Χιλή: Εκρηκτική επίθεση στην Εθνική Διεύθυνση Χωροφυλακής

Σαντιάγκο, Χιλή: Εκρηκτική επίθεση στην Εθνική Διεύθυνση Χωροφυλακής + ανάλυψη ευθύνης της ”Μαύρης Εκδίκησης”.

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας 27 Δεκεμβρίου 2021, ένας δυνατός κρότος συγκλονίζει το κέντρο της πρωτεύουσας. Ένας εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτείται σε παράθυρο της Εθνικής Διεύθυνσης Χωροφυλακής, που βρίσκεται στην οδό Ρόζας στο ύψος του Τεατίνου.

Το προσωπικό της GOPE έφτασε γρήγορα στο σημείο, ενώ παρούσα ήταν και η Εισαγγελία του Νότου, η οποία χειρίζεται αυτού του είδους τα εγκλήματα, αναθέτοντας την έρευνα στο προσωπικό του OS-9 και του Labocar. Σύμφωνα με τον Τύπο, ήταν η ίδια η Εισαγγελία που υπέδειξε την απαγόρευση να ενημερώσει και να δώσει περισσότερες πληροφορίες. Στο σημείο δεν βρέθηκαν φυλλάδια.

Μέσω email, η δράση αναλήφθηκε από τον πυρήνα “La Negra Venganza”, ο οποίος σύμφωνα με το κείμενο ήταν ο ίδιος πυρήνας που έδρασε εναντίον αστυνομικού τμήματος το 2020. Το κείμενο περιγράφει λεπτομερώς τη χρήση βιομηχανικών εκρηκτικών υλών, καθώς και πυρομαχικών στον εκρηκτικό μηχανισμό, κάνοντας ανοιχτό κάλεσμα για τον πολλαπλασιασμό αυτού του είδους της πρακτικής, για χειρονομίες αλληλεγγύης στους κρατούμενους και την επέκταση της χρήσης του ονόματός τους και τέλος για να χαιρετίσει άλλους πυρήνες άμεσης δράσης.

***

Καμπάνια επίθεσης και εκδίκησης κατά των εκτελεστών. Πράξη ΙΙ

Eκρηκτική επίθεση στην Εθνική Διεύθυνση Χωροφυλακής της Χιλής.

“Με ιδιαίτερα αυτοκριτικό τρόπο, οι δράσεις αλληλεγγύης που πραγματοποιούνται είναι γενικά συμβολικές. Δεν υπάρχουν δράσεις που είναι ξεκάθαρα επιθετικές… Όλοι ξέρουμε πού βρίσκονται οι τύποι, κυκλοφορούν με τις στολές τους και το κάνουν με πλήρη ατιμωρησία. Και ξέρουμε ότι μέσα στα κελιά  παρενοχλούν τους αδελφούς και τις αδελφές μας, τους κάνουν να αισθάνονται άσχημα, τους ταπεινώνουν…”.

Mauricio Morales

Ένα χρόνο μετά την πρώτη μας δράση, ως ομάδα, και μετά από πολλή μελέτη, εντάσεις, προτάσεις και προβληματισμούς, επιστρέφουμε. Επιστρέψαμε, συνεχίζουμε την εκστρατεία που ξεκινήσαμε πριν από λίγο καιρό.

Θα επισκεφτούμε νωρίς το πρωί της 27ης Δεκεμβρίου 2021, λίγα λεπτά πριν το ρολόι χτυπήσει 3:00 π.μ. (Η ώρα και η ημέρα προτείνονται πάντα, ώστε η επίθεση στο σύνολό της να φτάσει τους στόχους-εχθρούς μας) την Εθνική Διεύθυνση Χωροφυλακής της Χιλής,η οποία βρίσκεται στην οδό Rosas, στο κέντρο του Σαντιάγο.

Προκαλέσαμε μία κατευθυνόμενη επίθεση ώστε η έκρηξη να εισβάλλει στην φωλιά των βασανιστών.  Χρησιμοποιήσαμε αυτήν την φορά 400 grs. Βιομηχανικό εκρηκτικό εκρηκτικό και επιπλέον μισό κιλό ANFO (προσθέσαμε στο εσωτερικό του μηχανισμού πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος όπως επίσης και των 9mm.) Δεν θέλαμε να αποτύχουμε, ούτε να υπάρξουν απρόβλεπτα.

