Γερμανία, Λειψία: Εμπρησμός οχημάτων και κεραίας της αστυνομίας

Σύμφωνα με δηλώσεις τους, τα γουρούνια ετοίμασαν παγίδα για την Πρωτοχρονιά αυτού του έτους, ώστε να συλλάβουν τα αυτόνομα άτομα αν πήγαιναν να πυρπολήσουν ξανά την κρατική περιουσία. Δεν είδαμε ακριβώς πώς θα μπορούσε να ομοιάζει, μα δεν πήραμε και το ρίσκο να το ανακαλύψουμε, κι έτσι φέραμε την Πρωτοχρονιά λίγες μέρες νωρίτερα.

Το βράδυ της 29ης Δεκέμβρη στο Leutzsch (δυτικό προάστιο της Λειψίας), τοποθετήσαμε εύφλεκτο υλικό στη βάση ενός πυλώνα τηλεπικοινωνιών για τους μπάτσους και σε κάποια οχήματα της Ordnungsamt (δημοτική αστυνομία). Όπως φαίνεται, τα περισσότερα από δαύτα παραδόθηκαν στις φλόγες.

Στις 29 Ιανουαρίου 2020, θα πραγματοποιηθεί δικαστική ακρόαση στο Ομοσπονδιακό Διοικητικό Δικαστήριο για την απαγόρευση του linksunten.indymedia.org. Η επίθεση τούτη στρέφεται εν πρώτοις ενάντια στα κατασταλτικά όργανα που έχουν απαγορεύσει το linksunten.indymedia.org, δηλαδή στους μπάτσους και τ’ αφεντικά τους στο υπουργείο εσωτερικών: αν ξεπαστρέφετε τα δικά μας μέσα αντιπληροφόρησης, θα καταστρέφουμε την περιουσία σας.

Κάπου αλλού έχει υποστηριχθεί πως η έκβαση της δίκης θα είναι μικρής σημασίας, καθώς “η καταστολή δεν είναι ικανή να δαμάσει την επιθυμία μας για τη δικιά μας, ανεξάρτητη ενημέρωση”. Να το θέσουμε διαφορετικά: Η δίκη αυτή είναι μια ευκαιρία να επανεξεταστεί από διαφορετικές σκοπιές το κλείσιμο του Linksunten. Διότι, από κινηματική σκοπιά, υπό την οποία χρησιμοποιούσαμε το Linksunten, δεν έχουν να προστεθούν και πολλά εδώ και καιρό, οπότε εμείς, κάποια απ’ τα ανταγωνιστικά κομμάτια του κινήματος, όπως επίσης κι η αριστερά που δημοσίευε, μπορούμε τώρα ξανά να δούμε το πρόβλημα αυτής της απαγόρευσης/λογοκρισίας.

Αποτελεί κοινή παραδοχή πως οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει την πίστη τους στο κράτος, αν κατ’ αρχάς την είχαν και ποτέ. Είμαστε κι εμείς σαν τους περισσότερους ανθρώπους, θα παρακολουθήσουμε όμως τη δίκη μ’ ενδιαφέρον, και καλωσορίζουμε το γεγονός πως άτομα αναλαμβάνουν την ευθύνη να αμφισβητήσουν τη νομιμότητα της απαγόρευσης. Διότι δεν παλεύουμε και υπερασπιζόμαστε τη λευτεριά μας μοναχά με συγκρούσεις, αλλά και με νομικά μέσα και πάνω απ’ όλα με πολύμορφες δράσεις αλληλεγγύης, οι οποίες δε γίνονται πάντα ορατές με την πρώτη ματιά.

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου του 2020, στη Λειψία, θα πραγματοποιηθεί πορεία στα πλαίσια της δίκης για το Linksunten, στις 5μμ στη Simsonplatz. Αν θέλετε περάστε από ‘κεί, ή κάντε δράσεις σε τοπικό επίπεδο.

Άλλο ένα κομβικό σημείο στο ημερολόγιο της χρονιάς αυτής είναι η Σύνοδος Ευρωπαϊκής Ένωσης – Κίνας με επίκεντρο την οικονομία, η οποία θα λάβει χώρα στη Λειψία απ’ τις 13 ως τις 15 Σεπτέμβρη 2020, και θ’ αποτελέσει μια ευρύτατη συνάντηση των εχθρών της ελευθερίας, που θα συζητήσουν για τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας του καπιταλισμού διεθνώς, για το πώς μπορούν να ξεπεραστούν τα εμπόδια στην αγορά και πώς δύναται να ενταθεί περαιτέρω η εκμετάλλευση των ανθρώπων. Τούτος ο συρφετός, παρέα με τους υφισταμένους τους και, φυσικά, με τον αναπόφευκτο μηχανισμό μπάτσων και ρουφιάνων, θα σουλατσάρουν στην πόλη. Θα θέλαμε, αγαπητά συντρόφια, να σας προσκαλέσουμε να έρθετε στη Λειψία κατά τη συγκυρία αυτή για να μιλήσετε με όποιον τρόπο σας ταιριάζει για τη σκατένια αυτή σύνοδο, η οποία μας αηδιάζει.

Τελευταίο μα εξίσου σημαντικό, χαιρετίζουμε τους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου, η δίκη των οποίων πρόκειται να ξεκινήσει στις 8 Ιανουαρίου στη 1μμ, στο Τοπικό Δικαστήριο του Αμβούργου, στην Αίθουσα 237. Μπόλικη δύναμη σ’ αυτή τη βεβαρυμένη συγκυρία.

Κάτω το Κράτος – Για την Αναρχία!

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/12/31/leipzig-germany-cop-cars-communications-tower-torched-in-solidarity-with-linksunten-indymedia/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.