Γαλλία: Επίθεση στη φυλακή της Nancy-Maxéville

Την Παρασκευή 27 Σεπτέμβρη, η φυλακή της Nancy-Maxéville δέχτηκε επίθεση, ως μια εξαγγελία για την καταστολή των κρατών με πυρηνικά.

Μια μέρα πριν τη διαδήλωση ενάντια στο project ταφής πυρηνικών αποβλήτων CIGEO, το “Vent de Bure“ στη Nancy, επιτεθήκαμε (συμβολικά) στη φυλακή της Maxéville, για να στείλουμε έναν χαιρετισμό στους έγκλειστους και στα συντρόφια που έπεσαν θύματα της καταστολής, για να στείλουμε ένα ηχηρό σινιάλο για χάρη μιας κοινωνίας δίχως φυλακές.

Ρίξαμε μπογιά στους τοίχους, σπάσαμε κάμποσα τζάμια στα διοικητικά κτίρια, ανάψαμε καπνογόνα στο προαύλιο της φυλακής και χαιρετίσαμε τους έγκλειστους με πυροτεχνήματα τριγύρω απ’ τη φυλακή. Η δράση περιφρουρήθηκε με διάφορα αντικείμενα και φλεγόμενα οδοφράγματα.

Ένα κράτος με πυρηνικά όπλα σημαίνει ένα αστυνομικό κράτος. Η εφαρμογή αυτής της “πατριαρχικής τεχνολογίας” συνεπάγεται αναγκαία συγκεντρωτισμό και συσσώρευση της εξουσίας – είναι απλά αδιανόητη χωρίς το κατασταλτικό σύστημα να την προστατεύει.

Η κρατική καταστολή σχετικά με την αναδυόμενη αντίσταση γύρω απ’ το Bure είναι τεράστια: οι άνθρωποι δέχονται έλεγχο, παρακολούθηση, απαγόρευση επαφής κι επικοινωνίας αναμεταξύ τους, συλλήψεις και εγκλεισμό.

Ένα κίνημα πρέπει να φροντίζει τους αιχμαλώτους του! Ενόσω το Σάββατο χιλιάδες άτομα κατέλαβαν τους δρόμους ενάντια στο project αποκομιδής πυρηνικών αποβλήτων, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως ήδη σήμερα κάποια άτομα πληρώνουν ακριβά το τίμημα για τη μάχη αυτή.

Αγάπη και δύναμη σε όλους και όλες τις κρατούμενες!
Φωτιά σ’ όλες τις φυλακές!
Να σταματήσει το CIGEO!

Αυτόνομη Ομάδα

ΥΓ: Με τη δράση μας στέλνουμε επίσης σινιάλα καπνού στο Αμβούργο, στον σύντροφό μας Loïc και στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου.

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/10/01/france-nuclear-state-police-state-attack-against-nancy-maxeville-prison/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.