Λόγια ενάντια στην απομόνωση: μία συνδρομή για διωκόμενους αναρχικούς στην Λευκορωσία.

Την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2022 ένα d.i.y βιβλίο δημοσιεύθηκε υπό τον τίτλο ”Λόγια ενάντια στην απομόνωση ή Όσο υπάρχουν φυλακές, Ας συντάσσουμε γράμματα.” Υπάρχουν δύο βασικοί λόγοι για την δημιουργία της παραπάνω έκδοσης. Πρώτον, να κινητοποιήσουμε τους ανθρώπους να γράφουν στους φυλακισμένους ενώ παράλληλα θα συγκεντρώνονται χρηματικά ποσά για έγκλειστους αναρχικούς στην Λευκορωσία, κατά πως είναι γνωστή γενικώς.

Σε 110 σελίδες Α4 σας πληροφορώ γιατί και πως να συντάσετε γράμματα. Συνδέω αναστοχασμούς αναδυόμενους από τα προσωπικά μου βιώματα εγκλεισμού σε φυλακές καθώς επίσης και κολάζ συμπεριλαμβανομένων δειγμάτων αλληλογραφίας με φυλακισμένους. Θέλω να επιδείξω διαμέσου συγκεκριμένων παραδειγμάτων τι μπορεί να είναι ενθαρρυντικό για έναν άνθρωπο πίσω από τα σίδερα και να τον χαροποιήσει. Πιθανώς αυτό θα επιτρέψει σε ανθρώπους έτοιμους να στείλουν γράμματα να συμπάσχουν με την κατάσταση των εγκλείστων και αυτό να τους εμπνεύσει.

Ξεσκόνισα την μέθοδο κοπτοραπτικής που λάτρευα να χρησιμοποιώ για την δημιουργία πανκ περιοδικών. Δεν είμαι γραφίστας, ούτε προσπαθώ να εγείρω μία τέτοια εντύπωση. Η δημιουργία κολάζ και η επιμέλεια τους ήταν διασκεδαστική για μένα. Εύχομαι να διασκεδάσει εξίσου και κάποια άλλη. Κι αν ακόμα όχι, δεν αντιλαμβάνομαι κανένα πρόβλημα.

Οι αναρχικοί στους οποίους θα καταβληθούν όσα λεφτά συγκεντρωθούν, βρίσκονται προφυλακισμένοι διότι με τις συμπεριφορές και τις πράξεις τους αντιστάθηκαν στο δικτατορικό καθεστώς. Η κατάσταση τους είναι απαιτητική επειδή βρίσκονται φυλακισμένοι σε μία μετά-Σοβιετική χώρα όπου έχει διατηρήσει τις πλέον αποκρουστικές ολοκληρωτικές πρακτικές τους παρελθόντος της όπως τα βασανιστήρια, την κρατική τρομοκρατία και την βίαιη καταστολή των διαφονούντων.

Η έκδοση εμπεριέχει έναν αριθμό κειμένων για τους διωκόμενους αναρχικούς. Ειδικά για τον Mikola Dziadok τον οποίο το δικαστήριο έστειλε στις 10 Νοέμβρη του 2021 σε αποικίες έκτισης ποινών, για 5 χρόνια. Την Τετάρτη, στις 22 Δεκέμβρη 2021, επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης στους Sergey Romanov ( καταδικάστηκε σε 20 χρόνια ), Igor Olinevich (καταδικάστηκε σε 20 χρόνια), Dmitry Rezanovich (καταδικάστηκε σε 19 χρόνια ), Dmitry Dubovsky (καταδικάστηκε σε 18 χρόνια). Όλα τα έσοδα θα εξυπηρετήσουν τους παραπάνω συντρόφους.

Όμως, οι διωγμοί και η πραγματικότητα της φυλακής υφίσταται και για όσους ανθρώπους κατοικούν στις δήθεν δημοκρατικές χώρες. Προσπαθώ να σας το θυμίσω και αυτό. Δεν υφίσται αντίφαση μεταξύ δικτατοριών και δημοκρατιών. Συνιστούν κάποια από τα πολλαπλά προσωπεία του παγκόσμιου καπιταλιστικού ολοκληρωτισμού.

Η προτεινόμενη συνεισφορά για την έκδοση είναι 300CZK, αλλά είναι εφικτό να προσφέρετε και λιγότερα ή περισσότερα. Όλοι οφείλουν να αξιολογήσουν τις επιλογές τους. Δέχομαι παραγγελίες e-mail lukynda (@) riseup.net. Θα δημοσιοποιήσω μια λίστα σημείων διαμοιρασμού σύντομα. Ένα ηλεκτρονικό έντυπο του βιβλίου έχει επίσης αναρτηθεί για κατέβασμα και ελεύθερη διανομή δίχως κερδοσκοπικούς σκοπούς.

Πήγή: https://lukasborl.noblogs.org/words-against-isolation-a-benefit-for-persecuted-anarchists-in-belarus/

Τα κείμενα μου: https://lukasborl.noblogs.org/

Φωτογραφίες των τατουάζ μου: https://lukynda.noblogs.org/

Λάβαμε και μεταφράσαμε: Δ.ο Ragnarok