Ιταλία: Ενημέρωση για την κατάσταση του Alfredo & συγκέντρωση στη φυλακή του Terni

Ενημέρωση για την κατάσταση του Alfredo στη φυλακή του Terni (Ιταλία, 13 Ιουλίου 2021)

Στα τέλη του Ιούνη ενημερωθήκαμε πως ο Alfredo μεταφέρθηκε στη φυλακή του Terni, όπου υπάρχει πτέρυγα για αιχμάλωτους επαναστάτες. Παρ’ όλα αυτά, ως και σήμερα, ο Alfredo κρατείται ακόμα σε πτέρυγα “μεταγωγής”, παρά το γεγονός ότι έχει λήξει εδώ και μέρες η περίοδος απομόνωσης που επιβάλλεται λόγω των έκτακτων περιοριστικών μέτρων για τον Κορωνοϊό.

Δε γνωρίζουμε γιατί ο Alfredo εξακολουθεί να βρίσκεται σε απομόνωση, δε γνωρίζουμε και δε μας αφορά να μάθουμε τα σχέδια της DAP (Τμήμα Σωφρονιστικής Διοίκησης). Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως οι προκλήσεις και οι δικαιολογίες των δεσμοφυλάκων δε δύνανται να διαγράψουν μιαν ιστορική αλήθεια: η ανά τα χρόνια ύπαρξη της αναρχίας της πράξης δεν μπορεί να σβήσει από τις καταδίκες των δικαστηρίων ή απ’ τα ψέματα των δεσμοφυλάκων.

Η ιστορία του Alfredo, οι πρακτικές για τις οποίες βρίσκεται κατηγορούμενος, αυτά είναι η μόλυνση που πραγματικά φοβούνται. Όμως η ιστορία αυτή, οι πρακτικές αυτές, δεν μπορούν να βρεθούν σε απομόνωση, καμιά φούσκα απομόνωσης δεν μπορεί να τα συγκρατήσει · είναι κληρονομιά του επαναστατικού κινήματος.

Τις ερχόμενες μέρες, αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, θα αναλογιστούμε τι δημόσιες κινήσεις αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν.

Υπενθυμίζουμε τη διεύθυνση του συντρόφου:

Alfredo Cospito
C. C. di Terni
strada delle Campore 32
05100 Terni
Italia – Ιταλία

Κάποια συντρόφια του Alfredo

Πηγή: Malacoda

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

*

Να σπάσει η απομόνωση! Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον Alfredo στη φυλακή Terni (Ιταλία, 18 Ιουλίου 2021)

Ο αναρχικός σύντροφος Alfredo Cospito βρίσκεται φυλακισμένος από τον Σεπτέμβριο του 2012, μετά την κατασταλτική επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψή του και σε έναν άλλο σύντροφό του, και οι δύο κατηγορούνται ότι πυροβόλησαν τον Roberto Adinolfi, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ansaldo Nucleare (Ιταλική εταιρία πυρηνικής ενέργειας), ο οποίος τραυματίστηκε στις 7 Μαΐου του ίδιου έτους στη Γένοβα. Τη δράση ανέλαβε ο «Πυρήνας Όλγα» [Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο], στη συνέχεια την ευθηνή ανέλαβαν ατομικά οι δύο σύντροφοι, κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης που πραγματοποιήθηκε στη Γένοβα. Εκτός από την ποινή των 9 ετών και 5 μηνών που έλαβε στη δίκη για την δράση κατά του Adinolfi, ο Alfredo Cospito καταδικάστηκε και σε 20 χρόνια στην πρώτη και δεύτερη περίπτωση της δίκης για την υπόθεση «Scripta Manent» που πραγματοποιήθηκε στο Τορίνο το 2017 και προήλθε από τις συλλήψεις της 6ης Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους. Μετά τις ποινές της υπόθεσης «Scripta Manent», εκτός από τον Alfredo, φυλακίζεται η Άννα (στη φυλακή της Μεσσήνας) και καταδικάζεται σε 16 χρόνια και 6 μήνες.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Alfredo μεταφέρθηκε από το τμήμα Υψηλής Ασφάλειας 2 της φυλακής της Φεράρα, όπου βρισκόταν από το 2013, στη φυλακή Τέρνι. Ωστόσο, εξακολουθεί να κρατείται στον τομέα «μεταγωγών», παρά το γεγονός ότι η περίοδος απομόνωσης που επιβάλλεται από τους κανονισμούς έκτακτης ανάγκης για τον Covid-19 έχει ξεπεράσει για αρκετές ημέρες τον χρόνο που επιβάλλεται. Δεν γνωρίζουμε γιατί ο Alfredo βρίσκεται ακόμα σε απομόνωση, δεν γνωρίζουμε ούτε ενδιαφερόμαστε για τα σχέδια του DAP [«Τμήμα Διοίκησης Σωφρονισμού»]. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι προκλήσεις και τα πρόσχημα των φρουρών δεν μπορούν να σβήσουν ένα ιστορικό γεγονός: Την ύπαρξη με την πάροδο των χρόνων ενός αναρχισμού δράσης, ενός αναρχισμού που έχει ενεργήσει με αποφασιστικότητα, χτυπώντας δομές και ανθρώπους του κράτους και του κεφαλαίου.

Η ιστορία του Alfredo, οι πρακτικές για τις οποίες κατηγορείται, αυτών τη μετάδοση είναι που φοβούνται. Αλλά αυτή η ιστορία δεν μπορεί να διαγραφεί από τις καταδικαστικές αποφάσεις ενός δικαστηρίου ή με τα πρόσχημα των ανθρωποφυλάκων. Αυτές οι πρακτικές δεν μπορούν να απομονωθούν, δεν υπάρχει φούσκα που να αντέχει: είναι κληρονομιά του επαναστατικού αναρχικού κινήματος.

Κυριακή, 18 Ιουλίου 2021, 10:00 π.μ. Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη φυλακή του Terni, strada delle Campore 32

ΠΗΓΗ: Malacoda

Μετάφραση: Αναρχικό Στέκι UTOPIA A.D.

Πηγή ελληνικής μετάφρασης: Athens Indymedia

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.