Γαλλία, Τουλούζη: Εμπρησμός κατασκευαστικού μηχανήματος της Eurovia

Η Τουλούζη τη νύχτα – Εμπρησμός κατασκευαστικού μηχανήματος της Eurovia

Η Eurovia, θυγατρική της Vinci, είδε ένα απ’ τα μηχανήματά της να καίγεται τη νύχτα της 4ης Οκτώβρη σ’ ένα εργοτάξιο εξευγενισμού της Πλατείας Arago στην Τουλούζη.

Για κάμποσους μήνες, τα εργοτάξια μιας επιχειρηματικής ζώνης τριγύρω απ’ τον σταθμό Matabiau στην Τουλούζη συνεχίζουν τον τεράστιο άθλο τους να καταστρέφουν παλαιά σπίτια και συνοικίες. Το project TESO (Toulouse Euro Sud Ouest) σκοπεύει να αναδιαμορφώσει την πόλη ως μια τεχνολογική, αστυνομοκρατούμενη και τουριστική μητρόπολη.

Ένα κολοσσιαίο project που όλως περιέργως έχει να κάνει με τις ίδιες εταιρείες που χτίζουν όλο και περισσότερες φυλακές. Η Eurovia, θυγατρική της Vinci, είδε ένα απ’ τα μηχανήματά της να καίγεται τη νύχτα της 4ης Οκτώβρη σ’ ένα εργοτάξιο εξευγενισμού της Πλατείας Arago, όπου επεκτεινόταν η ανάπλαση ολάκερης της περιοχής ώστε να εγκαταστήσει αυτούς τους δυναμικούς κι ευέλικτους εταίρους της μακριά απ’ τα κίτρινα, τα μαύρα και τα πράσινα ξεσπάσματα που λυσσομανούν.

Ενάντια στην TESO και στις βιομηχανίες μαζικής καταστροφής, και για την απελευθέρωση των Κίτρινων Γιλέκων (στμ.: αναφορά στους συλληφθέντες του κινήματος των “Κίτρινων Γιλέκων”), ας αρπάξουμε την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πως τα μηχανήματα τούτα δεν είναι ευπρόσδεκτα στις γειτονιές μας.

greta

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/10/09/france-toulouse-by-night-eurovia-construction-machine-torched/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.