Ο Claudio Lavazza είναι ένας αναρχικός της δράσης που έχει περάσει τα τελευταία 25 χρόνια σε ισπανικές και γαλλικές φυλακές.

Ο Claudio Lavazza είναι ένας αναρχικός της δράσης που έχει περάσει τα τελευταία 25 χρόνια σε ισπανικές και γαλλικές φυλακές. Μαχητικός στην ένοπλη αναταραχή της δεκαετίας του 1970, αφού φυλακίστηκε στην Ιταλία για τις δραστηριότητες του PAC (Προλετάριοι Οπλισμένοι για τον Κομμουνισμό), η ζωή του πέρασε ανάμεσα στη μυστικότητα, τη φυγή και μια πεισματική,που ποτέ δεν διακόπηκε,εχθρότητα κατά των τραπεζών και των αρχών,ως πάντα διαθέσιμη αλληλεγγύη με τις ανατρεπτικές κινήσεις που βρήκε στο δρόμο του.

Συνελήφθη το 1996 στην Ισπανία μετά από πυροβολισμό μετά από ληστεία τράπεζας που πήγε στραβά, ενεπλάκη στον αγώνα ενάντια στις ειδικές φυλακές της Ισπανίας, το καθεστώς FIES στο οποίο υποβλήθηκε για 8 χρόνια. Μετά από 24 χρόνια φυλάκισης, εκδόθηκε στη Γαλλία [τον Ιούλιο του 2018] όπου τον περίμενε ποινή φυλάκισης 10 ετών για μια μεγάλη ληστεία σε υποκατάστημα της Banque de France το 1986.

Παρά το γεγονός ότι η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζει ότι η συσσώρευση των ποινών που εκτίθηκαν στην Ισπανία μπορούν να απορροφηθούν από αυτήν την ποινή και ότι ο Claudio έπρεπε να είχε αποφυλακιστεί στις 11 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας του δικαστηρίου του Mont-de-Marsan που είναι υπεύθυνος για την υπόθεσή του συνεχίζει να χρησιμοποιεί δικαιολογίες και προφάσεις για να καθυστερήσει την απελευθέρωση του Claudio.

Είναι μια νέα εκδίκηση του κράτους να τιμωρεί έναν συνεπή επαναστάτη που δεν αρνήθηκε ποτέ το παρελθόν του και συνεχίζει να επιβεβαιώνει την αναγκαιότητα και την αξία του αγώνα ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο.

Από τις 7 Ιανουαρίου 2022 κάνουμε έκκληση για αλληλεγγύη στον σύντροφο αναρχικό Claudio Lavazza. Απήχθη παλαιότερα από το ισπανικό κράτος και αργότερα από τους Γάλλους, έχει ήδη περάσει 25 χρόνια στη φυλακή και παρόλο που θα έπρεπε να είναι ελεύθερος από τις 11 Δεκεμβρίου, ο εισαγγελέας του Mont de Marsan που παρακολουθεί την υπόθεσή του, απεσταλμένος της εκδίκησης του κράτους συνεχίζει να τον κρατά πίσω από τα κάγκελα.

Επιπλέον, αυτή τη στιγμή είναι πολύ σημαντικό να μην αφήσουμε τον Claudio μόνο του, ώστε να μην φαίνεται απομονωμένος στα μάτια των εκτελεστών του. Προσθέτουμε τη νέα του διεύθυνση παρακάτω, πιστεύουμε ότι είναι απαραίτητο να του γράψουμε.

Claudio Lavazzan

ecrou 11818, CD 1 cellule 5, 1D

CP de Mont-de-Marsan

Chemin de Pémégnan

BP 9062940000

Mont de Marsan

France

Πηγή: athensindymedia