Γερμανία, Λειψία: Πυρπόληση ηλεκτρικών οχημάτων της Δημοτικής Αστυνομίας

Σκοπεύοντας να σπάσουμε την πολιτική μας στασιμότητα, λόγω της πανδημίας του κοροναϊού, βγήκαμε έξω το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου.
Αποφασίσαμε να βάλουμε φωτιά σε διάφορα οχήματα της δημοτικής αστυνομίας – σταθμευμένα στο πάρκινγκ του δημαρχείου, στην οδό Ossietzky*.

Θέλαμε να επιτεθούμε στον εξοπλισμό του μηχανισμού ελέγχου και καταστολής, ο οποίος συνδέεται με την κατάσταση της πανδημίας.

Αν κοιτάξουμε τα τελευταία χρόνια, βλέπουμε μια σημαντική ενίσχυση της δημοτικής αστυνομίας.

Η αυστηροποίηση των αστυνομικών νόμων και η συνεχιζόμενη κρίση λόγω της πανδημίας τους δίνουν όλο και περισσότερες αρμοδιότητες. Μπορούμε να δούμε πώς “αστυνομεύουν”. Με έναν όλο και πιο αυταρχικό και βίαιο τρόπο.

Είναι η δημοτική αστυνομία που επιβάλλει τη βία όταν πρέπει να περιοριστούμε στον λεγόμενο ελεύθερο χρόνο μας, εκτός εργασίας.

Διότι τα μέτρα που λαμβάνονται για τον περιορισμό της πανδημίας αποσκοπούν στη βίαιη διατήρηση της ικανότητάς μας να εργαζόμαστε και στη στέρηση των κοινωνικών μας ελευθεριών.

Πάντα θα προσπαθείτε να περιορίσετε την ελευθερία μετακίνησής μας, ειδικά τη νύχτα, ή να κλείσετε χώρους συνάντησης, αντί για εργοστάσια ή ορόφους γραφείων. Αλλά εμείς θα βρίσκουμε πάντα τρόπους να σας αντιτασσόμαστε, όσο δύσκολο κι αν είναι. Στις 23 Οκτωβρίου πέρυσι**, καταφέρατε να απαγορεύσετε τη διαδήλωσή μας. Η πόλη είχε αποκλειστεί από τους μπάτσους με στρατιωτικό τρόπο, εκείνη την ημέρα τα περιθώρια ελιγμών μας ήταν περιορισμένα, ένα γκλοπ στο πρόσωπο θα ήταν μάλλον η συνέπεια σε πολλές περιστάσεις. Είναι σίγουρο ότι τα επόμενα χρόνια θα βρεθούμε ξανά και ξανά αντιμέτωποι με τέτοιες απαγορεύσεις.

Μπορείτε να απαγορεύσετε τις διαδηλώσεις μας και να ελέγχετε τις περιοχές όπου μας περιμένετε εκείνες τις μέρες. Αλλά εμείς παραμένουμε “Αυτόνομοι. Εξεγερμένοι. Ανυπότακτοι”.

Αν μας καταστέλεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα επιστρέψουμε τη νύχτα.

Άνθρωποι που θα εξακολουθούν να το κάνουν!
Μέχρι να καταθέσετε τα όπλα σας και να ανοίξει ο δρόμος για ένα νέο χειραφετητικό ξεκίνημα!

Σημειώσεις Attaque:

* σύμφωνα με γερμανικές εφημερίδες, τέσσερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Polizeibehörde  πυρπολήθηκαν στην αυλή του δημαρχείου στην περιοχή Abtnaundorf.
** Στη Λειψία είχε προγραμματίστει διαδήλωση κατά της ποινικοποίησης του επαναστατικού κινήματος και του στιγματισμού της εργατικής συνοικίας Κόνεβιτς στις 23 Οκτωβρίου 2021, αλλά απαγορεύτηκε.

Πηγή: de.indymedia

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok