Ιταλία, Ρώμη: Εμπρηστική Επίθεση σε οχήματα της Sirti

Ιταλία, Ρώμη: Εμπρηστική Επίθεση σε 2 οχήματα της Sirti από κάποιους αφοσιωμένους στην αδελφότητα της φωτιάς.

Εμπνευσμένοι από την πραγματοποιημένη επίθεση στην ίδια πόλη στις 28 Αυγούστου του 2021, δράσαμε προκειμένου να παραδώσουμε στην φωτιά δύο οχήματα της εταιρίας Sirti κατά την διάρκεια της νύχτας της 16ης Δεκεμβρίου.

Η Sirti S.p.A είναι μία εταιρία ειδικευμένη στον σχεδιασμό, στην εγκατάσταση και στην συντήρηση τεράστιων δικτύων τηλεπικοινωνίας.

Την παρούσα στιγμή συνεργάζεται ενεργά με την Openfiber, μία εταιρία ιδρυμένη από τον Enel και διοικούμενη από τους Cassa Depositi και Prestiti από κοινού, των οποίων ο σκοπός έγκειται στην εγκατάσταση και διαχείριση του δικτύου οπτικών ινών στην Ιταλία. Η υποδομή αυτή είναι θεμελιώδους σημασίας για την τεχνολογική ολοκλήρωση προς την οποία η κοινωνία ως όλον τρέχει ξέφρενα υπό την επενέργεια των απαιτήσεων της ανάπτυξης του καπιταλιστικού οικονομικού συστήματος. Αυτό θα επηρεάσει τις ιδιωτικές ζωές εκατομμυρίων ατόμων, καθώς επίσης και τις δημόσιες διοικήσεις αφού θα ”υποχρεωθούν” να προσαρμοστούν στα νέα Ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ μην παραλείπουμε πως ανεπηρέαστη δεν θα μείνει η ανταγωνιστικότητα των εταιριών εν όψει της άφιξης της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης.

Για μας, επομένως, το να πλήττουμε την παραπάνω εταιρία σημαίνει να αντιπαρατιθόμαστε στα άμεσα συμφέροντα του καπιταλισμού στην αυγή της παραγωγικής και καταναλωτικής του αναδιάρθρωσης.

Αν γράφουμε αυτές τις λέξεις το κάνουμε προκειμένου να ενδυναμώσουμε την επικοινωνία διαμέσου της αναρχικής δράσης και των αγώνα ενάντια σε κάθε εξουσία και κυρίως ενάντια στην παρούσα φάση της καπιταλιστικής επέκτασης αποτελούμενης από την ψηφιοποίηση των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων, τον ακόμα πιο διάχυτο έλεγχο, την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των χώρων εργασίας και των φυσικών πόρων και την καταστολή οποιασδήποτε δημοσίως οργανώνει την αντίσταση της σε όλα τα παραπάνω.

Αντιμέτωποι με την επιτάχυνση των άνω διαδικασιών ( καμία εκ των οποίων δεν είναι πρωτοφανής στην σύγχρονη κοινωνία ) ένεκα της πανδημίας, πιστεύουμε πως η αναρχική συνδρομή στον εξελίξει κοινωνικό πόλεμο έγκειται στην υπόδειξη ξεκάθαρων στόχων και πρακτικών επίθεσης αξιοποιώντας κάθε δίαυλο και αναγκαίο μέσο. Αυτό επειδή σήμερα κρίνουμε πως περισσότερο από ποτέ επιθετικές πρακτικές ενδέχεται να βρουν έρεισμα σε οργισμένους ανθρώπους και να εξαπλωθούν.

Το κράτος έχει επίγνωση της κατάστασης και εξαπολύει τα μαντρόσκυλα του σε μία απόπειρα να εξαλείψει τις τελευταίες εστίες ενεργής αντίστασης εντός της κοινωνίας. Υπό αυτήν την έννοια προσεγγίζουμε και τις πρόσφατες αντί-αναρχικές επιχειρήσεις εναντίον του αναρχικού κινήματος στην Ιταλία, εκ των οποίων η πιο νωπή, η επιχείρηση Sibilla, επικεντρώνεται στην φαλκίδευση της αναρχικής προπαγάνδας, φιμώνοντας μία αναρχική εφημερίδα και έναν ιστότοπο, όπως επίσης και τιμωρώντας τον σύντροφο Alfredo Cospito για την διαρκή προσφορά του στον αναρχικό διάλογο.

