Γαλλία: Πυρπόληση βαν σε αλληλεγγύη με τον Boris

Γαλλία, Γκρενόμπλ: Εμπρησμός σε βαν της Orange σε αλληλεγγύη με τον
Boris

Σε αλληλεγγύη με τον Boris ο οποίος εδώ και έναν μήνα βρίσκεται σε κώμα στον απόηχο φωτιάς που ξέσπασε στο κελί του, πυρπολήσαμε ένα βαν της Orange μπροστά στα γραφεία τους στο κέντρο του Γκρενόμπλ την νύχτα της Κυριακής.

Γιατί την Orange; Απλώς επειδή διαβάσαμε τα πρακτικά της δίκης του Boris και είδαμε πως η Orange διαμέσου του δικηγόρου της επεδίωξε την δυσμενέστερη ποινή για τον σύντροφο μας. Φυσικά οι δικαστές, οι εισαγγελείς και οι δεσμοφύλακες είναι εξίσου υπεύθυνοι για την κατάσταση του όμως θελήσαμε να ξεκινήσουμε μία καμπάνια εναντίον της Orange διότι βρίσκεται παντού εύκολα μέσα στην εμβέλεια της δράσης μας: σκισμένα λάστιχα, θρυμματισμένα παράθυρα καταστημάτων, βανδαλισμοί, πυρπολημένα οχήματα, καμμένες κεραίες κ.λ.π, υπάρχει αφθονία για οποιαδήποτε θελήσει να συμβάλλει σε αυτήν την μικρή εκστρατεία, αποδεικνύοντας πως ο Boris ουδέποτε λησμονήθηκε και πως τον συλλογιζόμαστε διαρκώς με τα κεφάλια μας ορθωμένα και τις καρδιές μας διάπυρες.

Επιπλέον, αξιοποιούμε αυτό το μικρό ανακοινωθέν για να συμμετάσχουμε στον διάλογο σχετικά με την αναρχική αλληλεγγύη. Κατ’ εμάς, η αλληλεγγύη δεν θά’ πρεπε να περιορίζεται στις κατασταλτικές επιχειρήσεις καθώς η κοινωνία διαθέτει πλείστους τρόπους να μας καταστρέψει και σε όλες τις περιστάσεις οι αναρχικοί πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον διαμηνύοντας πως η αλληλεγγύη δεν είναι ακόμη μία κούφια λέξη. Ειδικά από την έναρξη της πανδημίας του Covid κατά την οποία αρκετοί αναρχικοί απομονώθηκαν. Θέλαμε επίσης να δηλώσουμε πως η αλληλεγγύη δεν έγκειται μόνο στις επιθετικές ενέργειες καθώς υπάρχουν άλλοι τόσοι τρόποι να την εκφράσουμε με τις συντρόφισσες γύρω μας.

Δραττόμαστε προσέτι της ευκαιρίας να θίξουμε δριμύως το ακανθώδες ζήτημα στόχων επίθεσης οι οποίοι τα τελευταία χρόνια είναι κοινοί μεταξύ φασιστών και συνωμοσιολόγων. Από την πυρπόληση κεραιών ( θυμηθείτε πως απ’ όλες τις δίκες για εμπρησμούς κεραιών μόνο ο Boris δεν εξέφρασε συνωμοσιολογικές απόψεις ) μέχρι τα εμβολιαστικά κέντρα. Τι φανερώνει αυτό για τον υπάρχον αναρχισμό; Και πως μπορούμε να αποτρέψουμε την σύγχυση αναρχικών δράσεων με αυτές συνωμοσιολόγων και γιατί αυτό είναι υψίστης σημασίας; Το ότι οι αριστεριστές πορεύονται στους δρόμους χέρι χέρι με φασίστες/συνωμοσιολόγους οφείλει να μας προειδοποιεί για τον κίνδυνο ανάδειξης αντιλήψεων περί κοινού αγώνα αδιαφορώντας για το ποιος αγωνίζεται μαζί μας για όσο υφίστανται κοινοί στόχοι και πρακτικές. Εθελοτυφλούμε ξεχνώντας πως αυτοί οι άνθρωποι των οποιών τις ενέργειες επικροτούμε, ή διαδηλώνουμε από κοινού διαθέτουν παγιωμένες θέσεις εντελώς εχθρικές απέναντι στις δικές μας σχεδόν στα πάντα και πως σε διαφορετικά πλαίσια θα αποτελούμε εμείς οι ίδιοι τους βασικούς στόχους τους.

Γεμάτοι με δύναμη και κουράγιο για τον Boris και την οικογένεια του.

Πυρίμαχοι σε αλληλεγγύη.

Πηγή: darkknightsnoblogs
Μετάφραση: Δ.Ο Ragnarok