Γερμανία: Εμπρησμός βαν φυλακής σε αλληλεγγύη με τις έγκλειστες και τους δραπέτες

“Η φυλακή σε ψάχνει”…”Εμείς σε βρήκαμε”

Κατά τη διάρκεια της νύχτας της 4ης προς 5ης Ιούλη, πυρπολήσαμε φορτηγάκι της Bremen JVA (Φυλακή της Βρέμης), στον χώρο του περιφραγμένου parking TÜV NORD στην Bremen-Walle.

Η Φυλακή της Βρέμης χαρακτηρίζεται από άθλιες συνθήκες, στα κελιά υπάρχει συνωστισμός, στάζουν οι σταγόνες της βροχής, και η ιατρική φροντίδα είναι είτε εξαιρετικά κακή είτε δεν παρέχεται καν.

Δεν επιθυμούμε όμως να προβούμε σε μια έκκληση για την αναμόρφωση των εγκληματιών, είτε να ενισχύσουμε την αυταπάτη πως υπάρχει κάτι που λέγεται “ανθρώπινη” ή “δίκαιη” φυλακή.

Το μόνο που μας ενδιαφέρει όσον αφορά το σύστημα εγκλεισμού είναι να σαμποτάρουμε τη βιομηχανία των φυλακών! Διότι αποτελεί μια δομή που στοχεύει να διαλύσει όσα υποκείμενα αντιστέκονται και δεν πειθαρχούν. Ο δείκτης αυτοκτονιών στη Φυλακή της Βρέμης τα τελευταία χρόνια αποδεικνύει ακριβώς αυτό.

Βουτηγμένο στον κυνισμό, το όχημα ήταν στολισμένο μ’ ένα slogan, το οποίο αποτελεί μέρος της διαφημιστικής καμπάνιας των εργαζομένων στη Φυλακή της Βρέμης – “Εσύ είσαι το κλειδί”, αυτός είναι ο ρόλος που πραγματικά επιφυλάσσουν για εμάς.

Οι σκέψεις μας ταξιδεύουν πλάι στα συντρόφια που δε βρίσκονται αυτή τη στιγμή μαζί μας. Βρίσκονται κλεισμένα στην αρχιτεκτονική του εχθρού, η ύπαρξή τους περιορίζεται πίσω από κάγκελα, όπου τιμωρούνται με στέρηση της ελευθερίας τους να κινούνται.

Δεν ήταν όμως μόνο γι’ αυτά η φωτιά. Δε θα θέλαμε να ξεχάσουμε τους ανθρώπους που δραπέτευσαν απ’ την απάνθρωπη ιδέα του εγκλεισμού. Όσους άφησαν τα πάντα πίσω τους και βρίσκονται πλέον στην παρανομία.

Δεν είμαστε όμως μόνο εμείς εδώ έξω που πολεμάμε την κοινωνία του εγκλεισμού. Ακόμα και πίσω απ’ τα τείχη, οι άνθρωποι προσπαθούν να υπερασπιστούν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία τους. Στέλνουμε σινιάλα αλληλεγγύης και προς αυτούς.

Λευτεριά σε όλους τους κρατούμενους

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/07/10/bremen-germany-prison-van-torched-in-solidarity-with-imprisoned-and-fugitive-comrades

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.