Γράμμα του Alfredo Cospito από τις φυλακές Ferrara στην Ιταλία

Genova - processo ai due anarchici accusati del ferimento del manager Ansaldo, Adinolfi

Αυτό το γράμμα συντάχθηκε στην διάρκεια της απεργίας πείνας. (Σε απεργία πείνας από 3/10)

Φυλακές Ferrara Ιταλία.

Γράμμα του αναρχικού συντρόφου Alfredo Cospito

H Valentina, o Danilo, η Αnna, ο Μarco, o Sandro, η Daniele, ο Νicola, φίλοι, αδερφοί, αδερφές, σύντροφοι έχουν συλληφθεί και επανασυλληφθεί.

Πρέπει να αφηγηθώ την ίδια παλιά ιστορία μιας ακόμα σκευωρίας. Αντ’ αυτού επιθυμώ να μιλήσω για τον λόγο που συνελήφθησαν.  Αδερφοί και αδερφές συνελήφθησαν γιατί επιτέθηκαν, γιατί κουράστηκαν να περιμένουν, αγνόησαν τις αποφάσεις της πλειοψηφίας και ανέλαβαν δράση.

Παραμένω αισιόδοξος και με υψηλό ηθικό γιατί η λογική του 1+1=2 μου λέει πως οι σύντροφοι που χτύπησαν είναι ακόμα ελεύθεροι, συνεπώς μπορούν να χτυπήσουν ξανά.

Η εξουσία σήμερα δεν καταστέλλει τυχαία. Σήμερα θέλει να απομονώσει και να εξολοθρεύσει μέρος του αναρχικού κινήματος, που αν και μικρό κατόρθωσε να σπάσει τις αλυσίδες που το κρατούσαν δέσμιο του ” παλαιού κοινωνικού αναρχισμού”.

Αυτό το όραμα που ” ποτέ δεν πάει παραπέρα” είναι ιδιαίτερα βολικό για την εξουσία, αντιθέτως φοβάται αυτούς τους αναρχικούς που αρνούνται η “συναίνεση” να τους δέσει τα χέρια επειδή πιστεύουν πως μόνο μέσα από την δράση ( όχι κατασκευασμένη από αφηρημένες θεωρίες η αναζητώντας-κυνηγώντας τον “λαό” ) μπορεί να γεννηθεί η στρατηγική, το μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε.

Δεν επιθυμώ να σχολιάσω τις κατηγορίες και τις αποκαλούμενες ” αποδείξεις”.  Το μόνο πράγμα που θα έλεγα είναι ότι τα αδέρφια της FAI-FRI πάντα υποστήριξαν με το κεφάλι ψηλά, μπροστά σε μαυροντυμένα γουρούνια, τις δικές τους αξίες, τις δικές τους πράξεις, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες τους και φτύνοντας κατάμουτρα τα γουρούνια όπως κάναμε στην Γένοβα.

Η κύρια προτεραιότητα μου δεν είναι να βγω από την φυλακή πάση θυσία, αλλά να βγω με το κεφάλι ψηλά δίχως να έχω αρνηθεί τίποτα απ’ ότι ήμουν και είμαι.

Θα βγω με τον έναν η τον άλλον τρόπο, όλα θα εξαρτηθούν από την δύναμη μου, τις ικανότητες μου και την δύναμη των αδελφών έξω, αλλά σίγουρα θα βγω με το κεφάλι ψηλά.

Τη θερμή συνενοχή μου στα αδέρφια της “Cooperativa Artigiana Fuoco ed Affini”-FAI, στα αδέρφια της FAI-RAT(Rivolta Anonima Tremenda) και στα αδέλφια της Narodnaja Volja – FAI, όποιοι κι αν είναι, όπου και να βρίσκονται.

Την θερμή συνενοχή μου στον αναρχισμό της πράξης που με νέες μορφές αναδύεται στα περισσότερα σημεία του κόσμου μετά από μακρά χειμερία νάρκη.

Εμπρός δίχως φόβο

Το μέλλον είναι δικό μας

Σκέψη και δυναμίτης

Alfredo Cospito

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Πηγή: CNA

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.