Ιταλία: Ενημερώσεις από τις εξεγέρσεις στις φυλακές

Ιταλία: Εξεγέρσεις σε πολυάριθμες φυλακές ( 8-9 Μαρτίου)

Ακριβώς αυτήν την στιγμή εξεγέρσεις συντελούνται σε πολυάριθμες φυλακές ανά την Ιταλική επικράτεια: σε Modena, Σαλέρνο, Παβία , Οπέρα και Σαν Βιτώρε (Μιλάνο), Ποτζιορεάλε (Νάπολη), Φροζινόνε (δίπλα στην Ρώμη) και επιπλέον σε Βερτσέλι, Παλέρμο, Αλεσάντρια (δίπλα στο Τορίνο), Μπάρι και Φότζια.

Το διάταγμα της ογδόης Μάρτη ( βάζοντας 14 επαρχίες σε καραντίνα, ολόκληρη την περιοχή της Λομβαρδίας και τις επαρχίες Μοντένα, Πάρμα, Πιατσέντσα, Ρέτζιο Εμίλια, Ρίμινι, Πέζαρο, Ουρμπίνο, Αλεσάντρια, Άστι, Νοβάρα, Βερμπάνο-Κούζιο-Όσολα, Βερτσέλι, Πάντοβα, Τρεβίζο και Βενετία ) ήταν ο πυροκροτητής των εξελίξεων. Η άμεση, αλγεινή επίπτωση του διατάγματος για τους φυλακισμένους: Διακοπή των επισκεπτηρίων τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου.

Στην Μοντένα η φωτιά που ξεκίνησε από ένα στρώμα ρήμαξε τμήμα των αντρικών φυλακών το απόγευμα στην περιοχή του αναρρωτηρίου. Το γραφείο εγγραφής που αποθηκεύονταν οι φάκελοι των κρατουμένων καταστράφηκε εξίσου από την πυρκαϊά. Οι εξεγερμένοι κατέλαβαν τους κοινόχρηστους χώρους έως την αίθουσα υποδοχής των φυλακών υψώνοντας οδοφράγματα και οχυρώνοντας εκεί τους εαυτούς τους τρέποντας σε φυγή 20 δεσμοφύλακες και το ιατρικό προσωπικό. Μπάτσοι με εξάρτηση καταστολής διαδηλώσεων τότε εισέβαλαν ξυλοφορτώνοντας και απομακρύνοντας τους. Οι πρωτοστάτες των στασιαστών στην προσπάθεια τους να διαφύγουν έφτασαν έως το προαύλιο άθλησης. Αργότερα το βράδυ οι σωφρονιστικοί μπάτσοι επέστρεψαν εντός των τειχών ενώ ορισμένοι έγκλειστοι ήταν ακόμα οχυρωμένοι.

Οι έγκλειστες στις γυναικείες φυλακές συμμετείχαν στην εξέγερση ανάβοντας φωτιές.

Τρεις κρατούμενοι (τουλάχιστον) σκοτώθηκαν. Δύο μπάτσοι τραυματίστηκαν κατά την διάρκεια των συγκρούσεων.

Με την φωτιά να έχει σαμποτάρει την σωφρονιστική μηχανή ογδόντα κρατούμενοι άντρες και γυναίκες μεταφέρθηκαν με λεωφορείο. Οι άνθρωποι που τους υποδέχτηκαν εκεί άκουσαν μέσα από το λεωφορείο να φωνάζουν την λέξη «Bologna» (Στμ: Μπολόνια όπου σημαίνει χοιρινό κρέας απ’ όπου πήρε και την ονομασία της η ομώνυμη πόλη.)

Στην Πάβια αυτό το βράδυ (8 Μαρτίου) η εξέγερση εκτυλισσόταν από τις 7.30 το απόγευμα όταν οι επισκέπτες των κρατουμένων συγκεντρώθηκαν στις πύλες και διαμαρτυρήθηκαν ενάντια στη φραγή των επισκεπτηρίων

Οι φυλακισμένοι πυρπόλησαν στρώματα, κάποιοι σκαρφάλωσαν στις ταράτσες, 2 μπάτσοι κρατήθηκαν όμηροι από ορισμένους αποφασισμένους κρατούμενους όταν βούτηξαν τα κλειδιά τους προκειμένου να ελευθερώσουν δεκάδες άλλους φυλακισμένους συντρόφους τους. Φαίνεται πως οι δύο ένστολες κουράδες απελευθερώθηκαν γύρω στις 11 την νύχτα.

Στην Φροζινόνε (νότια της Ρώμης), περίπου εκατό κρατούμενοι οχυρώθηκαν σε ένα τμήμα της φυλακής αλλά οι μπάτσοι κατόρθωσαν να τους διαλύσουν. Σύμφωνα με τους έγκριτους μπατσοδημοσιογράφους, οι κρατούμενοι συνέταξαν μια λίστα με αιτήματα μεταξύ αυτών και τις επισκέψεις επιχειρώντας να διαπραγματευτούν με την διεύθυνση της φυλακής.

Στο Ποτζιορεάλε της Νάπολης (μεγαλύτερη Ιταλική φυλακή με πάνω από 2200 φυλακισμένους) πολλών φυλακισμένων οι οικογένειες συγκεντρώθηκαν έξω από τα τείχη εμποδίζοντας την οδική κυκλοφορία για να γνωστοποιήσουν τι συντελείται εντός. Κάποιοι έγκλειστοι αναρριχήθηκαν στα τείχη που περιέβαλαν το προαύλιο άσκησης και περίπου τριάντα εξ αυτών ανέβηκαν στην ταράτσα εκφράζοντας την οργή τους για την αναστολή των επισκέψεων.

