Χιλή: Ανακοινωθέν των ανατρεπτικών και αναρχικών κρατουμένων για τη συντρόφισσα Luisa Toledo Sepúlveda

“Με κάθε μέσο, πιστεύω πως η βία που ασκούμε είναι δίκαιη. Είν’ αναγκαία. Πιστεύω πως δεν μπορούμε πλέον να προσπαθούμε να γυρνάμε το άλλο μάγουλο. Όχι μόνον τούτη η φράση είναι ψέμα, αλλά επίσης δεν επωφελεί και κανέναν. Δε θα μπορούσε άλλωστε. Οφείλουμε να έχουμε τη δυνατότητα να αυτοπροστατευόμαστε όντας όμορφα βίαιοι. Πρέπει να καλύπτουμε τα πρόσωπά μας και να ξεχυνόμαστε στους δρόμους για να εναντιωθούμε σε οτιδήποτε εκπροσωπεί τις ειδεχθείς εξουσίες που πολεμάμε.” – Luisa Toledo Sepúlveda

*

Ανακοινωθέν μέσα απ’ τις φυλακές για τη Luisa Toledo Sepúlveda.

Η μητέρα, γιαγιά και αιώνια συντρόφισσά μας, Luisa Toledo Sepúlveda, έχει φύγει μακριά μας. Μέσα απ’ τα διάφορα ιδρύματα σωφρονισμού και τιμωρίας όπου έχουμε περιδιαβεί για δεκαετίες και για χρόνια, διατηρώντας ακμαία την αυτόνομη, ανατρεπτική και αναρχική αντίσταση, συναντιόμαστε ξανά στη θαλπωρή των μικρών μας ορδών για ν’ αγκαλιάσουμε αιώνια τη “Luisa”, την ανατρεπτική μας μητέρα.

Πονάμε κι οι καρδιές μας σπαράζουν ενόσω διαβαίνουμε ανάμεσα σε διαφορετικές γενιές συντροφισσών και συντρόφων των οποίων το ταξίδι έχουν για χρόνια σημαδέψει τα λόγια κι οι δράσεις της “γιαγιάς”, από τα παιδιά στις μητροπόλεις ως τους εξεγερμένους εφήβους και τις νεαρές μαχήτριες.

Νιώθουμε τη δύναμη της φωνής της ως τη φωνή των παιδιών της, τα οποία συνάμα είμαστε όλοι κι όλες εμείς που αδιαμφισβήτητα μας έχει σημαδέψει η σιγουριά των λόγων της, λόγια σφυρηλατημένα με φωτιά, σφαίρες, ιαχές, συνωμοσίες, συνείδηση, όμορφα βίαιη μνήμη, απ’ την αδιάλλακτη επιμονή ως τη μετωπική σύγκρουση με τον κόσμο της κυριαρχίας και όλων των εξουσιών.

Τα παιδιά σου που αντιστέκονται στις φυλακές, οι φυγόδικοι παράνομοι που συνεχίζουν ν’ αγωνίζονται, απ’ τις διάφορες γωνιές του πλανήτη όπου το όνομά σου ακούγεται ως συνώνυμο της Αντίστασης, της Μνήμης και της Ανατροπής, σήμερα φωνάζουμε μαζί και ενωμένοι πολύ δυνατά και ξεκάθαρα πως συνεχίζουμε ανενδοίαστα να υψώνουμε το λάβαρο του κοινωνικού πολέμου, της συνεχούς συγκρουσιακής κίνησης στον αγώνα για την ολική απελευθέρωση.

Καλούμε όλους και όλες τις επαναστάτριες που επάξια έχουν επωμιστεί τη μετωπική σύγκρουση με την κυριαρχία μέσω της άμεσης δράσης, να δηλώσουν πολεμικό παρόν μέσω χειρονομιών μνήμης για τη Luisa Toledo Sepúlveda.

Καλούμε να κρατήσουμε ζωντανή τη φλόγα της φωνής της, του αγωνιστικού της πνεύματος, των σοφών της λόγων, των αδιάκοπων πρακτικών της που πάντα βρίσκονταν στο πλευρό της παρανομίας και της αυθεντικής ανατρεπτικής συνενοχής.

Σας αγκαλιάζουμε και είμαστε μαζί σας. Manolo, Flaca, Sol, Alen.

Χαιρετίζουμε τη Villa Francia και όλους τους συνενόχους.

Αγκαλιάζουμε τα μαχόμενα Μαπούτσε αδέρφια μας!!

Αγκαλιάζουμε εσένα, με αιώνια εμπόλεμη αγάπη, λατρεμένη μας μητέρα, γιαγιά, συντρόφισσα!!

Luisa Toledo Sepúlveda, θα ζεις για πάντα στον αντιεξουσιαστικό, αυτόνομο, ανατρεπτικό κι αναρχικό αγώνα!!

Όσο υπάρχει δυστυχία, θα υπάρχει εξέγερση!!

Θάνατος στο Κράτος και ζήτω η Αναρχία!

Μαχόμενη νεολαία: Διαρκής εξέγερση!!

Μέχρι να ισοπεδώσουμε και το στερνό προπύργιο της κοινωνίας-φυλακής!

Μέχρι την ολική απελευθέρωση!!

Pablo Bahamondes Ortiz, Εταιρική φυλακή Σαντιάγο 1.

Monica Caballero Sepúlveda, Γυναικεία φυλακή Σαν Μιγκέλ.

Marcelo Villarroel Sepulveda, Juan Aliste Vega, Joaquin Garcia Chanks, Juan Flores Riquelme, Francisco Solar Domínguez, Εταιρική φυλακή Ρανκάγουα.

Τρίτη 6 Ιούλη 2021 – Σαντιάγο, Ρανκάγουα. Περιοχές κυριαρχούμενες απ’ το Κράτος της Χιλής.

“Luisa, μητέρα των μαχόμενων ανθρώπων, ακολουθούμε το παράδειγμά σου μέχρι τη νίκη”

“Luisa Toledo, παρούσα σε κάθε οδόφραγμα — Θα είμαστε όμορφα βίαιοι”

“Όποιος ξεχνά τους φυλακισμένους, ξεχνά τον ίδιο τον αγώνα”

Ο κόσμος που πήγαινε από τη Villa Francia στο Γενικό Κοιμητήριο για την κηδεία της Luisa Toledo Sepúlveda

Η κηδεία της Luisa Toledo Sepúlveda

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.