Χιλή: Λίγα λόγια της Mónica Caballero απ’ τη φυλακή του Σαν Μιγκέλ

Συντρόφια, φιλαράκια και οικογένεια:

Μία ακόμη φορά σας γράφω μέσ’ από ένα κελί. Βρίσκομαι κρατούμενη στη φυλακή του Σαν Μιγκέλ, και για 14 μέρες θα παραμείνω σε απομόνωση λόγω του πρωτοκόλλου για αποφυγή της διάδοσης της Covid-19 · έπειτα θα λάβω έγκριση και θα μπω σε μόνιμη πτέρυγα.

Πάνε κοντά 10 χρόνια απ’ όταν πρωτοπάτησα το πόδι μου στη φυλακή ως κατηγορούμενη. Έπειτα από ‘κείνα τα χρόνια της ζωής μου, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, πάντοτε είχα επαφή με τις φυλακές, κι ενώ τα συστήματα ελέγχου μπορεί ν’ αλλάζουν, παρ’ όλα αυτά η δομή τους παραμένει επί της ουσίας ανάλλαχτη · ακόμα η επιδίωξη είν’ η τιμωρία κι η μετάνοια.

Κοντά 10 χρόνια πριν, όταν πρωτομπήκα στη φυλακή, ήμουν πλήρως πεπεισμένη πως το σύνολο των αντιεξουσιαστικών ιδεών και πρακτικών αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο για την αντιμετώπιση της κυριαρχίας, και όλο εκείνο το διάστημα δεν πέρασε ούτε μια μέρα που να σκεφτώ αλλιώτικα. Βαδίζω στη φυλακή με το κεφάλι ψηλά, περήφανη για το μονοπάτι όπου ταξίδεψα.

Αλληλεγγύη προς όλους τους αντικαπιταλιστικούς αγώνες.

Newen Peñi, Οι πολιτικοί κρατούμενοι Μαπούτσε, οι ανατρεπτικοί κρατούμενοι και οι αιχμάλωτοι της εξέγερσης στους δρόμους!

Mónica Andrea Caballero Sepúlveda
Αναρχική αιχμάλωτη.

Πηγή: Act for Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.