Χιλή: Ενάντια στη λήθη και τη μετάνοια ¡SEBASTIAN “ANGRY” OVERSLUIJ ΠΑΡΩΝ!

Έχουν ήδη περάσει έξι χρόνια από τότε που ο αναρχικός μας σύντροφος έπεσε αφού χτυπήθηκε απ’ τις σφαίρες ενός φρουρού ασφαλείας σε απόπειρα απαλλοτρίωσης τον Δεκέμβρη του 2013.

Απ’ τη μέρα εκείνη, λόγια μνήμης ξεκίνησαν να γράφονται, επιτρέποντας στη ζωή του συντρόφου να συνεχιστεί μεσ’ απ’ την αναρχική δράση που ανακαλεί τα διάφορα εργαλεία που χρησιμοποίησε ο σύντροφος ως όπλα ενάντια στην εξουσία, συμμετέχοντας σε μουσικά projects, βιβλιοθήκες, σχέδια και συμμετοχή στην άμεση δράση.

Σήμερα, γνωρίζουμε πως η δράση του κι η μνήμη του αναλαμβάνονται αναμεταξύ των κοντινών του κύκλων που μοιράστηκαν τη ζωή τους μ’ εκείνον ανά τα χρόνια, ένα σημάδι θετικό, το οποίο αψηφά τη λήθη και τη μετάνοια. Ο “Pelao Angry” είναι σύντροφος που μας λείπει. Ίσως να ήταν μαζί μας εν μέσω της παρούσας εξέγερσης, πολεμώντας τα εξουσιαστικά συμφέροντα με χιλιάδες τρόπους. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως, ανά τον κόσμο, τ’ όνομά του αντηχεί στα οδοφράγματα, στα βιβλία και στις ποικίλες πρωτοβουλίας της αναρχικής δράσης.

Έξι χρόνια μετά τον θάνατό του, οι επιλογές μας παραμένουν σθεναρές να πυροδοτούν τη μνήμη μας στα μονοπάτια του πολέμου ενάντια σε κάθε εξουσία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΗΘΗ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ
¡SEBASTIAN “ANGRY” OVERSLUIJ ΠΑΡΩΝ!


Χιλή. Δεκέμβρης 2019

Πηγή: https://actforfree.nostate.net/?p=35988

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.