Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση στο Πρωτοδικείο του Pankow/Weißensee

Οι μαχητικές, αυτόνομες ομάδες έχουν ήδη καλωσορίσει το Tu Mal Wat / Μέρες Ανάκτησης της Πόλης (https://tumalwat.noblogs.org/en/) με ορισμένα μηνύματα, και θέλουμε κι εμείς ν’ απευθύνουμε μ’ αυτό έναν πρώτο χαιρετισμό κι ένα εμπρηστικό μήνυμα, το οποίο και αφήσαμε στο Pankow/Weißensee τα ξημερώματα της Παρασκευής 27 Σεπτέμβρη 2019.

Ενόσω ένα ελικόπτερο των κρατικών λακέδων κινούνταν τριγύρω απ’ το κέντρο για να διαδώσει ένα κλίμα καταστολής ενόψει των ημερών του Tu Mal Wat, εμείς, ως αυτόνομη ομάδα, επιτεθήκαμε στην κύρια είσοδο του Πρωτοδικείου του Pankow/Weißensee χθες βράδυ με κάμποσα λίτρα εύφλεκτου υγρού. Είχαμε ήδη εξαφανιστεί απ’ το πεδίο ορατότητας του φαινομενικά πανταχού παρόντος ματιού όταν η νυχτερινή μας επίθεση έγινε αντιληπτή.

Αυτό καθιστά σαφές πως οι επιθέσεις ενάντια στα σύμβολα της εξουσίας μπορούν να συμβούν κάθε στιγμή, οπουδήποτε μες στην πόλη. Είτε με εμπρηστικούς μηχανισμούς, πέτρες, μπογιές, αφίσες, είτε με αυτο-οργανωμένες συναντήσεις από κοντά, η αναρχική αντίσταση ενάντια στην κυριαρχία και τον καπιταλισμό θα προκαλεί πάντα ζημιά στα αγαθά και το ηθικό στις τάξεις των αφεντάδων και των ιδιοκτητών.

Οι μαχητικές αυτόνομες ομάδες έχουν ήδη καλωσορίσει τις μέρες του Tu Mal Wat με ορισμένα μηνύματα, κι εμείς θα θέλαμε επίσης να σας στείλουμε τούτον τον πρώτο χαιρετισμό.

Επιλέξαμε τον στόχο αυτό επειδή το νομικό σύστημα του κράτους ποτέ δε θα παρέχει δικαιοσύνη, επειδή μόνο του μέλημα αποτελεί να δικαιοδοτεί τις υπάρχουσες βίαιες σχέσεις. Ό,τι είναι πιο εμφανές στο ποινικό δίκαιο, απαντάται επίσης και σε υποθέσεις αστικού δικαίου. Με τις εγκαταστάσεις του, βοηθά τους ιδιοκτήτες ακινήτων, τους στεγαστικούς συλλόγους και τους επενδυτές ν’ αποφασίζουν για τα δικά μας ζητήματα στέγασης κι επιβίωσης. Αυτό που, για παράδειγμα, παρουσιάζεται απ’ το Πρωτοδικείο του Pankow ως συμφωνία ή απόφαση για ζητήματα μισθωτικού δικαίου δεν είναι τίποτε περισσότερο από τιμωρία για όσες και όσους δεν έχουν χρήματα κι ιδιοκτησία.

Εξειδικευμένες δικηγορικές εταιρείες κάνουν έξωση των ενοίκων απ’ τα διαμερίσματά τους, ενώ συνήθως αποτυγχάνουν με τις αγωγές ενάντια σε ιδιοκτήτες. Πρέπει τότε να πληρωθούν δικαστικά έξοδα, και οι δικαστικοί επιμελητές χτυπούν τις πόρτες μας.

Να τους κάνουμε να οπισθοχωρήσουν!

Ενάντια σε κάθε εξουσία!

Αυτόνομη Ομάδα Rosemarie F.
27/09/2019

Αλληλεγγύη και μαχητικούς χαιρετισμούς στις πολλές και τους πολλούς, πλέον, καταληψίες!

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/09/28/berlin-germany-incendiary-attack-against-the-pankow-weisensee-district-court/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.