Στην Οπέρα (Μιλάνο) πάνω από εκατό κρατούμενοι λεηλάτησαν τα πάντα στο διάβα τους.

Στο Σαλέρνο όπου εξέγερση έλαβε χώρα το προηγούμενο βράδυ μία ολόκληρη πτέρυγα των φυλακών ισοπεδώθηκε.

Προς το παρόν τα νέα φτάνουν σε μικρές δώσεις και ίσως αύριο να διαθέτουμε περισσότερα….

Επειδή το σύνθημα ” Φωτιά στις φυλακές” δεν είναι μια μαγική φόρμουλα αλλά μια εφικτή πρακτική ώστε να σαμποτάρουμε την σωφρονιστική μηχανή.

Αλληλεγγύη σε όλους του εξεγερμένους! Όλων των κελιών, των φυλακών, των στρατοπέδων, των κέντρων κράτησης.

Ζήτω ο ιός της Αναρχίας!

                                                                      

Πηγή: actforfreedomnow

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

 

Ιταλία: 27 φυλακές σε εξέγερση λόγω Κορωνοϊού – 8 νεκροί κρατούμενοι

09/03/2020: Οι κρατούμενοι εξεγείρονται. Από αυτό το πρωί, υπάρχουν 27 φυλακές, στις οποίες οι διαμαρτυρίες λαμβάνουν χώρα από έγκλειστους, κάποιοι από τους οποίους ζητούν αμνηστία λόγω των επειγόντων περιστατικών του κορωναϊόύ. Οκτώ φυλακισμένοι πέθαναν σύμφωνα με την νέα επίσημη αναφορά που κυκλοφόρησε μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών: έξι από αυτούς πέθαναν στην φυλακή της Μοντένα κατά την διάρκεια της εξέγερσης των κρατουμένων χθες το απόγευμα. Για τέσσερις από αυτούς χθες, καθεστωτικές πηγές ισχυρίζονται ότι ένας από αυτούς πέθανε από υπερβολική χρήση οπιούχων ουσιών, άλλος από βενζοδιαζεπίνες, ενώ ο τρίτος βρέθηκε υπό κυάνωση αλλά ο λόγος γι’ αυτό είναι άγνωστος. Για τους άλλους τρεις δεν υπάρχουν νέα, ενώ ένα σύνολο 18 κρατουμένων νοσηλεύτηκε, οι περισσότεροι για δηλητηρίαση. Άλλοι δύο θάνατοι από υπερβολική χρήση ψυχοτρόπων ουσιών σημειώθηκαν στις φυλακές της Βερόνα και της Αλεσάντρια κατά την διάρκεια της νύχτας. Οι δύο αυτοί ήταν οι επικεφαλής των διαμαρτυριών και σύμφωνα με την επίσημη αναφορά των αρχών της φυλακής, είχαν κλέψει ψυχοτρόπα φάρμακα από το θεραπευτήριο.

Στο μεταξύ, εξέγερση λαμβάνει χώρα και στην φυλακή της Φότζια, όπου κάποιοι κρατούμενοι φημολογείται ότι κατάφεραν να δραπετεύσουν, αλλά συνελήφθησαν λίγο αργότερα έξω από την φυλακή από την αστυνομία. Σύμφωνα με τις μεταδόσεις, οι κρατούμενοι γκρέμισαν μια πύλη του «block house», της περιοχής που χωρίζει τους έγκλειστους από τον δρόμο. Κάποιοι κρατούμενοι σκαρφάλωσαν στην στέγη, άλλοι έσπασαν τα παράθυρα, και μια φωτιά ξέσπασε στην είσοδο του block house. Σε συγκρούσεις με την αστυνομία ένας κρατούμενος δέχτηκε χτυπήματα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε με φορείο. Στο Σαν Βιτόρε στο Μιλάνο, υπήρξαν διαμαρτυρίες στην στέγη και φωτιές μέσα στην φυλακή, ενώ στο Παλέρμο στην προσπάθεια να δραπετεύσουν από την φυλακή Ουτσιαρντόνε ανατράπηκαν από τους αστυνομικούς της φυλακής. Οι δρόμοι γύρω από την φυλακή έκλεισαν. Την προηγούμενη νύχτα, επίσης μια διαμαρτυρία ξέσπασε στην φυλακή Παλιαρέλι, δεύτερη φυλακή στο Παλέρμο. Στην Ρεμπίμπια στην Ρώμη, επιπρόσθετα με το κάψιμο των στρωμάτων, κάποιοι κρατούμενοι φημολογείται πως επιτέθηκαν στους θεραπευτές.

Στην Πάβια την προηγούμενη νύχτα οι κρατούμενοι απέκλεισαν δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους για μερικές ώρες, έκλεψαν τα κλειδιά των κελιών από τους υπαλλήλους και έστησαν έτσι δυναμική διαμαρτυρία καταστρέφοντας διάφορες εγκαταστάσεις των φυλακών. Από πολλούς κύκλους, το αίτημα αμνηστίας προέκυψε ως ελάχιστο εναλλακτικό μέτρο για εγκλήματα που δικάστηκαν ως λιγότερο σοβαρά, αλλά οι κυβέρνηση αγνοεί τις εκκλήσεις.

Στο Ιράν, 70 χιλιάδες κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους στην προσπάθεια να μετριάσουν την εξάπλωση της επιδημίας του Covid-19. Την προηγούμενη εβδομάδα είχε ήδη ανακοινωθεί ότι 54 χιλιάδες κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Πηγή: 325

Μετάφραση: Lobo Negro

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.