Γερμανία, Αμβούργο: Εμπρηστική επίθεση στο 21ο Αστυνομικό Τμήμα

Στις 28 Σεπτεμβρίου πυρπολήσαμε ένα αστυνομικό βαν μπροστά απ’ το Αστυνομικό Τμήμα στην οδό Mörken, στην περιοχή της Altona. Η πυροσβεστική, της οποίας ο σταθμός βρίσκεται πολύ κοντά, δεν κατόρθωσε ν’ αποτρέψει την ολική του καταστροφή.

Αλληλεγγύη με τους Τρεις απ’ το Παγκάκι του Πάρκου!

Αλληλεγγύη με τη Liebig 34!

Τη δεκαετία του 2010, το 21ο Αστυνομικό Τμήμα ενήργησε κομματάκι αναποτελεσματικά απέναντι στις ταραχές και τις εξεγερτικές κινήσεις στην περιοχή όπου δραστηριοποιείται. Πραγματοποιήθηκαν κάμποσες βίαιες συγκεντρώσεις μπροστά απ’ το σπίτι του τότε Δημάρχου και νυν Υπουργού Οικονομικών, Scholz, το οποίο και βρίσκεται δίπλα απ’ το αστυνομικό τμήμα: Είχαν πεταχτεί μπογιές στο σπίτι, είχε κατεδαφιστεί ένα αστυνομικό φυλάκιο μπροστά από εκεί, ενώ είχε πυρποληθεί κι ένα αστυνομικό λεωφορείο που φρουρούσε το σημείο. Νότια της περιοχής όπου δραστηριοποιείται το 21ο Αστυνομικό Τμήμα, στις οδούς Breite, Palmaille, Große Elb, Klopstock, Elbchaussee, είχαν δεχθεί επίθεση σε αρκετές περιπτώσεις μεσιτικά γραφεία, κτίρια που νοικιάζει η ανώτερη τάξη, ναυτιλιακές εταιρείες (που είναι μπλεγμένες σε αποικιοκρατικά εγκλήματα ή σε εμπόριο ουρανίου). Είχαν πυρποληθεί οχήματα της “Deutsche See” (η οποία απομυζά τη θάλασσα μέσω της αλιείας) και της “Frischeparadies” (η οποία χορταίνει τα στομάχια των πλουσίων). Στη γειτονική πόλη του Οττένσεν, είχε λεηλατηθεί ένα σούπερ-μάρκετ “Dennsbio”. Και εν συνεχεία, κατά τη διάρκεια της συνόδου G20, είχε εμφανιστεί μαύρο μπλοκ ανάμεσα στο Πάρκο Donners και στο εμπορικό κέντρο της οδού Große Berg, μόλις λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά απ’ το αστυνομικό τμήμα. Οι ασφαλίτες δεν μπορούσαν παρά να παρατηρούν αβοήθητοι το εμπορικό κέντρο να καταστρέφεται. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ασφαλίτες απ’ το τμήμα της οδού Mörken μεταφέρθηκαν στον βόρειο τομέα, εξοπλισμένοι με ποδήλατα βουνού, σπρέι πιπεριού, πτυσσόμενα γκλομπ, κλπ. Στην οδό Arnkiel, χτύπησαν και συνέλαβαν τρία άτομα που ήταν ύποπτα για ύψωμα οδοφραγμάτων, ενώ εξανάγκασαν το ένα άτομο να μπει στο πορτ-μπαγκάζ ενός αμαξιού δίχως διακριτικά, και ένας μπάτσος έκατσε πάνω. Τούτη η βάναυση σύλληψη ώθησε έναν κάτοικο της περιοχής να καλέσει την αστυνομία για να καταγγείλει απαγωγή (!).

Κατά την επέτειο των ταραχών του G20, πυρπολήθηκαν πολυτελή αμάξια στη Rainvilleterasse.

Έναν χρόνο αργότερα, μπάτσοι με πολιτικά απ’ το 21ο Αστυνομικό Τμήμα βρίσκονταν καβατζωμένοι στο Altonaer Balkon (επειδή, πιθανότατα, υπέθεσαν πως λόγω της μέρας θα πραγματοποιούνταν δράσεις).

Εκείνη όμως τη νύχτα, της 8ης Ιουλίου 2019, πήγαν σε έναν χώρο πρασίνου στην οδό Meißner, στο Eimsbüttel. Ήταν εκεί όπου, σε ένα παγκάκι του πάρκου, σταμάτησαν 3 συντρόφους και τους προσήγαγαν στο τμήμα που τους “είχε υπ’ ευθύνη του”, στην οδό Troplowitz. Η Κρατική Ασφάλεια, η οποία ήταν επί δεκαετίες σχετικά αναποτελεσματική, παρουσίασε άμεσα τη σύλληψη ως μια τεράστια επιτυχία απέναντι στους ακτιβιστές της αριστεράς.

Πάραυτα, απέτυχαν οι δύο βασικές επιδιώξεις δαύτης της επιχείρησης: πρώτον, να βγουν στο φως οι μαχητικές πρωτοβουλίες τουλάχιστον της δεκαετίας του 2010 και, δεύτερον, να αποτραπούν μαχητικές δράσεις στο μέλλον.

Παρά τους μήνες παρακολούθησης από ειδική κινητή μονάδα, τηλεφωνικών υποκλοπών και επιτήρησης διάφορων περιοχών με κάμερες, η Κρατική Ασφάλεια δεν κατόρθωση να βρει ουδεμία έγκυρη απόδειξη. Δε γνωρίζουν καν τι επρόκειτο να συμβεί εκείνο το βράδυ. Μα κατάφεραν τουλάχιστον να πάρουν εκδίκηση απ’ τους συλληφθέντες, οι οποίοι βρίσκονται τώρα προφυλακισμένοι για 15 μήνες ή πρέπει να δίνουν παρόν στο αστυνομικό τμήμα.

Καλούμε τους πάντες να παλέψουν στο πλευρό των κατοίκων στις 9 Οκτώβρη 2020, τη μέρα της προγραμματισμένης εκκένωσης της κατάληψης Liebig 34 στο Φριντριχσάιν, στο Βερολίνο, είτε να δράσουν αλληλέγγυα πριν τη μέρα αυτή. Οι σκοποί της εκκένωσης είναι μείζονος σημασίας για τον εξευγενισμό μιας -κατά κάποιον τρόπο- εξεγερμένης βόρειας γειτονιάς (δηλαδή του Φριντριχσάιν) και δομούν την προοπτική ρηγμάτωσης των βερολινέζικων αγώνων για μια πόλη αλληλεγγύης έναντι μια πόλης πλουσίων.

Μπόλικη δύναμη στους κατοίκους της Liebig 34!

Να σταματήσουν οι έρευνες βάση του άρθρου 129 (εγκληματική οργάνωση) στο Βερολίνο και στην Αθήνα, στη Φρανκφούρτη, στο Αμβούργο, στη Λειψία, στη Σαξονία και στη Θουριγγία.

Αφιερώνουμε την παρούσα δράση στον Olaf Ritzmann, ο οποίος, 40 χρόνια πριν, τον Αύγουστο του 1980, κατά τη διάρκεια επίσκεψης του FJ Strauß (ακροδεξιός πολιτικός) για την εκλογική καμπάνια του Bundestag (Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο), πατήθηκε από μπάτσους μπροστά από τρένο της S-Bahn στον σταθμό Sternschanze, και σκοτώθηκε σε ηλικία μόλις 16 ετών.

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.