Ιταλία-Κείμενο αλληλεγγύης στα διωκόμενα συντρόφια της νέας κατασταλτικής επιχείρησης “Sibilla”

Όσον αφορά την αντιαναρχική επιχείρηση αποκαλούμενη «Sibilla»

Όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν. Για πάντα. Και αν το Κράτος και τα αφεντικά είναι οι ζωντανοί εχθροί μας, είναι πιο προφανής από ποτέ ο ιστορικός ρόλος του αναρχισμού ως το φτυάρι με το οποίο θα σκάψουμε το λάκκο τους.

Prima le buone notizie, Ottine degli Ulivi

Πριν την αυγή της 11ης Νοεμβρίου του 2021 πραγματοποιήθηκαν στην Ιταλία δεκάδες έρευνες σε σπίτια συντρόφων και συντροφισσών στην Γένοβα, την Καρράρα, την Πίζα, την Κρεμόνα, τη Μπέργκαμο, τη Ρώμη, τη Περούτζια, το Βιτέρμπο, το Λέτσε, τον Τάραντο, τη Κοζέντσα και την Κάλιαρη. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από τους καραμπινιέρι της ομάδας ROS(Μονάδα Ειδικών Επιχειρήσεων), υπό τις εντολές της Εισαγγελίας της Περούτζια, επικεντρώνονται στην αναρχική προπαγάνδα και συγκεκριμένα στην εφημερίδα Vetriolo και μαζί με αυτήν στρέφoνται και σε ιστοσελίδες αντιπληροφόρησης όπως το roundrobin.info και το malacoda.noblogs. Το κεντρικό αδίκημα που επιρρίπτεται στους συντρόφους και τις συντρόφισσες είναι αυτό της δόμησης ή/και συμμετοχής σε μία ανατρεπτική οργάνωση με σκοπό την τρομοκρατία(270bis), αφού, σύμφωνα με τους μπάτσους, μέσω των παραπάνω μέσων οι σύντροφοι/ισσες ενθαρρύνουν τη διάπραξη τρομοκρατικών δράσεων ενάντια στο Κράτος.

Πέρα από τις δεκάδες έρευνες σε όλη την επικράτεια, επιβλήθηκαν και 6 προληπτικά μέτρα: η «σύλληψη» του Alfredo Cospito, ήδη κρατούμενος στη φυλακή της Terni, ένας σύντροφος σε κατ’ οίκον περιορισμό με ηλεκτρονικό βραχιολάκι και άλλοι 4 με απαγόρευση εξόδου από την περιοχή και παρόν.

Δεν μας εκπλήσσει με κανένα τρόπο η καταστολή από τη μεριά του Κράτους όσον αφορά ξεκάθαρα και αποφασιστικά λόγια, πόσο μάλλον σε αυτήν την στιγμή φόβου κοινωνικών αναταραχών. Η δημιουργία του εσωτερικού εχθρού λειτουργεί για την ανάκληση της πραγματικότητας του λαού ενάντια στον βασιλιά του-το Κράτος. Αυτό το βλέπουμε ξεκάθαρα με τους «ανεμβολίαστους»: το ίδιο το Κράτος αυτές τις μέρες χτυπάει τις πλατείες που κινητοποιούνται ενάντια στο green pass, παρεμποδίζοντας τις διαμαρτυρίες στα μέρη που ο καπιταλισμός θέλει να ανθίσει.

Ως αναρχικοί/ες, για την οποιαδήποτε εξουσία είμαστε και θα είμαστε εχθροί εσωτερικοί, εξωτερικοί, από πάνω, από κάτω, από χαοτικές κατευθύνσεις. Η συνενοχή με τα λόγια που εκφράζονται ενάντια στους εχθρούς, τους λειτουργούς του Κράτους και του καπιταλισμού αλλά και του στρατιωτικού κόσμου, είναι για μας λοιπόν ξεκάθαρη.

Όπως συνήθως, στο μυαλό των ανακριτών, η μόνη δυνατή οργάνωση είναι μία, η κάθετη και ιεραρχική οργάνωση. Δεν καταλαβαίνουν, ή μάλλον, δεν θέλουν να εκφράσουν δημοσίως ότι ο απρόβλεπτος χαρακτήρας των αναρχικών μέσα στην ανοργανωσιά τους σίγουρα δεν αποτελεί οργάνωση, πόσο μάλλον να περιέχει αρχηγούς και υποτακτικούς.

Παραμένουμε στο πλευρό όποιου/ας χτυπιέται από την καταστολή γιατί επιλέγει να επιτεθεί, να μην κρύβεται πίσω από την ανάγκη να γίνει αγαπητός/ή από τις μάζες με γλυκά και αποδεκτά λόγια, να διαχέει το λόγο των συντρόφων που χτυπήθηκαν με δεκάδες χρόνια φυλάκισης.

Ζήτω η αναρχία!

Αναρχικοί και αναρχικές της Καρράρα