Γερμανία, Βρέμη: Εμπρηστική επίθεση σε πούλμαν των Γερμανικών Ένοπλων Δυνάμεων

Νυχτερινό ξαρμάτωμα στο κέντρο της Βρέμης!

Γνωρίζουμε πως το μόνο πράγμα που είναι δυνατότερο απ’ το πάθος για τη λευτεριά, είναι το μίσος ενάντια σ’ όσους παίρνουν τα συντρόφια μας μακριά μας.

Το Κεντρικό Τμήμα της Βρέμης αναβαθμίστηκε με 52 υψηλής ανάλυσης κάμερες επιτήρησης και ένα μεγάλο μπατσικό τμήμα. Οι άνθρωποι που δεν ταιριάζουν στην καθαρή εικόνα των καταναλωτών και των δουλευταράδων δέχονται παρενοχλήσεις, εγκληματοποίηση και καταστολή απ’ την αστυνομία. Επίσης, κάτω απ’ το κόκκινο-πράσινο-κόκκινο*, η παρουσία των μπάτσων συνεχίζει ν’ αυξάνεται.

Η αναβάθμιση αυτή δεν αποτελεί κάποια σύμπτωση. Πρέπει, δήθεν, να συνηθίσουμε την υποτιθέμενη ισχύ της κρατικής ρυθμιστικής εξουσίας και τη θέα βαρύτατα αρματωμένων και καλά εξοπλισμένων μπάτσων. Πρέπει, δήθεν, ν’ αντιλαμβανόμαστε την παρουσία των ενστόλων -είτε πρόκειται για την Υπηρεσία Δημοσίας Τάξης, για την Προστασία της Ιδιοκτησίας, για τους μπάτσους ή τους στρατιωτικούς- ως κάτι το κανονικό. Τόσο κανονικό όσο και οι διαφημίσεις για τους εκτελεστές και τους φασίστες της Bundeswehr (Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις), που μας περιστοιχίζουν καθημερινά. Θά ‘πρεπε να δίναμε στους μπάτσους πολύ χώρο μες στο κεφάλι μας, για τον καλύτερο δυνατό έλεγχο και πειθάρχηση των ζωών μας.

Η κανονικότητά σας σκοτώνει!

Είναι σημαντικό να πολεμήσουμε τούτη την κανονικότητα των εξουσιών που προκαλούν ενοχές και φόβο, των ενστόλων που απαιτούν υπακοή προκαταβολικά, των τεχνολογικών τεράτων που ανεξαρτητοποιούνται και οδηγούν σε μόνιμη (αυτο-)επιτήρηση. Η κανονικότητα αυτή αντιτίθεται σε μια ζωή αυτοκαθοριζόμενη, σ’ ένα οικοδόμημα συλλογικών δομών και αντι-εμπορευματικών εγχειρημάτων.

Η Bundeswehr αποτελεί μέρος αυτής της εξουσιαστικής, πατριαρχικής, δολοφονικής, σκατένιας κανονικότητας. Να λοιπόν γιατί βάλαμε φωτιά σ’ ένα πούλμαν της Bundeswehr στις κεντρικές σιδηροδρομικές γραμμές τη νύχτα της 4ης προς 5η Σεπτεμβρίου 2019.

Αυτά τα σήματα καπνού πάνε σε όσους και όσες βρίσκονται έγκλειστες. Σινιάλα αλληλεγγύης προς:

Τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου, τους 3 του Autobahn, τον σύντροφο Loic, τους 18 της Βασιλείας, τα συντρόφια στη Ζυρίχη, τον Andreas Krebs, τη Lisa…

Σας σκεφτόμαστε και συνεχίζουμε τους κοινούς μας αγώνες.

*Αναφορά στις πολιτικές συμμαχίες του Γερμανικού Κράτους, αναμεταξύ των σοσιαλδημοκρατικών (κόκκινων) και των οικολογικών (πράσινων) κομμάτων.

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/09/09/bremen-germany-arson-attack-against-a-bundeswehr-german-armed-forces-coach/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.