Αν όλα λειτουργήσουν όπως τα έχουμε σχεδιάσει, αυτά τα πυρομαχικά φορτωμένα με οργή προς τους εκτελεστές, γεμάτα αγάπη και αλληλεγγύη προς τους αδελφούς και τις αδελφές μας στη φυλακή θα αφήσουν κάποιους τραυματισμένους και γιατί να μην το πούμε, κάποιους νεκρούς.

Λαμβάνοντας υπ’όψιν ότι οι εχθροί μας είναι έτοιμοι και προετοιμασμένοι να μας αποκρούσουν, πρόθυμοι να μας αιχμαλωτίσουν,εμείς απαντάμε: ΠΟΤΈ ΞΑΝΆ ΑΟΠΛΟΙ!!!! Φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και οπλισμένοι, είμαστε κύριοι της μοίρας μας.

Ας γυρίσουμε πίσω στο χρόνο.

Όταν αναδείξαμε την επείγουσα ανάγκη να αντεπιτεθούμε χτύπημα το χτύπημα, να εντείνουμε τις δράσεις μας ενάντια στους δήμιους δεν μπορούσαν να μείνει εκτός  αυτή η επίλεκτη ομάδα μπράβων στην υπηρεσία του κράτους. Η φυλακή ως θεσμός αποτελούσε ανέκαθεν ένα προπύργιο του κράτους και του κεφαλαίου μέσα από το οποίο επιδιώκεται ο εγκλεισμός των εκμεταλλευομένων και ο περιοεισμός όσων αντιστέκονται. Όσοι αποφασίζουν να επαναστατήσουν ενάντια στη μιζέρια που τους εμφυτεύεται από τη γέννησή τους γνωρίζουν μόνο δύο πεπρωμένα: τη φυλακή και το θάνατο, εμείς σιγοψιθυρίζουμε μια τρίτη επιλογή, ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ.

Αυτός ο θεσμός που έχει στιγματίσει την ιστορία του με αίμα, εξευτελισμούς, βασανιστήρια, μαφίες και κέρδη θα είναι πάντα ένας ξεκάθαρος στόχος για κάθε είδους επίθεση. Όπως φωνάζουν οι τοίχοι, “81 λόγοι για να σκοτώσεις ένα μπάτσο”.

Η επίθεσή μας επιδιώκει να σπάσει το πέπλο της ηρεμίας και της ατιμωρησίας τους.
Με αυτή τη δράση θυμόμαστε τους 81 κρατούμενους που σκοτώθηκαν στην πυρκαγιά στη φυλακή San Miguel, όπου η χωροφυλακή, με την υποστήριξη της τότε κυβέρνησης, εγκατέλειψε 81 κρατούμενους να καούν ζωντανοί. Ως μηχανή  ανθρώπινης σάρκας, υψώνονται οι τοίχοι αυτού του θεσμού που συνεχίζει να φυλακίζει και να βασανίζει.
Φέρνουμε στη μνήμη μας αυτή τη στιγμή την αδάμαστη ζωή του Kevin Garrido, ο οποίος πέθανε μέσα σε μια φυλακή, τον Οκτώβριο του 2018.

Álvaro Andrés Millanao Valenzuela και Millanao μάθαμε για τη συνεχή παρενόχληση των αδελφών μας που κρατούνται όμηροι, στα μπουντρούμια της La Gonzalina ,που εσείς είστε υπεύθυνοι.

Θα είμαστε ξεκάθαροι:

Αν οι αναρχικοί σύντροφοί μας: Joaquin Garcia, Juan Flores, Ignacio και Luis Avaca. Χτυπηθούν, παρενοχληθούν ή ταπεινωθούν ξανά.

Αν συμβεί κάτι στην υγεία και τη ζωή του Αναρχικού συντρόφου μας Francisco Solar, στον οποίο αρνούνται συνεχώς την ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται.

Η αντίδρασή μας θα είναι άμεση και ίσως δυσανάλογη.

Ομοίως και με την αναρχική συντρόφισσα Monica Caballero, τους ανατρεπτικούς κρατούμενους Juan Aliste, Marcelo Villaroel και Pablo Bahamondez.

Θα αντεπιτεθούμε χτύπημα το χτύπημα, ώστε το σύνθημα “κανένας σύντροφος στη φυλακή δεν είναι μόνος του” να γίνει πραγματικότητα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κάθε ανθρωποφύλακας, αστυνομικός, στρατιωτικός, είναι στόχος. Είμαστε πολύ κοντά σας.

Κάθε θάνατος στη φυλακή είναι άμεση ευθύνη του κράτους.

Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά!
Εμπρακτη αλληλεγγύη με τους αιχμαλώτους.
Λευτεριά στους Μαπούτσε,στους ανατρεπτικούς
και στους αναρχικούς κρατούμενους.

Όταν αυτοί που βασανίζουν τους αδελφούς και τις αδελφές μας στις φυλακές φοβούνται να επιστρέψουν στα σπίτια τους θα είμαστε στο σωστό δρόμο.

ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΙΑΙΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟΥ ΠΟΛΗΣ.

“Δεν είμαστε σε θέση να πούμε αν ένα άτομο “ανήκει” ή όχι στην ταξιαρχία. Το μόνο που λέμε είναι ότι η ταξιαρχία είναι παντού… Αν οργανωθούν δέκα άντρες και δέκα γυναίκες που είναι αποφασισμένοι για τον κεραυνό της βίας και όχι για την αργή αγωνία της επιβίωσης- από εκείνη τη στιγμή η απελπισία τελειώνει και η τακτική αρχίζει. Η ταξιαρχία είναι θυμωμένη!”

Οργισμένη Ταξιαρχία.

Όπως δηλώσαμε πριν από ένα χρόνο στην πρώτη μας ανάληψη,αναγνωρίζουμε την επείγουσα ανάγκη να δημιουργηθούν αδελφικοί δεσμοί συνεργασίας και δίαυλοι επικοινωνίας  που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ανατρεπτικής δράσης ,μεταξύ των διαφόρων πυρήνων που αποφάσισαν να περάσουν στην επίθεση.

Κατά τη διάρκεια όλου αυτού του χρόνου έμφορτου με συζητήσεις,πρόβες και αναζητήσεις συναντήσαμε κάποια εμπόδια. Για παράδειγμα, πώς θα δημιουργήσουμε αυτόνομες υποδομές; Η δικιά μας απάντηση λοιπόν σε αυτό το ερώτημα είναι, η παρανομία και η άτυπη δράση .Όλα τα μέσα μας προέρχονται από παράνομες ενέργειες. Ως εκ τούτου, η πρόταση είναι πιο σαφής σήμερα από ό,τι χθες για την “επέκταση της επίθεσης” που θα ταξιδέψει σε γωνιές του κόσμου, διασχιζοντας τα ανθρώπινα συνόρων και οξύνοντας τις επιθέσεις. Σαφώς και δεν θα είναι τόσο εύκολο όσο μπορεί κάποιος να το διαβάσει καθώς το κόστος μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Θα ξεπεράσουμε τα εμπόδια της μικροπολιτικής και των υπερφύαλων ΕΓΩ που χαρακτηρίζουν τον “γαμάτο αγωνιστή”, θέλουμε να δούμε αυτή την πραγματικότητα να γκρεμίζεται. Ας αφήσουμε τους θιασώτες της να ζήσουν την αγωνία (για μια φορά στη ζωή τους). Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους εκείνους που πιστεύουν στη δράση, στη βία, στην επίθεση. Χωρίς ηγέτες, χωρίς ιεραρχίες ή κόμματα. Είμαστε Αναρχικοί και κυνηγάμε τους ισχυρούς.

Από σήμερα δηλώνουμε: Οποιαδήποτε ομάδα ή άτομο ,σε οποιαδήποτε περιοχή που θέλει να χρησιμοποιήσει τη υπογραφή της “ΜΑΥΡΗΣ ΕΚΔΙΚΗΣΗΣ”, έχει το ελεύθερο . Η εκδικητική δράση δεν έχει ιδιοκτησία, αντίθετα, επιθυμούμε να εξαπλωθεί σαν τη χειρότερη μαύρη πανώλη.

Οι λεπτομέρειες της δράσης και του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιούμε έχουν ένα σαφή στόχο, να μεταφερθεί η γνώση σε όσους αποφασίσουν να επιτεθούν. Είναι απαραίτητο να συγκεράσουμε δυνάμεις και γνώσεις, να μοιραστούμε υποδομές και μεθόδους. Να δώσουμε μια αίσθηση  “σώματος” και έτσι να μπούμε σε νέα μονοπάτια και δυνατότητες του αντάρτικου πόλης. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να απαντήσουμε και να αποκρούσουμε τις επιθέσεις της εξουσίας, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα εμπόδια στο μονοπάτι της επίθεσης ενάντια στην εξουσία.

Αξιολόγηση και ένταση των δράσεων.

Βρισκόμαστε σε καιρούς όπου το κράτος και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποσιωπούν τις βιαιες δράσεις. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε θέση να κάνουμε τις επιθέσεις και τις δράσεις μας να έχουν απήχηση και ορατότητα. Να αφήσουμε τον φόβο και την ανασφάλεια να κυριεύσουν αυτούς που πιστεύουν ότι έχουν τον έλεγχο της ζωής μας.

Σε αυτούς τους καιρούς όπου η “κοινωνική” διαμαρτυρία είναι ο ενωτικός ήχος ενός παρόντος, φαινομενικά χωρίς μνήμη ασκούμε κριτική στην απώλεια των ανατρεπτικών αξιών και της αναρχικής/επαναστατικής ηθικής. ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ όσους πιστεύουν και επικυρώνουν την εκλογική οδό ως μια εναλλακτική λύση στη μιζέρια και τον έλεγχο. Απεχθανόμαστε εκείνους που συνεχώς  κραδαίνουν με υπερβάλλων ζήλο το επώδυνο λάβαρο της συνέλευσης ως μια μορφή συντήρησης. Τρέφουμε πάντα καχυποψία για όσους επιλέγουν το μικρότερο κακό, φτάνοντας στο σημείο να πραγματοποιούν καμπάνιες για έναν υποψήφιο που έχει εγγυηθεί για τη διαφύλαξη της κοινωνικής ειρηνης. Δεν έχουμε υποψηφίους, τα μονοπάτια μας είναι αυτόνομα απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας.

Σήμερα είναι απαραίτητο η δράση να ξεχειλίζει από φαντασία, σε κάθε βήμα να πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή. Οι στόχοι είναι πολλαπλοί. Είναι αυτό το αγέρωχο βήμα που σηματοδοτεί το ρίγμα  μεταξύ της μαζικής “κοινωνικής” και της παράνομης-άτυπης-αναρχικής δράσης.

Ερχόμαστε κοντά και συμπράτουμε με όσους/ες αποφασίζουν και αγκαλιάζουν την αδιάλλακτη επίθεση, δίνοντας συνέχεια στους αιώνες της μαύρης δράσης. Κληρονομούμε το μίσος εκείνων που πέθαναν κραδαίνοντας τα όπλα τους, εκείνων που έπεσαν ρίχνοντας βόμβες.

Ένας συνένοχος και συντροφικός χαιρετισμός στους αδελφούς και τις αδελφές μας σε: Βολιβία, Αργεντινή, Ιταλία και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Ας απελευθερωθεί η άτυπη δράση ενάντια στην εξουσία και τους μηχανισμούς της.
Αγκαλιάζουμε τις άμεσες δράσεις στη Χιλή, από: Valdebenito, Επαναστατικοί Πυρήνες Nicolas Neira, Αντικαπιταλιστικός Πυρήνας Simon Radowitzky.

Ας τρέμουν οι ισχυροί!!!!!

Τίποτα δεν έχει τελειώσει…

Για την όξυνση της αναρχικής/επαναστατικής δράσης.

Τίποτα δε μπορεί να μπει εμπόδιο στην άνθιση του αντάρτικου πόλης.
Η Μαύρη Εκδίκηση διαχαίεται και επεκτείνεται.
Στη μνήμη του Sebastian Oversluij.
Με τους Punky Mauri, Claudia Lopez, Jhony Cariqueo και Santiago Maldonado στην καρδιά ,είμαστε ακόμα στο μονοπάτι του πολέμου.

Negra Venganza/Μαυρη Εκδίκηση -Δεκέμβριος 2021

Πηγή: Darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok