Ιταλία: Μεταγωγή του αναρχικού συντρόφου Alfredo Cospito στη φυλακή του Terni

Ο αναρχικός σύντροφος Alfredo Cospito μεταφέρθηκε από την πτέρυγα Υψίστης Ασφαλείας 2 (“Alta Sicurezza 2”) της φυλακής της Ferrara σε εκείνη του Terni. Παρατίθεται η νέα του διεύθυνση:

Alfredo Cospito
C. C. di Terni
strada delle Campore 32
05100 Terni
Italy

Ο σύντροφος βρίσκεται έγκλειστος απ’ τις 14 Σεπτέμβρη 2012, έπειτα από κατασταλτική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του ίδιου, αλλά και ενός ακόμη συντρόφου, με την κατηγορία ότι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον Roberto Adinolfi, διευθύνοντα σύμβουλο της Ansaldo Nucleare, στις 7 Μάη εκείνου του έτους στη Γένοβα. Η ενέργεια εκείνη, η οποία αναλήφθηκε από τον Πυρήνα “Όλγα” της FAI–FRI (“Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο”), στη συνέχεια αναλήφθηκε και ατομικά απ’ τους δύο συντρόφους στο πρωτόδικο δικαστήριο που διεξήχθη στη Γένοβα. Ο σύντροφος βρισκόταν έγκλειστος στην πτέρυγα AS2 (“Υψίστης Ασφαλείας 2”) στη φυλακή της Ferrara απ’ το 2013.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως ο Alfredo, πέραν της καταδίκης των 9 ετών και 5 μηνών κάθειρξης που του επιβλήθηκε στο δικαστήριο για την ενέργεια ενάντια στον Adinolfi, καταδικάστηκε επιπλέον σε 20 χρόνια κάθειρξης στο πρωτοδικείο και στο εφετείο της υπόθεσης Scripta Manent, η εκδίκαση της οποίας λάμβανε χώρα στο Τορίνο απ’ το 2017, ως απότοκο των συλλήψεων της 6ης Σεπτέμβρη 2016. Περίπου 20 συντρόφια κατηγορούνται στην υπόθεση αυτή, η οποία σχετίζεται με τη δραστηριότητα της FAI (μετέπειτα FAI–FRI) στην Ιταλία, περιλαμβάνοντας συγκεκριμένες κατηγορίες σχετικά με μια σειρά ενεργειών που πραγματοποιήθηκαν από το 2005 ως το 2016, καθώς και για αναρχικά έντυπα και ιστοσελίδες που λειτουργούσαν από συντρόφια. Σύμφωνα με την απόφαση του εφετείου, στις 24 Νοέμβρη 2020, τρία συντρόφια καταδικάστηκαν για “ανατρεπτική οργάνωση με σκοπούς τρομοκρατίας και ανατροπής της δημοκρατικής τάξης” και “υποκίνηση σε διάπραξη εγκληματικών ενεργειών”. Ανάμεσα στα τρία αυτά συντρόφια, η Anna Beniamino και ο Alfredo Cospito καταδικάστηκαν για κάποιες ενέργειες (εκρηκτικές επιθέσεις και παγιδευμένα δέματα) που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 2005 και 2007. Επιπροσθέτως, δέκα ακόμη συντρόφια καταδικάστηκαν για διάφορους λόγους μόνο για “υποκίνηση σε διάπραξη εγκληματικών ενεργειών”. Αυτήν τη στιγμή, πέραν του Alfredo, βρίσκεται έγκλειστη και η Anna (στη φυλακή της Messina), με καταδίκη 16 ετών και 6 μηνών κάθειρξης.

Το να ξεχνάμε τους αιχμαλώτους του κοινωνικού πολέμου σημαίνει πως ξεχνάμε και τον πόλεμο τον ίδιο: Επαναστατική αλληλεγγύη με τα έγκλειστα αναρχικά συντρόφια.

Κάποια αλληλέγγυα αναρχικά συντρόφια
1η Ιούλη 2021

Πηγή: Malacoda

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.