Γερμανία, Βερολίνο: Καταστροφή οχήματος της εταιρίας Securitas

Το Bιολογικό είναι μια κατάληψη που υπήρχα για 34 χρόνια στο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και εκκενώθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς. Υπήρξε κάλεσμα για μια διεθνή Εβδομάδα Δράσης από τις 10 – 17.01! Με χαρά ανταποκρινόμαστε σε αυτό το κάλεσμα, γιατί και εμείς βλέπουμε την πόλη ως πεδίο σύγκρουσης και αναγνωρίζουμε την ανάγκη δημιουργίας και υπεράσπισης απελευθερωμένων εδαφών.

Χθες το βράδυ (14/15 Ιανουαρίου) ένα όχημα της εταιρείας Securitas καταστράφηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το εκκενωμένο Βιολογικό.Το βρήκαμε στο Βερολίνο στην οδό Zelle, το λογότυπο της εταιρείας βάφτηκε με ένα (Α) και το όνομα του Βιολογικού, όλα τα λάστιχα έσκασαν και όλα τα παράθυρα σπάστηκαν. Έτσι αυτή η περίπολος μπορεί να ξεκουραστεί προς το παρόν στο συνεργείο αντί να συμμετέχει στο καθημερινό ανθρωποκυνηγητό.

Η εκκένωση αυτή αντιπροσωπεύει τον αυξανόμενο αυταρχικό έλεγχο της ελληνικής κυβέρνησης στα πανεπιστήμια. Η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον χωρίς αντιστάσεις, όπου δεν υπάρχει χώρος για αυτοοργάνωση, μέσω της επιτήρησης και της μόνιμης τοποθέτησης μπάτσων στα πανεπιστήμια στο μέλλον. Επομένως, η αυταρχική επιτήρηση,είτε από φασιστικά κράτη είτε από εταιρείες “ασφαλείας”, πρέπει να συντριβεί,!

Η Securitas είναι μια εταιρεία με μακρά παράδοση στη φύλαξη των φυλακών, των συνόρων, του δημόσιου χώρου, των ελέγχων στα μέσα μεταφοράς, της καταστολής της μετανάστευσης και της υπεράσπισης των ελίτ.Εταιρος με τον Τούρκο δικτάτορα Ερντογάν, η Securitas δέχεται εδώ και καιρό επιθέσεις παγκοσμίως.

Από το Βερολίνο μέχρι την Ελλάδα, καταργήστε την αστυνομία και τους υπηρέτες της!

Πηγή: darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok