Χιλή: Οι σύντροφοι Ignacio και Luis Avaca αποφυλακίζονται.

Στις 20 Νοέμβρη του 2020, ένα παγιδευμένο πακέτο εκρήγνυται στο αστυνομικό τμήμα της Talca, τραυματίζοντας ελαφρά έναν μπάτσο. Η δράση αναλαμβάνεται από τις “Entes sin Rostro, nada ni nadie que ustedes conozcan” ( Απρόσωπες οντότητες, τίποτα και κανένας που να γνωρίζετε )

Στις 21 Μαϊου του 2021, κατά την διάρκεια μεγάλης επιχείρησης, η αστυνομία καταφέρνει να συλλάβει τους Ignacio και Luis Avaca αφού είχε προηγηθεί έρευνα περατωμένη από προσωπικό της OS-9 και την Εισαγγελία των Νοτίων. Οι σύντροφοι – δίδυμα αδέρφια – πάρθηκαν στην φυλακή της Talca και έπειτα στην Rancagua ενώ η ερευνητική διαδικασία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Τον Ιανουάριο του 2022, αμφότεροι κατάφεραν υπό τον αντιτρομοκρατικό νόμο να συντομεύσουν την διαδικασία, δηλαδή, να αναλάβουν την ευθύνη και ως αντάλλαγμα να δεχθούν μία ποινή σε συμφωνία με την εισαγγελική αρχή.

Εδώ είναι το πως οι σύντροφοι αναλαμβάνουν την ευθύνη των πράξεων τους (Είμαστε ένοχοι. Για την θέση μας στο γεγονός πως κατηγορούμαστε και αναλαμβάνουμε την πολιτική ευθύνη.) και καταδικάζονται σε 3 χρόνια, μία ποινή όπου έπειτα από μήνες εγκλεισμού, θα συνεχίσουν να εκτίουν στους δρόμους.

Καμία μετάνοια!
Καλή πορεία στους Ignacio και Luis, πλέον στους δρόμους!
Αλληλεγγύη με όσους επιτίθενται στην αστυνομία και οπλίζουν τις αρνήσεις τους!

Πηγή:Darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok