακή για δέκα μέρες, και υπήρχε και παρόμοιο εμπάργκο στην αλληλογραφία μου. Δεν μου επιτρεπόταν να δω τους δικηγόρους μου για έξι εβδομάδς. 23.5 ώρες απομόνωση, με μερικές φορές 48 ώρες χωρίς να μπορώ να φύγω απο το κελί για οτιδήποτε άλλο εκτός απο τη συλλογή ενός γεύματος. Δεν μου επιτρεπόταν να βγω σε εξωτερικό χώρο για τις πρώτες 3 εβδομάδες, και μετά μου επιτρεπόταν να πηγαίνω έξω στην αυλή μια φορά το δεκαπενθήμερο για 35 λεπτά. Χωρίς γυμναστήριο, χωρίς βιβλιοθήκη, χωρίς εκπαίδευση, χωρίς δραστηριότητες. Με κρατήσανε σε ενα κελί που ήταν σαν μπουντρούμι, χωρίς φυσικό φως, και με εκκωφαντικά δυνατούς θορύβους κατασκευής, επειδή η αντιτρομοκρατική με τοποθέτησε δίπλα σε ένα νέο τμήμα της φυλακής που χτιζόταν. Τα γραμματά μου, τα τηλεφωνήματα μου και οι σχέσεις μου υπόκεινται σε τακτική παρακολούθηση και λογοκρισία, με συνεχή παρεμπόδιση στην προσβασή μου σε δικηγόρους, αλληλογραφία και βιβλία. Δεν έλαβα ολόκληρο το κατηγορητήριο εναντίον μου για πολλούς, πολλούς μήνες.

Η Επιχείρηση Adream είναι ένα μοντάζ, που συνδυάζει ανόμοια, ασύνδετα στοιχεία, χαρακτηριστικό των κατασταλτικών επιχειρήσεων στη Νότια Ευρώπη, που έχουν εξαπλωθεί σε όλη την ήπειρο. Αναπτύσσεται πλέον και από την Βρετανική αστυνομία. Η επιχείρηση Adream επιδιώκη να παρουσιάσει τη Συνωμόσια Πυρήνων της Φωτιάς ως συνέχεια της ένοπλης Μαρξιστικής-Λενινιστικής επαναστατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη. Αυτή είναι μια σημαντική φαντασίωση για τους σκοπούς της καταστολής σε αυτήν την επιχείρηση, καθώς η 17 Νοέμβρη είναι απαγορευμένη ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο σημαντικά, η Επιχείρηση Adream προσπαθεί να παρουσιάσει το ποίκιλο φάσμα αναρχικών ομαδών, εκδοτικών εγχειρημάτων και πρωτοβουλιών υποστήριξης κρατουμένων ως μια σειρά οργανωτικών κομβών για την εκτέλεση και εξύμνηση της τρομοκρατίας.

Η υπόθεση εγκρίθηκε από τον Διευθυντή Δημοσίων Διώξεων Max Hill QC. Η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον τη συμμετοχή Ολλανδών και Γερμανών μπάτσων, το κρυμμένο χέρι των υπηρεσιών ασφαλείας, και μια διεθνής διάσταση στην επιχείρηση, με βάση προηγούμενα κύματα καταστολής στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, ήταν εμφανής. Κατά τη διάρκεια των ανακρίσεων μου, με ρώτησαν μια προκαθορισμένο σειρά ερωτήσεων που, για παράδειγμα, ακόμα και οι ντετέκτιβ δεν φαινόταν να καταλαβαίνουν γιατί με ρωτούσαν, καθώς όλη η επιχείρηση ήταν μια μαριονέτα που καθοδηγούνταν από άλλους για την επίτευξη ενός πολιτικού σκοπού. Σχετικά με αυτό, μπορώ μόνο να αναφέρω τα λόγια του δολοφονημένου αναρχικού Μπαρτολομέο Βαντσέτι, ο οποίος παρατήρησε “Οι υψηλότεροι τους, οι πιο ηλίθιοι.” Είναι ασφαλώς κατάλληλα, εφόσον στις 6 Οκτωβρίου 2021, στο Bristol Crown Court, κρίθηκα Αθώος. Ωστόσο, καταδικάστηκα για την κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών κατηγορίας Α και Β: τα ψυχεδελικά φάρμακα LSD, DMT, ψιλοκυβίνη, MDMA και μαριχουάνα, καθώς όλα αυτά κατασχέθηκαν από τους συλλογικούς χώρους. Καταδικάστηκα σε 3 χρόνια και 9 μήνες.

Αγωνίζομαι επίσης ενάντια σε ένα Serious Organised Crime Prevention Order (Εντολή Πρόληψης Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος) που ζητάνε η αντιτρομοκρατική και οι εισαγγελείς. Η εντολή αυτή θα με έθετε σε κατ’οίκον περιορισμό για εώς και 5 χρόνια, οπού τελικά απελευθερώνομαι, με ποινή εως 5 ετών εάν παραβιάσω την εντολή. Η εντολή θα έλεγχε και θα παρακολουθούσε τις καθημερινές μου κινήσεις, την επαφή με άλλους, την κατοικία μου, τη χρήση χρημάτων, τις συσκεύες, τα διεθνή ταξίδια και ούτω καθεξής. Απαιτεί να δοθούν ακριβείς πληροφορίες στους μπάτσους όλων των φίλων, επαφών και αγαπημένων μου προσώπων, και είναι απλώς ένα μέσο παρακολούθησης και ποινικοποίησης των φιλιών και του περιβάλλοντος μου. Η δίκη μου έχει προγραμματιστεί για μετά τις 15 Ιανουαρίου, και η έρευνα εναντίον μου συνεχίζεται, όπως και η Επιχείρηση Adream, που στοχεύει τη συλλογικότητα 325.

Θέλω να ευχαριστήσω όλα όσα με στήριξαν. Η καρδιά μου είναι ανοιχτή και δυνατή και είμαι αποφασισμένος. Σας στέλνω μια τεράστια αγκαλιά και ένα χαμόγελο.

Toby Shone A7645EP

HMP Bristol

19 Cambridge Road

Bishopston

Bristol

BS7 8PSUK

Πηγή: athensindymedia