Μολονότι οι κοινωνικές εντάσεις είναι υψηλές και πληθαίνουν οι λόγοι να είμαστε ανυπόμονοι με τον κόσμο των κλουβιών που μεθοδικά ορθώνονται γύρω μας, διαπιστώνουμε μία γενικευμένη οπισθοδρόμηση της αναρχικής μαχητικότητας. Πιστεύουμε πως ο αρχικός αποπροσανατολισμός λόγω της ασυνήθιστης φύσης των γεγονότων των τελευταίων δύο χρόνων έχει καταλήξει σε απογοήτευση και μία αίσθηση ανικανότητας στις τάξεις μας, η οποία μεταφράζεται σε έλλειψη προθυμίας να δράσουμε εκ μέρους συντρόφων. ΑΥΤΗ Η ΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΤΕΙ.

Βλέπουμε ότι πολλές συντρόφισσες εξακολουθούν να γυρεύουν χώρους παρέμβασης στους δρόμους, συχνά αναμεμειγμένες με αμφιλεγόμενα υποκείμενα και να στομώνουν τα περιεχόμενα τους κατά την αναζήτηση ομοφωνίας και πολιτικών συμμαχιών, θαμπωμένες καθώς είναι από το φαντασιοκόπημα της μαζικής εξέγερσης. Ομοίως, θεωρούμε πως είναι σημαντικό να διαχέεις τις αναρχικές ιδέες σε περιόδους κοινωνικών αναταραχών, αλλά ο αναρχισμός δια του οποίου αυτοπροσδιοριζόμαστε προκρίνει την άμεση δράση εν είδει μεθόδου εμπλοκής στην κοινωνία και εν απουσία της η αναρχική θεωρία είναι απλά μία ακόμη άποψη στο φάσμα της πολιτικής σκέψης. Προκειμένου ο αναρχισμός να διαχωρίσει τον εαυτό του από τους πολιτικούς φαρισαϊσμούς πρέπει απαραιτήτως να ενεργήσει, μεταμορφώνοντας τις ιδέες σε δράσεις. Μοναχά κατ’ αυτόν τον τρόπο δύναται το αναρχικό πρόταγμα για κοινωνική ανατροπή να κερδίσει αξιοπιστία ελπίζοντας στην εύρεση συντροφισσών και όχι απλά συμπαθούντων. Δεν αποβλέπουμε στην κατάκτηση κοινωνικής νομιμοποίησης ως κρηπίδωμα για την οικοδόμηση των πολιτικών μας σχεδιασμών αλλαγής, ανεξαρτήτως πόσο αναρχικοί φαντάζουν. Αποσκοπούμε στο να δούμε αυτόν τον κόσμο εκμετάλλευσης, βίας, μιζέριας και περιβαλλοντικής ισοπέδωσης προερχόμενης από μία ανθρωποκεντρική και οικοκτονική κοινωνική τάξη να φτάνει σε ένα τέλμα και να μετατρέπεται σε ερείπια.

Ότι αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο μέσω αναρχικών επιθέσεων αποτελεί μία από τις λίγες προσωπικές μας βεβαιότητες, όπως είμαστε όμως εξίσου σίγουρες πως δεν είναι ηθικά ανεκτή η απάθεια την παρούσα ιστορική περίοδο. Πιστεύουμε πως η υπόσκαψη της ατομικής παραίτησης προ της κοινωνικής εγκαρτέρησης, αποδεικνύοντας τις πραγματικές δυνατότητες της ενεργής αντιπαράθεσης στην κυρίαρχη τάξη πραγμάτων συνιστά έναν από τους στόχους που το αναρχικό κίνημα οφείλει να εστιάσει αυτήν την στιγμή.

Η παραπάνω επίθεση είναι η δική μας συνεισφορά προς αυτήν την κατεύθυνση.

Πάντα αναζητώντας το βαρέλι με τον δυναμίτη χωρίς να σταματάμε ποτέ να είμαστε σπίθες.

Ας ξεχυθεί ξέφρενα η Αναρχία.

Είθε ο καλύτερος απ’ όλους τους δυνατούς κόσμους να πέσει!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ SIBILLA

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ALFREDO COSPITO – ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ANNA, ΣΤΟΝ DAVID DELOGU, ΣΤΟΝ PAOLO ΚΑΙ ΣΤΟΝ JUAN, ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ FRANCESCO, ΣΤΗΝ MONICA, ΣΤΟΝ JUAN FLORES ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΑΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ, ΣΤΟΝ TOBY SHONE, ΚΑΙ Σ’ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ CLAUDIO LAVAZZA, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΓΑΛΛΙΚΗ ‘ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ’ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΗ ΤΟΥ ΖΩΗ!

ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΗ ΜΑΤΖΟΥΡΙΔΗ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΝΕΙΠΩΤΑ ΜΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ!

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ 27Φ!

ΣΥΝΕΝΟΧΗ ΜΕ ΌΣΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΕΣ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΤΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΟΥΣΜΟΥ!

Κάποιοι αφοσιωμένοι στην αδελφότητα της φωτιάς

Πηγή:darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok